Peeling solny z olejem konopnym (GLY SKIN CARE)

400 g
 Peeling solny z olejem konopnym (GLY SKIN CARE)
0.00 zł 0.00 zł 0.00 zł

Peeling solny z organicznym olejem konopnym przeznaczony do codziennej pielęgnacji skóry suchej i bardzo suchej. Bogata formuła peelingu doskonale wpływa na poprawę kondycji skóry. Kryształki soli zatopione w odżywczym oleju konopnym ścierają martwy naskórek, wygładzając i natłuszczając ciało. Organiczny olej konopny dostarcza wielu cennych składników. Zawarte w nim proteiny, aminokwasy i minerały posiadają wyjątkowe właściwości regeneracyjne zapewniające optymalny efekt nawilżenia skóry. Peeling regularnie stosowany wpływa korzystnie na pobudzenie mikrokrążenia skóry, wspomagając procesy redukcji cellulitu i gromadzenia się tkanki tłuszczowej. Po użyciu na ciele pozostaje ochronna warstwa, dzięki której skóra jest miękka, delikatna i przyjemna w dotyku.

Dla kogo dedykowany: skóra sucha


Składniki aktywne: Olej ze słodkich migdałów, olej wchłania się wolniej, nadaje dobry poślizg do masażu. Idealny do bardzo suchej skóry. Pozostawia delikatny film na skórze. Szczególnie polecany do zapobiegania rozstępów. Jest idealnym nośnikiem do maceratów z udziałem ziół. Nawilża, regeneruje, uelastycznia, wygładza. Masło shea, tłuszcz otrzymywany z orzechów drzewa rosnącego w Afryce Zachodniej. Stanowi doskonałą ochronę skóry przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych: klimatycznych, mechanicznych, chemicznych a także wzmacnia spoistość naskórka, wygładza i sprzyja rehydratacji. Olej konopny , Konopia jest jedną z najstarszych, uprawianych roślin. Początkowo pochodziła z  Azji Środkowej, obecnie jest zadomowiona w Europie. Ta roślina ma wielostronne zastosowanie , np. przemyśle włókienniczym, w przemyśle spożywczym lub kosmetykach. Ze względu na zrównoważony  stosunek  substancji działających, zawartych w oleju konopii jest używany jako olej jadalny  i olej w kosmetykach. On wspiera  naturalną barierę skóry  i wiąże wilgoć . Jej hamujące zapalenia działanie,  umożliwia zastowoanie przy  pielęgnacji chorej , częściowo atopowej skóry . Olej konopii ma ponadto bardzo silne działanie  regenerujące na skórę, przeciwutleniaczowe i odnawiające komórki  i tym samym nadaje się wyśmienicie dla skóry dojrzałej  i suchej. On jest szybko wchłanialnym , wygładza skórę i ją zmiękcza. Właściwości kosmetyczne: regeneracja komórek i ich aktywacja wiązanie wilgoci wspieranie bariery obronnej przeciwzapalne, także przy neurodermitis silny przeciwutleniacz idealny dla skóry dojrzałej i suchej szybkowchłanialny Wosk pszczeli, składa się z mieszaniny kwasów organicznych, estrów, hydroksykwasów, jedno- i dwu-hydroksylowych alkoholi oraz węglowodorów. Substancje pochodne kwasu propionowego, masłowego i walerianowego nadają woskowi pszczelemu miły zapach. Do głównych substancji aktywnych w wosku należą: kwas palmitynowy, kwas 10-hydroksy-2-decenowy, oraz skwalen. Dzięki zawartości wyżej wymienionych alkoholi i kwasów tłuszczowych wosk pszczeli działa natłuszczająco na skórę i chroni ją przed utratą wody. Kwas palmitynowy wytwarza na skórze warstwę okluzyjną, dzięki czemu zapobiega przesuszeniu i zniszczeniu naskórka – sprawia, że skóra jest miękka i gładka, a aplikowany na włosy nadaje im lśniący wygląd. Skwalen i kwas 10-hydriksy-2-decenowy działają antybiotycznie. Wosk zawiera też karotenoidy, które mają właściwości przeciwutleniające, dlatego działają na skórę w szerokim zakresie – usuwając nie tylko objawy, ale i przyczyny niektórych chorób skóry. Wosk stosuje się w wielu preparatach kosmetycznych, takich jak: kremy, maści, plastry dermatologiczne, pomadki, woski do depilacji, mleczka kosmetyczne, sztyfty. W farmacji znalazł zastosowanie do produkcji maści, czopków i plastrów. W dermatologii wosk pszczeli odgrywa niebagatelną rolę w leczeniu trądziku, łuszczycy, pieluszkowego zapalenia skóry, łupieżu pstrego, ropni i czyraków oraz oparzeń słonecznych. Witamina E. (tokoferole) to silne przeciwutleniacze, które chronią skórę i cały organizm przed atakiem wolnych rodników. Zapobiegają powstawaniu nowotworów, uczestniczą w procesach odpornościowych, wytwarzaniu krwinek czerwonych i prawidłowym funkcjonowaniu układu rozrodczego. Dzięki właściwościom antyutleniającym przyczyniają się do zachowania dobrego stanu skóry i opóźniania jej starzenia. Odpowiadają także za utrzymanie wody w skórze, włosach i paznokciach. Poprawiają ukrwienie i przyśpieszają gojenie ran. Ponadto wspomagają leczenie łojotokowego zapalenia skóry i trądziku. Witamina E jest cennym składnikiem preparatów kosmetycznych przeznaczonych do cery starczej, odwodnionej. Wraz z witaminą A i C jest zaliczana do tzw. witamin młodości.

Dermokonsulatacja banner

Składniki produktu. INCI:

Sodium Chloride, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Isopropyl Myristate, Cetearyl Alcohol, Cannabis Sativa Seed Oil, Paraffin, Glyceryl Palmitate/Stearate, Cera Alba, Stearic Acid, Tocopheryl Acetate, Parfum, Linalool, Limonene, Alpha-Isomethyl Ionone.


5.0/5