Balsam do ciała z olejem konopnym (GLY SKIN CARE)

250 ml
 Balsam do ciała z olejem konopnym (GLY SKIN CARE)
0.00 zł 0.00 zł 0.00 zł

Balsam z organicznym olejem konopnym przeznaczony do codziennej pielęgnacji skóry suchej i bardzo suchej. Bogata formuła balsamu idealnie się wchłania zapewniając długotrwałe nawilżenie, miękkość i gładkość ciała. Organiczny olej konopny dostarcza wielu cennych składników. Zawarte w nim proteiny, aminokwasy i minerały posiadają wyjątkowe właściwości regeneracyjne zapewniające optymalny efekt nawilżenia skóry. Ekstrakt z owsa i aloes pomagają odbudować barierę ochronną skóry, nawilżając i chroniąc ją przed nadmierną utratą wody.

Dla kogo dedykowany: skóra sucha


Składniki aktywne: Gliceryna, należy do alkoholi trójwodorotlenowych, jeden z najdłużej stosowanych w kosmetyce składnik o działaniu nawilżającym. Wnika do powierzchniowych warstw naskórka i zatrzymuje w nich wodę. Dzięki zdolności rozluźniania połączeń między komórkami warstwy rogowej wspomagazłuszczanie naskórka i w efekcie przyczynia się do wygładzenia jego powierzchni. Tym samym sprzyja również wnikaniu w skórę innych składników aktywnych preparatów kosmetycznych. Olej ze słodkich migdałów, olej wchłania się wolniej, nadaje dobry poślizg do masażu. Idealny do bardzo suchej skóry. Pozostawia delikatny film na skórze. Szczególnie polecany do zapobiegania rozstępów. Jest idealnym nośnikiem do maceratów z udziałem ziół. Nawilża, regeneruje, uelastycznia, wygładza. Masło shea, tłuszcz otrzymywany z orzechów drzewa rosnącego w Afryce Zachodniej. Stanowi doskonałą ochronę skóry przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych: klimatycznych, mechanicznych, chemicznych a także wzmacnia spoistość naskórka, wygładza i sprzyja rehydratacji. Olej konopny , Konopia jest jedną z najstarszych, uprawianych roślin. Początkowo pochodziła z  Azji Środkowej, obecnie jest zadomowiona w Europie. Ta roślina ma wielostronne zastosowanie , np. przemyśle włókienniczym, w przemyśle spożywczym lub kosmetykach. Ze względu na zrównoważony  stosunek  substancji działających, zawartych w oleju konopii jest używany jako olej jadalny  i olej w kosmetykach. On wspiera  naturalną barierę skóry  i wiąże wilgoć . Jej hamujące zapalenia działanie,  umożliwia zastowoanie przy  pielęgnacji chorej , częściowo atopowej skóry . Olej konopii ma ponadto bardzo silne działanie  regenerujące na skórę, przeciwutleniaczowe i odnawiające komórki  i tym samym nadaje się wyśmienicie dla skóry dojrzałej  i suchej. On jest szybko wchłanialnym , wygładza skórę i ją zmiękcza. Właściwości kosmetyczne: regeneracja komórek i ich aktywacja wiązanie wilgoci wspieranie bariery obronnej przeciwzapalne, także przy neurodermitis silny przeciwutleniacz idealny dla skóry dojrzałej i suchej szybkowchłanialny Aloes, surowcem kosmetycznym są liście aloesu, wypełnione bogatym w składniki aktywne żelem. W skład żelu wchodzą przede wszystkim śluzy mukopolisacharydy, związki mineralne (wapń, magnez, miedź, cynk, żelazo) NNKT, aminokwasy, witaminy z grupy B, witaminy A i C, kwas foliowy oraz saponiny. Żel aloesowy wykazuje wyjątkowe właściwości gojące. Leczy owrzodzenia, poparzenia, pęknięcia skóry spowodowane nadmiernym przesuszeniem oraz stany zapalne. Dzięki zawartości enzymów oraz kwasu salicylowego lekko złuszcza warstwę rogową, dzięki czemu przyczynia się do wygładzenia skóry. Ma także właściwości bakteriobójcze oraz silnie nawilżające. Zawiera naturalny filtr przeciwsłoneczny, chroni przed działaniem wolnych rodników. Jest doskonały do pielęgnacji skóry suchej, podrażnionej i łojotokowej oraz trądzikowej. Z uwagi na właściwości kojące i nawilżające nadaje się również do stosowania po depilacji. Wyciąg z nasion owsa. Składnik wykazuje działanie antyalergiczne, wzmacnia skórę i jest bardzo łagodny, wykorzystywany jest zwłaszcza w kosmetykach do skóry wrażliwej i alergicznej, atopowej i podrażnionej. Preparaty z owsa działają zmiękczająco i nawilżająco, sprzyjają regeneracji i łagodzą podrażnienia, świąd, egzemy, trądzik, oparzenia słoneczne. Składnik działa przeciwutleniająco, a więc zapobiega zmarszczkom i utracie jędrności. Wzmacnia włosy i poprawia ich wygląd. Wykorzystywany jest w produkcji każdego rodzaju kosmetyków, mydłach, żelach, szamponach, kremach, maseczkach, odżywkach i balsamach, a nawet w materiałach opatrunkowych przeznaczonych do twarzy. Pomaga nawet w przypadku wirusowych zmian skórnych, takich jak opryszczka czy wykwity ospy. Wchodzi w skład kremów z filtrem przeciwsłonecznym, dowiedziono bowiem, że wykazuje działanie blokujące wpływ promieniowania ultrafioletowego synergistycznie wraz z dwutlenkiem tytanu, który jest podstawowym składnikiem blokerów słonecznych, a dodatek ekstraktu z owsa w takich preparatach waha się od 0,1-2,0%.

Dermokonsulatacja banner

Składniki produktu. INCI:

Aqua, Glycerin, Isopropyl Palmitate, Cetearyl Alcohol, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Glyceryl Stearate SE, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Ceteareth-20, Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Propylene Glycol, Caprylic/Capric Triglyceride, Avena Sativa Kernel Extract, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Parfum, Linalool, Limonene, Alpha-Isomethyl Ionone.


5.0/5