Cukrowy peeling do ciała z kiwi (AVA)

250 g
 Cukrowy peeling do ciała z kiwi (AVA)
0.00 zł 0.00 zł 0.00 zł

94,5% składników naturalnego pochodzenia Peeling KIWI Odmładzająco – rewitalizujący

Innowacyjny peeling o potrójnym działaniu: pobudza, rewitalizuje i wygładza skórę. Kryształki trzcinowego cukru, zawieszone w olejach pochodzenia naturalnego, usuwają martwe komórki naskórka, przygotowując skórę do dalszej pielęgnacji. Ekstrakt z kiwi bogaty w antyoksydanty, vit C i mikroelementy działa rewitalizująco i ujędrnia skórę.

Dla kogo dedykowany: skóra dojrzała z przebarwieniami


Składniki aktywne: Olej ze słonecznika, otrzymywany jest przez wyciskanie nasion ze słonecznika. Dobrze się wchłania w skórę, nie pozostawia tłustego filmu. Jego ogromną zaletą jest brak właściwości komendogennych (tzw. zapychania), co oznacza, że nie powoduje powstawania zaskórników. To czyni go wartościowym przy pielęgnacji skóry tłustej. Dzięki zawartości witaminy E i karotenów ma właściwości antyoksydacyjne i przeciwzapalne. Cukier , Składnik stosowany w produkcji peelingów mechanicznych, jako naturalna substancja ścierająca wierzchnie warstwy naskórka w celu wygładzenia i stymulacji skóry. Ma także właściwości nawilżające, wiąże wilgoć w naskórku, łagodzące i kojące, dlatego w stanie ciekłym dodawany jest do różnego rodzaju kosmetyków, balsamów, żeli, kremów, mleczek itp. Ze względu na słodki smak dodawany jest także do produktów pielęgnujących usta. Olej sojowy, emolient tłusty, tworzy na powierzchni ochronny, odżywczy film, wygładza, zmiękcza i natłuszcza. Dostarcza witaminę E, cennego przeciwutleniacza, zapobiega starzeniu skóry i zmarszczkom, uelastycznia i przyspiesza regenerację. Występujew różnego rodzaju kosmetykach - mydłach, kremach, mieszankach olejowych do twarzy, ciała i włosów oraz w naturalnych świecach do masażu. W niewielkich stężeniach zalecany jest także do cery tłustej i trądzikowej. Olej kokosowy, w swoim składzie ma przede wszystkim dobroczynne tłuszcze kwasów nasyconych (laurynowy, palmitynowy, kaprylowy i stearynowy), są też tłuszcze nienasycone: oleinowy z grupy Omega-9 i  linolowy z grupy  Omega – 6 . Dzięki swojej strukturze molekularnej (jego cząsteczki są niewielkie) olej kokosowy wchłania się poprzez naskórek. Właściwie każdy jego składnik jest cenny dla skóry. Silne właściwości pielęgnacyjne olej kokosowy zawdzięcza przede wszystkim obecności dużych ilości kwasu laurynowego oraz kwasu kaprylowego – oba te związki mają właściwości antybakteryjne, antywirusowe i antygrzybiczne. Znajdujący się w nim kwas linolowy jest składnikiem cementu międzykomórkowego, poprawia nawilżenie skóry, przyspiesza jej odnowę komórkową, reguluje czynność gruczołów łojowych. W oleju kokosowym sporo jest także minerałów,  witaminy E  oraz innych naturalnych przeciwutleniaczy, co sprawia, że ma on właściwości antyrodnikowe. Oliwa z oliwek, wyciskana z owoców oliwki europejskiej, stanowi jeden z najstarszych środków kosmetycznych. Oliwa wnika w skórę w nieznacznym stopniu i pozostawia na jej powierzchni tłusty film. Z uwagi na dużą zawartość cennych składników aktywnych takich jak witaminaE, karotenoidy i fosfolipidy, jest chętnie stosowanym surowcem kosmetycznym. Ma właściwości odżywcze, natłuszczające i przeciwzapalne. Koi i łagodzi przesuszoną skórę. Dzięki zawartości karotenoidów i witaminy E chroni przed uszkodzeniami skóry wywołanymi działaniem wolnych rodników. Sprzyja pielęgnacji suchej i dojrzałej skóry. Nie polecana jest do cery tłustej. Olej z makadamii, pozyskiwany z orzechów makadamii trójlistnej. Zawiera duże ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych, szczególnie kwasu palmitooleinowego, który jako naturalnie występujący w skórze związek chemiczny jest bardzo łatwo przyswajalny. Olej z makadamii znalazł zastosowanie w preparatach odżywczych, przeciwstarzeniowych, zwalczających cellulit oraz wygładzający włosy. Polecany także do skóry wrażliwej. Guarana , Składnik wykorzystywany w kosmetykach przeciwzmarszczkowych do twarzy, na okolice oczu, w kosmetykach wyszczuplających i antycellulitowych do ciała. Działa antyoksydacyjnie, antybakteryjnie, przeciwobrzękowo i spala podskórną tkankę tłuszczową pobudzając lipolizę. Poprawia przepływ krwi działając rozszerzająco na naczynia krwionośne. Ma właściwości rozgrzewające i energizujące, pobudza skórę, usuwa zmęczenie, bladość, szarawy koloryt, cienie pod oczami, efekty stresu oksydacyjnego, spłyca zmarszczki, ujędrnia skórę. Jest również pomocny w przypadku łysienia androgenowego, spotykany w szamponach i odżywkach do włosów. Olejek z trawy cytrynowej, olejek pielęgnuje skórę głowy i nadaje połysk włosom. Działa regulująco na wydzielanie sebum, dobrze sprawdza się do przetłuszczającej skóry głowy, twarzy i ciała. Działa antybakteryjnie, przeciwgrzybicznie, przeciwzapalnie i zapobiega łupieżowi. Wzmacnia cebulki i stymuluje porost. Ma działanie pobudzające, odświeżające i oczyszczające. Wykorzystywany w przemyśle perfumeryjnym, jako składnik zapachowy i niwelujący niepożądane zapachy w kosmetyku, a także w preparatach odstraszających owady. Poprawia nastrój i samopoczucie, znosi zmęczenie i energetyzuje. Olej roślinny, jest to emolient tłusty, substancja nawilżająca, zmiękczająca. Substancja ta jest stosowana w produktach do pielęgnacji skóry, aby uczynić ją miękką i jedwabistą. Badania wykazały, że skóra na której umieszczono emolient wykazuje znacznie mniejszą utratę wody niż skóra niepodana jego działaniu. Emolient pełni rolę "opatrunku okluzyjnego" zabezpieczającego skórę przed utratą wody. Emolient naniesiony na skórę powoduje jej zmiękczenie, wygładzenie, czyniąc ją przyjemniejszą w dotyku. Działa wtórnie natłuszczająco, hamując nadmierne odtłuszczanie powierzchni naskórka. Ekstrakt z kiwi, kiwi znakomicie uzupełnia niedobory witamin i minerałów w organizmie, poprawiając przy tym jej funkcjonowanie. Ze względu na bardzo dużą ilość witamin i minerałów zawartych w kiwi, doskonale odżywia on skórę. Dzięki witaminie C ekstrakt przyspiesza proces gojenia, chroni skórę przed wolnymi rodnikami. Ponadto pobudza fibroblasty do produkcji kolagenu, czego efektem jest spowolnienie procesu starzenia się skóry. Witamina A zawarta w ekstrakcie przyspiesza proces regeneracji skóry, normalizuje proces keratynizacji, poprawia nawilżenie i elastyczność skóry. Ekstrakt wpływa na poziom nawilżenia i natłuszczenia skóry, poprawia stan skóry trądzikowej. Reguluje wydzielanie sebum oraz łagodzi stany zapalne, poprawia stan skóry tłustej i trądzikowej. Właściwość ta sprawdza się zwłaszcza po sezonie letnim kiedy słońce w połączeniu np. z perfumami pozostawia na skórze nieestetyczne plamy i przebarwienia. Ekstrakt z kiwi bardzo często można spotkać w pomadkach czy balsamach do pielęgnacji ust. Ma on bowiem właściwości lekko nawilżające i poprawia stan spierzchniętych i przesuszonych ust. Witamina E, (tokoferole) to silne przeciwutleniacze, które chronią skórę i cały organizm przed atakiem wolnych rodników. Zapobiegają powstawaniu nowotworów, uczestniczą w procesach odpornościowych, wytwarzaniu krwinek czerwonych i prawidłowym funkcjonowaniu układu rozrodczego. Dzięki właściwościom antyutleniającym przyczyniają się do zachowania dobrego stanu skóry i opóźniania jej starzenia. Odpowiadają także za utrzymanie wody w skórze, włosach i paznokciach. Poprawiają ukrwienie i przyśpieszają gojenie ran. Ponadto wspomagają leczenie łojotokowego zapalenia skóry i trądziku. Witamina E jest cennym składnikiem preparatów kosmetycznych przeznaczonych do cery starczej, odwodnionej. Wraz z witaminą A i C jest zaliczana do tzw. witamin młodości. Skwalan, jest zaliczany do lekkich olejków, które szybko wnikają w skórę, bez pozostawiania poczucia tłustości, spotykanej przy niektórych olejach roślinnych. Jako składnik spoiwa międzykomórkowego, wpływa na utrzymanie odpowiedniej, ciekłej struktury wodno-lipidowej, która zapewnia prawidłowe nawodnienie skóry. Jako jeden z ważnych elementów serum zapewnia miękkość, elastyczność oraz chroni przed parowaniem wody z wnętrza skóry, dodatkowo wykazuje działanie ochronne przed inwazją bakterii i grzybów oraz przed działaniem promieniowania UV i innymi czynnikami środowiska. Skwalan to również antyoksydant, chroniący lipidowe struktury skóry przed utlenianiem i wolnymi rodnikami. Działa nawilżająco, wzmacnia naturalną barierę lipidową skóry, lekko natłuszcza.  Posiada również właściwości gojące drobne uszkodzenia skóry i stany zapalne. Ważną funkcją skwalanu jest zwiększanie transportu składników aktywnych w głąb skóry. Skwalan jako drobna cząsteczka dobrze penetruje do głębszych warstw skóry i stanowi bardzo dobry nośnik dla składników biologicznie aktywnych rozpuszczalnych w tłuszczach.  Jest on opcją dla cer bardzo wrażliwych, które nie tolerują naturalnych olejów roślinnych. Jest zaliczany do składników o niskim stopniu komedogenności (nie zatyka porów). Gliceryna. należy do alkoholi trójwodorotlenowych, jeden z najdłużej stosowanych w kosmetyce składnik o działaniu nawilżającym. Wnika do powierzchniowych warstw naskórka i zatrzymuje w nich wodę. Dzięki zdolności rozluźniania połączeń między komórkami warstwy rogowej wspomagazłuszczanie naskórka i w efekcie przyczynia się do wygładzenia jego powierzchni. Tym samym sprzyja również wnikaniu w skórę innych składników aktywnych preparatów kosmetycznych.

Dermokonsulatacja banner

Składniki produktu. INCI:

Helianthus Annuus Seed Oil, Sucrose, Glycine Soja Oil, Cocos Nucifera Oil, Silica, Olea Europaea Fruit Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Paullinia Cupana Seed Powder, Cymbopogon Flexuosus Herb Oil, Olus Oil, Olea Europaea Husk Oil, Actinidia Chinensis Fruit Extract, Tocopherol, Beta-Sitosterol, Squalene, Glycerin, Aqua, Coco-Glucoside, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Citral, Geraniol


5.0/5