Cukrowy peeling do ciała z kawą (AVA)

250 g
 Cukrowy peeling do ciała z kawą (AVA)
0.00 zł 0.00 zł 0.00 zł

94,20 % składników pochodzenia naturalnego Peeling KAWA Ujędrniająco -wygładzający
Innowacyjny peeling o potrójnym działaniu: ujędrnia, uelastycznia i wygładza skórę. Kryształki trzcinowego cukru, zawieszone w olejach pochodzenia naturalnego, usuwają martwe komórki naskórka, zmielone ziarna kawy wspomagają mikrokrążenie i złuszczają skórę. Regularnie stosowany peeling kawowy zwiększy jędrność i napięcie skóry, przywróci zdrowy wygląd.

Dla kogo dedykowany: skóra która utraciła jędrność, skóra szorstka z cellulitem


Składniki aktywne: Olej ze słonecznika, otrzymywany jest przez wyciskanie nasion ze słonecznika. Dobrze się wchłania w skórę, nie pozostawia tłustego filmu. Jego ogromną zaletą jest brak właściwości komendogennych (tzw. zapychania), co oznacza, że nie powoduje powstawania zaskórników. To czyni go wartościowym przy pielęgnacji skóry tłustej. Dzięki zawartości witaminy E i karotenów ma właściwości antyoksydacyjne i przeciwzapalne. Cukier , Składnik stosowany w produkcji peelingów mechanicznych, jako naturalna substancja ścierająca wierzchnie warstwy naskórka w celu wygładzenia i stymulacji skóry. Ma także właściwości nawilżające, wiąże wilgoć w naskórku, łagodzące i kojące, dlatego w stanie ciekłym dodawany jest do różnego rodzaju kosmetyków, balsamów, żeli, kremów, mleczek itp. Ze względu na słodki smak dodawany jest także do produktów pielęgnujących usta. Olej kokosowy, w swoim składzie ma przede wszystkim dobroczynne tłuszcze kwasów nasyconych (laurynowy, palmitynowy, kaprylowy i stearynowy), są też tłuszcze nienasycone: oleinowy z grupy Omega-9 i  linolowy z grupy  Omega – 6 . Dzięki swojej strukturze molekularnej (jego cząsteczki są niewielkie) olej kokosowy wchłania się poprzez naskórek. Właściwie każdy jego składnik jest cenny dla skóry. Silne właściwości pielęgnacyjne olej kokosowy zawdzięcza przede wszystkim obecności dużych ilości kwasu laurynowego oraz kwasu kaprylowego – oba te związki mają właściwości antybakteryjne, antywirusowe i antygrzybiczne. Znajdujący się w nim kwas linolowy jest składnikiem cementu międzykomórkowego, poprawia nawilżenie skóry, przyspiesza jej odnowę komórkową, reguluje czynność gruczołów łojowych. W oleju kokosowym sporo jest także minerałów,  witaminy E  oraz innych naturalnych przeciwutleniaczy, co sprawia, że ma on właściwości antyrodnikowe. Olej sojowy, emolient tłusty, tworzy na powierzchni ochronny, odżywczy film, wygładza, zmiękcza i natłuszcza. Dostarcza witaminę E, cennego przeciwutleniacza, zapobiega starzeniu skóry i zmarszczkom, uelastycznia i przyspiesza regenerację. Występujew różnego rodzaju kosmetykach - mydłach, kremach, mieszankach olejowych do twarzy, ciała i włosów oraz w naturalnych świecach do masażu. W niewielkich stężeniach zalecany jest także do cery tłustej i trądzikowej. Krzemionka, Zastosowanie znajduje w kosmetykach i preparatach przeciwłojotokowych, przeciwtrądzikowych, do cery mieszanej i tłustej, w kosmetykach do makijażu, pudrach, ma zdolność rozpraszania światła, przez co optycznie wygładza skórę. Wzmacnia włosy i paznokcie. Pochłania wilgoć, pot i sebum ze skóry, matuje, nadaje kosmetykom jedwabistej konsystencji, poprawia właściwości aplikacyjne i przyczepność. Stosowany także w pastach do zębów jako materiał remineralizujący, czyszczący i polerujący. kofeina ,  dzięki wysokiej naturalnej zawartości fitosteroli i kwasu linolowego- Omega6 doskonale nawilża i zatrzymuje wilgoć w skórze, zmiękcza i wygładza ją. Działa przeciwzapalnie, łagodząco, przeciwalergicznie, regeneruje i goi naskórek , reguluje nadmierne przetłuszczanie skóry, wykazuje działanie przeciwzmarszczkowe. Poprawia krążenie w skórze dzięki czemu poprawia jej detoksykację i zwiększa dotlenienie tkanek. Olej z pestek winogron, bardzo dobrze się wchłania i błyskawicznie działa, nawilża, odżywia i ujędrnia skórę. Doskonale tonizuje i reguluje wydzielanie sebum, zapobiega powstawaniu stanów zapalnych i wyprysków. Jest także cennym źródłem witaminy E - korzystnie wpływającej na urodę, to także jeden z najsilniejszych antyoksydantów redukujący liczbę wolnych rodników. Oliwa z oliwek, wyciskana z owoców oliwki europejskiej, stanowi jeden z najstarszych środków kosmetycznych. Oliwa wnika w skórę w nieznacznym stopniu i pozostawia na jej powierzchni tłusty film. Z uwagi na dużą zawartość cennych składników aktywnych takich jak witaminaE, karotenoidy i fosfolipidy, jest chętnie stosowanym surowcem kosmetycznym. Ma właściwości odżywcze, natłuszczające i przeciwzapalne. Koi i łagodzi przesuszoną skórę. Dzięki zawartości karotenoidów i witaminy E chroni przed uszkodzeniami skóry wywołanymi działaniem wolnych rodników. Sprzyja pielęgnacji suchej i dojrzałej skóry. Nie polecana jest do cery tłustej. Wyciąg z liścia orzecha włoskiego, ze względu na właściwości przeciwzapalne i antybakteryjne, ekstrakt z orzecha wykorzystywany jest do produkcji kosmetyków dedykowanych skórze delikatnej, wrażliwej, skłonnej do podrażnień i alergii. Znajdziemy go między innymi w maseczkach, których zadaniem jest zwężanie porów czy leczenie trądziku. Ekstrakty z orzecha wykorzystywane są także do produkcji kosmetyków opalających, a zatem kremów czy balsamów, których użycie wiąże się z nadaniem skórze brązowego odcienia. Za działanie brązujące odpowiada juglon, który wchodząc w reakcję z keratyną naskórka tworzy związek o charakterze chromoforu. Olej roślinny, jest to emolient tłusty, substancja nawilżająca, zmiękczająca. Substancja ta jest stosowana w produktach do pielęgnacji skóry, aby uczynić ją miękką i jedwabistą. Badania wykazały, że skóra na której umieszczono emolient wykazuje znacznie mniejszą utratę wody niż skóra niepodana jego działaniu. Emolient pełni rolę "opatrunku okluzyjnego" zabezpieczającego skórę przed utratą wody. Emolient naniesiony na skórę powoduje jej zmiękczenie, wygładzenie, czyniąc ją przyjemniejszą w dotyku. Działa wtórnie natłuszczająco, hamując nadmierne odtłuszczanie powierzchni naskórka. Ekstrakt z imbiru, właściwości rozgrzewające i pobudzające krążenia imbiru wykorzystuje się przy produkcji kosmetyków wyszczuplających, modelujących i na cellulit. Właściwości te wykazuje zarówno sproszkowany korzeń rośliny, jak i pozyskiwany z niej olejek eteryczny. Zapach imbirowy kojarzony ze świeżością i egzotyką jest bazą wielu perfum, zwłaszcza dla mężczyzn. Wyciąg z imbiru w połączeniu z oliwą z oliwek dodaje blasku włosom, a przykładanie miąższu do blizn zmniejsza ich widoczność. Jego działanie przeciwbakteryjne wykorzystywane jest także w kosmetykach przeciwtrądzikowych. Gliceryna, należy do alkoholi trójwodorotlenowych, jeden z najdłużej stosowanych w kosmetyce składnik o działaniu nawilżającym. Wnika do powierzchniowych warstw naskórka i zatrzymuje w nich wodę. Dzięki zdolności rozluźniania połączeń między komórkami warstwy rogowej wspomagazłuszczanie naskórka i w efekcie przyczynia się do wygładzenia jego powierzchni. Tym samym sprzyja również wnikaniu w skórę innych składników aktywnych preparatów kosmetycznych. Witamina E, (tokoferole) to silne przeciwutleniacze, które chronią skórę i cały organizm przed atakiem wolnych rodników. Zapobiegają powstawaniu nowotworów, uczestniczą w procesach odpornościowych, wytwarzaniu krwinek czerwonych i prawidłowym funkcjonowaniu układu rozrodczego. Dzięki właściwościom antyutleniającym przyczyniają się do zachowania dobrego stanu skóry i opóźniania jej starzenia. Odpowiadają także za utrzymanie wody w skórze, włosach i paznokciach. Poprawiają ukrwienie i przyśpieszają gojenie ran. Ponadto wspomagają leczenie łojotokowego zapalenia skóry i trądziku. Witamina E jest cennym składnikiem preparatów kosmetycznych przeznaczonych do cery starczej, odwodnionej. Wraz z witaminą A i C jest zaliczana do tzw. witamin młodości. Skwalan. jest zaliczany do lekkich olejków, które szybko wnikają w skórę, bez pozostawiania poczucia tłustości, spotykanej przy niektórych olejach roślinnych. Jako składnik spoiwa międzykomórkowego, wpływa na utrzymanie odpowiedniej, ciekłej struktury wodno-lipidowej, która zapewnia prawidłowe nawodnienie skóry. Jako jeden z ważnych elementów serum zapewnia miękkość, elastyczność oraz chroni przed parowaniem wody z wnętrza skóry, dodatkowo wykazuje działanie ochronne przed inwazją bakterii i grzybów oraz przed działaniem promieniowania UV i innymi czynnikami środowiska. Skwalan to również antyoksydant, chroniący lipidowe struktury skóry przed utlenianiem i wolnymi rodnikami. Działa nawilżająco, wzmacnia naturalną barierę lipidową skóry, lekko natłuszcza.  Posiada również właściwości gojące drobne uszkodzenia skóry i stany zapalne. Ważną funkcją skwalanu jest zwiększanie transportu składników aktywnych w głąb skóry. Skwalan jako drobna cząsteczka dobrze penetruje do głębszych warstw skóry i stanowi bardzo dobry nośnik dla składników biologicznie aktywnych rozpuszczalnych w tłuszczach.  Jest on opcją dla cer bardzo wrażliwych, które nie tolerują naturalnych olejów roślinnych. Jest zaliczany do składników o niskim stopniu komedogenności (nie zatyka porów).

Dermokonsulatacja banner

Składniki produktu. INCI:

Helianthus Annuus Seed Oil, Sucrose, Cocos Nucifera Oil, Glycine Soja Oil, Silica, Coffea Arabica Seed Powder, Vitis Vinifera Seed Oil, Olea Europaea Fruit Oil, Juglans Regia Shell Extract, Olus Oil, Olea Europaea Husk Oil, Zingiber Officinale Root Extract, Glycerin, Tocopherol, Beta-Sitosterol, Squalene, Aqua, Coco-Glucoside, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Parfum


5.0/5