Mi-Mic Bio Lift Krem do twarzy Skuteczna Regeneracja (AVA)

50 ml
 Mi-Mic Bio Lift Krem do twarzy Skuteczna Regeneracja (AVA)
0.00 zł 0.00 zł 0.00 zł

Rewolucyjne odkrycie biotechnologii w procesie odmładzania.

Krem do twarzy i szyi wymagającej regeneracji, to wyjątkowy kompleks składników aktywnych. Najnowszej generacji peptyd biomimetyczny Progeline™ redukuje progerynę – białko odpowiedzialne za starzenie się komórek. Zwiększa syntezę kolagenu oraz hamuje produkcję enzymów odpowiedzialnych za jego degradację. Aktywuje białko długowieczności komórek. Zapewnia efekt liftingu przywraca jędrność i sprężystość. Daje silny efekt remodelingu. Odmładzające właściwości kompleksu wzmocnione zostały poprzez dodanie oleju arganowego, witaminy E i komórek macierzystych z drzewa arganowego, które pobudzając komórki macierzyste skóry – wzmacniają jej potencjał regeneracyjny. Efektem stosowania kremu jest wyraźnie odmłodzona, zregenerowana, jędrna, gładka skóra.

Dla kogo dedykowany: cera dojrzała z widocznymi zmarszczkami


Składniki aktywne: Olej z pestek winogron, bardzo dobrze się wchłania i błyskawicznie działa, nawilża, odżywia i ujędrnia skórę. Doskonale tonizuje i reguluje wydzielanie sebum, zapobiega powstawaniu stanów zapalnych i wyprysków. Jest także cennym źródłem witaminy E - korzystnie wpływającej na urodę, to także jeden z najsilniejszych antyoksydantów redukujący liczbę wolnych rodników. Gliceryna, należy do alkoholi trójwodorotlenowych, jeden z najdłużej stosowanych w kosmetyce składnik o działaniu nawilżającym. Wnika do powierzchniowych warstw naskórka i zatrzymuje w nich wodę. Dzięki zdolności rozluźniania połączeń między komórkami warstwy rogowej wspomagazłuszczanie naskórka i w efekcie przyczynia się do wygładzenia jego powierzchni. Tym samym sprzyja również wnikaniu w skórę innych składników aktywnych preparatów kosmetycznych. Wosk pszczeli, składa się z mieszaniny kwasów organicznych, estrów, hydroksykwasów, jedno- i dwu-hydroksylowych alkoholi oraz węglowodorów. Substancje pochodne kwasu propionowego, masłowego i walerianowego nadają woskowi pszczelemu miły zapach. Do głównych substancji aktywnych w wosku należą: kwas palmitynowy, kwas 10-hydroksy-2-decenowy, oraz skwalen. Dzięki zawartości wyżej wymienionych alkoholi i kwasów tłuszczowych wosk pszczeli działa natłuszczająco na skórę i chroni ją przed utratą wody. Kwas palmitynowy wytwarza na skórze warstwę okluzyjną, dzięki czemu zapobiega przesuszeniu i zniszczeniu naskórka – sprawia, że skóra jest miękka i gładka, a aplikowany na włosy nadaje im lśniący wygląd. Skwalen i kwas 10-hydriksy-2-decenowy działają antybiotycznie. Wosk zawiera też karotenoidy, które mają właściwości przeciwutleniające, dlatego działają na skórę w szerokim zakresie – usuwając nie tylko objawy, ale i przyczyny niektórych chorób skóry. Wosk stosuje się w wielu preparatach kosmetycznych, takich jak: kremy, maści, plastry dermatologiczne, pomadki, woski do depilacji, mleczka kosmetyczne, sztyfty. W farmacji znalazł zastosowanie do produkcji maści, czopków i plastrów. W dermatologii wosk pszczeli odgrywa niebagatelną rolę w leczeniu trądziku, łuszczycy, pieluszkowego zapalenia skóry, łupieżu pstrego, ropni i czyraków oraz oparzeń słonecznych. Olej kokosowy, w swoim składzie ma przede wszystkim dobroczynne tłuszcze kwasów nasyconych (laurynowy, palmitynowy, kaprylowy i stearynowy), są też tłuszcze nienasycone: oleinowy z grupy Omega-9 i  linolowy z grupy  Omega – 6 . Dzięki swojej strukturze molekularnej (jego cząsteczki są niewielkie) olej kokosowy wchłania się poprzez naskórek. Właściwie każdy jego składnik jest cenny dla skóry. Silne właściwości pielęgnacyjne olej kokosowy zawdzięcza przede wszystkim obecności dużych ilości kwasu laurynowego oraz kwasu kaprylowego – oba te związki mają właściwości antybakteryjne, antywirusowe i antygrzybiczne. Znajdujący się w nim kwas linolowy jest składnikiem cementu międzykomórkowego, poprawia nawilżenie skóry, przyspiesza jej odnowę komórkową, reguluje czynność gruczołów łojowych. W oleju kokosowym sporo jest także minerałów,  witaminy E  oraz innych naturalnych przeciwutleniaczy, co sprawia, że ma on właściwości antyrodnikowe. Olej arganowy, olej pochodzi z południowo-zachodniego Maroka. Bardzo bogaty w składniki aktywne takie jak: nienasycone kwasy tłuszczowe, witamina E, A, polifenole i sterole. Wykazuje następujące działanie: regenerujące komórki, łagodzące objawy alergii, przeciwzapalne. Spowalnia procesy starzenia się skóry, nawilża ją wygładza, redukuje wielkość blizn potrądzikowych. Odbudowuje płaszcz hydro-lipidowy skóry.   Olej roślinny, jest to emolient tłusty, substancja nawilżająca, zmiękczająca. Substancja ta jest stosowana w produktach do pielęgnacji skóry, aby uczynić ją miękką i jedwabistą. Badania wykazały, że skóra na której umieszczono emolient wykazuje znacznie mniejszą utratę wody niż skóra niepodana jego działaniu. Emolient pełni rolę "opatrunku okluzyjnego" zabezpieczającego skórę przed utratą wody. Emolient naniesiony na skórę powoduje jej zmiękczenie, wygładzenie, czyniąc ją przyjemniejszą w dotyku. Działa wtórnie natłuszczająco, hamując nadmierne odtłuszczanie powierzchni naskórka. Witamina E, (tokoferole) to silne przeciwutleniacze, które chronią skórę i cały organizm przed atakiem wolnych rodników. Zapobiegają powstawaniu nowotworów, uczestniczą w procesach odpornościowych, wytwarzaniu krwinek czerwonych i prawidłowym funkcjonowaniu układu rozrodczego. Dzięki właściwościom antyutleniającym przyczyniają się do zachowania dobrego stanu skóry i opóźniania jej starzenia. Odpowiadają także za utrzymanie wody w skórze, włosach i paznokciach. Poprawiają ukrwienie i przyśpieszają gojenie ran. Ponadto wspomagają leczenie łojotokowego zapalenia skóry i trądziku. Witamina E jest cennym składnikiem preparatów kosmetycznych przeznaczonych do cery starczej, odwodnionej. Wraz z witaminą A i C jest zaliczana do tzw. witamin młodości. Ekstrakt z komórek macierzystych arganowca, ochrania komórki macierzyste skóry. Ma silne właściwości przeciwutleniające. Tripeptydy, inaczej zwane peptydy bio-mimetyczne o ochronnym działaniu przeciwzmarszczkowym, chronią kolagen i elastynę w macierzy komórkowej przed degradacją. Jest to nowoczesna substancja o unikatowym działaniu, pewna i bezpieczna w użyciu. Nie oddziałuje bezpośrednio na skórę właściwą, ale powoduje uwolnienie w naskórku naturalnych czynników pobudzających produkcję kolagenu. Skuteczność ich działania została potwierdzona wieloma testami.   Lecytyna. ma postać gęstej, przypominającej wosk substancji o żółtej barwie. Ma zdolność natłuszczania i zmiękczania naskórka, dzięki czemu łatwiej wnikają w niego substancje biologicznie czynne z preparatów pielęgnacyjnych. Pełnią także rolę emulgatorów.

Dermokonsulatacja banner

Składniki produktu. INCI:

Aqua, Vitis Vinifera Seed Oil, Glycerin, Beeswax, Cocos Nucifera Oil, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Isohexadecane, Argania Spinosa Kernel Oil, Olus Oil, Tocopheryl Acetate, Argania Spinosa Callus Culture Extract, Trifluoroacetyl Tripeptide-2, Lecithin, Polysorbate 60, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Disodium EDTA, Sorbitan Isostearate, Isomalt, Sodium Hydroxide, Tocopherol, Dextran, Sodium Benzoate, Parfum, Hexyl Cinnamal, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Butylphenyl Methylpropional, Hydroxycitronellal.


5.0/5