Bio Rokitnik – ODŻYWCZY krem do twarzy na noc (AVA)

50 ml
 Bio Rokitnik – ODŻYWCZY krem do twarzy na noc (AVA)
0.00 zł 0.00 zł 0.00 zł

Odżywczo – regenerujący krem na noc. Ekstrakt z rokitnika zawierający witaminy z grupy A, C, D, E, K, P oraz B opóźnia procesy starzenia, działa silnie antyoksydacyjnie. Spłyca zmarszczki, ujędrnia, wygładza skórę. Proteiny jedwabiu intensywnie nawilżają i napinają skórę, dając efekt liftingu. Odżywcze masła i oleje skutecznie regenerują skórę i odbudowują jej naturalny płaszcz hydrolipidowy. Sprawiają, że jest ona odpowiednio odżywiona, jędrna i elastyczna. Po zastosowaniu naturalnego składnika matującego skóra nie błyszczy się i ma gładką, jednolitą powierzchnię.

Dla kogo dedykowany: cera po 30 roku życia


Składniki aktywne: Olej z pestek winogron, bardzo dobrze się wchłania i błyskawicznie działa, nawilża, odżywia i ujędrnia skórę. Doskonale tonizuje i reguluje wydzielanie sebum, zapobiega powstawaniu stanów zapalnych i wyprysków. Jest także cennym źródłem witaminy E - korzystnie wpływającej na urodę, to także jeden z najsilniejszych antyoksydantów redukujący liczbę wolnych rodników. Gliceryna, należy do alkoholi trójwodorotlenowych, jeden z najdłużej stosowanych w kosmetyce składnik o działaniu nawilżającym. Wnika do powierzchniowych warstw naskórka i zatrzymuje w nich wodę. Dzięki zdolności rozluźniania połączeń między komórkami warstwy rogowej wspomagazłuszczanie naskórka i w efekcie przyczynia się do wygładzenia jego powierzchni. Tym samym sprzyja również wnikaniu w skórę innych składników aktywnych preparatów kosmetycznych. Oliwa z oliwek, wyciskana z owoców oliwki europejskiej, stanowi jeden z najstarszych środków kosmetycznych. Oliwa wnika w skórę w nieznacznym stopniu i pozostawia na jej powierzchni tłusty film. Z uwagi na dużą zawartość cennych składników aktywnych takich jak witaminaE, karotenoidy i fosfolipidy, jest chętnie stosowanym surowcem kosmetycznym. Ma właściwości odżywcze, natłuszczające i przeciwzapalne. Koi i łagodzi przesuszoną skórę. Dzięki zawartości karotenoidów i witaminy E chroni przed uszkodzeniami skóry wywołanymi działaniem wolnych rodników. Sprzyja pielęgnacji suchej i dojrzałej skóry. Nie polecana jest do cery tłustej. Olej arganowy, olej pochodzi z południowo-zachodniego Maroka. Bardzo bogaty w składniki aktywne takie jak: nienasycone kwasy tłuszczowe, witamina E, A, polifenole i sterole. Wykazuje następujące działanie: regenerujące komórki, łagodzące objawy alergii, przeciwzapalne. Spowalnia procesy starzenia się skóry, nawilża ją wygładza, redukuje wielkość blizn potrądzikowych. Odbudowuje płaszcz hydro-lipidowy skóry.   Olej roślinny, jest to emolient tłusty, substancja nawilżająca, zmiękczająca. Substancja ta jest stosowana w produktach do pielęgnacji skóry, aby uczynić ją miękką i jedwabistą. Badania wykazały, że skóra na której umieszczono emolient wykazuje znacznie mniejszą utratę wody niż skóra niepodana jego działaniu. Emolient pełni rolę "opatrunku okluzyjnego" zabezpieczającego skórę przed utratą wody. Emolient naniesiony na skórę powoduje jej zmiękczenie, wygładzenie, czyniąc ją przyjemniejszą w dotyku. Działa wtórnie natłuszczająco, hamując nadmierne odtłuszczanie powierzchni naskórka. Rokitnik, jego owoce zawierają o wiele więcej wartościowych i odżywczych mikroelementów niż inne rośliny. Ich intensywna pomarańczowa barwa jest zasługą wysokiej zawartości witaminy A w postaci karotenoidów (beta-karotenu, likopenu, kryptoksantyny i zeaksantyny). Dzięki ogromnemu bogactwu witamin rokitnik działa regenerująco na skórę. Owoce rokitnika mają w sobie 15 razy więcej witaminy C niż pomarańcza, 3 razy więcej witaminy A niż marchewka i 4 razy więcej witaminy E niż pestki słonecznika. Rokitnik to bogactwo 190 aktywnych składników między innymi: 14 witamin (w tym C, A, E, F, K, P, B12), 11 mikroelementów (m.in. żelazo, wapń, potas, glin, krzem), 18 aminokwasów, 22 kwasów tłuszczowych, 42 lipidów i antyoksydantów. Liczne, niezależne badania udowodniły dobroczynny wpływ rokitnika na skórę: opóźnia procesy starzenia, odbudowuje komórki, chroni skórę przed słońcem, pomaga goić rany, działa regeneracyjnie, łagodzi stany zapalne, likwiduje przebarwienia i wyrównuje koloryt skóry. Olej ze słonecznika, otrzymywany jest przez wyciskanie nasion ze słonecznika. Dobrze się wchłania w skórę, nie pozostawia tłustego filmu. Jego ogromną zaletą jest brak właściwości komendogennych (tzw. zapychania), co oznacza, że nie powoduje powstawania zaskórników. To czyni go wartościowym przy pielęgnacji skóry tłustej. Dzięki zawartości witaminy E i karotenów ma właściwości antyoksydacyjne i przeciwzapalne. Jedwab hydrolizowany, składnik wygładza i nadaje skórze miękkości, połysku, wypełnia uszkodzenia. Jedwab posiada ładunek elektrostatyczny przeciwny do ładunku elektrycznego skóry i włosów, po aplikacji przylega on bardzo silnie do powierzchni, na które jest nakładany, zapobiega elektryzowaniu włosów. Poprawia napięcie i elastyczność skóry, poziom nawilżenia, przeciwdziała przebarwieniom. Jest składnikiem w preparatach pielęgnacyjnych do skóry, takich jak produkty do kąpieli i pod prysznic, do golenia oraz w mleczkach, balsamach do ciała i kremach do twarzy.  Skrobia kukurydziana, naturalny zagęszczacz kosmetyku, ale nie tylko - działa również ściągająco i matująco. Jest również składnikiem wygładzającym i zmiękczającym skórę. Skwalan, jest zaliczany do lekkich olejków, które szybko wnikają w skórę, bez pozostawiania poczucia tłustości, spotykanej przy niektórych olejach roślinnych. Jako składnik spoiwa międzykomórkowego, wpływa na utrzymanie odpowiedniej, ciekłej struktury wodno-lipidowej, która zapewnia prawidłowe nawodnienie skóry. Jako jeden z ważnych elementów serum zapewnia miękkość, elastyczność oraz chroni przed parowaniem wody z wnętrza skóry, dodatkowo wykazuje działanie ochronne przed inwazją bakterii i grzybów oraz przed działaniem promieniowania UV i innymi czynnikami środowiska. Skwalan to również antyoksydant, chroniący lipidowe struktury skóry przed utlenianiem i wolnymi rodnikami. Działa nawilżająco, wzmacnia naturalną barierę lipidową skóry, lekko natłuszcza.  Posiada również właściwości gojące drobne uszkodzenia skóry i stany zapalne. Ważną funkcją skwalanu jest zwiększanie transportu składników aktywnych w głąb skóry. Skwalan jako drobna cząsteczka dobrze penetruje do głębszych warstw skóry i stanowi bardzo dobry nośnik dla składników biologicznie aktywnych rozpuszczalnych w tłuszczach.  Jest on opcją dla cer bardzo wrażliwych, które nie tolerują naturalnych olejów roślinnych. Jest zaliczany do składników o niskim stopniu komedogenności (nie zatyka porów). Beta karoten, jest prekursorem witaminy A odpowiedzialnej za regenerację komórek. Po aplikacji na skórę przyspiesza metabolizm komórek, powodując, że cera staje się bardziej promienna. Jednocześnie stymuluje ona wytwarzanie nowych włókien kolagenu i elastyny, co dodatkowo powoduje efekt odmłodzenia skóry. Ekstrakt z marchwi, neutralizuje wolne rodniki, pomaga pozbyć się przebarwień oraz chroni skórę przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych - w tym promieniowania, które jak wiadomo powoduje przedwczesne starzenie się komórek skóry. Kosmetyki z tym składnikiem działają odmładzająco i ochronnie, jednocześnie – także ze względu na dodatkowe składniki – rozjaśniając skórę i wyrównując jej koloryt. W efekcie po regularnym stosowaniu produktów z wyciągiem z marchwi cera odzyskuje blask, jest doskonale nawilżona i zregenerowana. Olej z nasion marchwi. jest niezwykle bogaty w beta-karoten oraz witaminy A, B, C, E, F i kwasy tłuszczowe. Regeneruje i wygładza skórę, zwiększa elastyczność i poprawia koloryt nadając zdrowy wygląd. Olej z nasion marchwi posiada właściwości tonizujące i przeciwzmarszczkowe. Polecany jest do cery dojrzałej, starzejącej się, tracącej jędrność i nawilżenie. Intensywnie regeneruje, poprawia elastyczność skóry, wygładza i nadaje skórze zdrowy blask. Doskonale nawilża i zapobiega wysychaniu skóry. Dzięki bogactwu witamin o właściwościach antyoksydacyjnych olej z nasion marchwi odmładza i spowalnia procesy starzenia skóry. Łagodzi poparzenia słoneczne i podrażnienia, rewitalizuje skórę. Wykazuje silne działanie przeciwzapalne. Ze względu na swoje właściwości, olej z nasion marchwi zalecany jest w leczeniu łuszczycy, oparzeń i blizn.

Dermokonsulatacja banner

Składniki produktu. INCI:

Aqua, Vitis Vinifera Seed Oil, Glycerin, Olea Europaea Oil Unsaponifiables, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Hydrogenated Vegetable Oil, Olea Europaea Fruit Oil, Argania Spinosa Kernel Oil, Cetearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Olus Oil, Squalane, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract, Helianthus Annuus Seed Oil, Hydrolyzed Silk, Glycine Soja Oil, Zea Mays Starch, Beta-Sitosterol, Squalene, Beta-Carotene, Daucus Carota Sativa Root Extract, Daucus Carota Sativa Seed Oil, Hydrogenated Ethylhexyl Olivate, Glyceryl Stearate, C10-18 Triglycerides, Sodium Phytate, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Hydrogenated Olive Oil Unsaponifiables, Tocopherol, Citric Acid, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Ascorbyl Palmitate, Parfum


5.0/5