Kuracja Antyoksydacyjna – Jagody Acai (NATURE QUEEN)

200ml + 250g + 150g
 Kuracja Antyoksydacyjna – Jagody Acai (NATURE QUEEN)
0.00 zł 0.00 zł 0.00 zł

Kuracja Antyoksydacyjna Jagody Acai zalecana jest dla bardzo suchej i zniszczonej skóry, dodatkowo wzbogacona o kompleks składników zwalczający wolne rodniki. Powoduje to spowolnienie procesów starzenia się skóry,co pozwala na dłużej zachować witalność i elastyczność oraz zdrowy młody wygląd skóry.

W skład zestawu wchodzą Peeling Balsam Masło

Dla kogo dedykowany: skóra sucha


Składniki aktywne: Olej z makadamii, pozyskiwany z orzechów makadamii trójlistnej. Zawiera duże ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych, szczególnie kwasu palmitooleinowego, który jako naturalnie występujący w skórze związek chemiczny jest bardzo łatwo przyswajalny. Olej z makadamii znalazł zastosowanie w preparatach odżywczych, przeciwstarzeniowych, zwalczających cellulit oraz wygładzający włosy. Polecany także do skóry wrażliwej. Gliceryna, należy do alkoholi trójwodorotlenowych, jeden z najdłużej stosowanych w kosmetyce składnik o działaniu nawilżającym. Wnika do powierzchniowych warstw naskórka i zatrzymuje w nich wodę. Dzięki zdolności rozluźniania połączeń między komórkami warstwy rogowej wspomagazłuszczanie naskórka i w efekcie przyczynia się do wygładzenia jego powierzchni. Tym samym sprzyja również wnikaniu w skórę innych składników aktywnych preparatów kosmetycznych. Masło shea, tłuszcz otrzymywany z orzechów drzewa rosnącego w Afryce Zachodniej. Stanowi doskonałą ochronę skóry przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych: klimatycznych, mechanicznych, chemicznych a także wzmacnia spoistość naskórka, wygładza i sprzyja rehydratacji. Wyciąg z czarnej porzeczki, Działa lekko ściągająco. Ma właściwości przeciwzapalne. Wraz z flawonoidami uszczelnia drobne naczynia krwionośne. Ze względu na działanie antybakteryjne może być stosowany w tonikach dla cery tłustej i łojotokowej a także podrażnionej swędzącej. Wykazuje silne działanie antyoksydacyjne. Przywraca naturalne pH skóry. Doskonale uelastycznia naskórek, poprawia kondycję skóry oraz wzmacnia jej naturalny system ochronny. Wosk pszczeli, składa się z mieszaniny kwasów organicznych, estrów, hydroksykwasów, jedno- i dwu-hydroksylowych alkoholi oraz węglowodorów. Substancje pochodne kwasu propionowego, masłowego i walerianowego nadają woskowi pszczelemu miły zapach. Do głównych substancji aktywnych w wosku należą: kwas palmitynowy, kwas 10-hydroksy-2-decenowy, oraz skwalen. Dzięki zawartości wyżej wymienionych alkoholi i kwasów tłuszczowych wosk pszczeli działa natłuszczająco na skórę i chroni ją przed utratą wody. Kwas palmitynowy wytwarza na skórze warstwę okluzyjną, dzięki czemu zapobiega przesuszeniu i zniszczeniu naskórka – sprawia, że skóra jest miękka i gładka, a aplikowany na włosy nadaje im lśniący wygląd. Skwalen i kwas 10-hydriksy-2-decenowy działają antybiotycznie. Wosk zawiera też karotenoidy, które mają właściwości przeciwutleniające, dlatego działają na skórę w szerokim zakresie – usuwając nie tylko objawy, ale i przyczyny niektórych chorób skóry. Wosk stosuje się w wielu preparatach kosmetycznych, takich jak: kremy, maści, plastry dermatologiczne, pomadki, woski do depilacji, mleczka kosmetyczne, sztyfty. W farmacji znalazł zastosowanie do produkcji maści, czopków i plastrów. W dermatologii wosk pszczeli odgrywa niebagatelną rolę w leczeniu trądziku, łuszczycy, pieluszkowego zapalenia skóry, łupieżu pstrego, ropni i czyraków oraz oparzeń słonecznych. Acai, jagody, owoce palmy brazylijskiej. Jeden z najzdrowszych owoców świata, zawiera kilkaset bioaktywnych związków, które wykazują szerokie spektrum działania: zwiększają odporność organizmu, redukują nadmiarową tkankę tłuszczową, dynamizują metabolizm, detoksykują – oczyszczają organizm z toksyn, regenerują tkanki, zmiatają wolne rodniki, działają przeciwzapalnie, antyalergicznie i immunostymulująco. Alantoina, substancja aktywna. Działa przeciwzapalnie, łagodzi podrażnienia, wspomaga procesy regeneracji i odbudowy naskórka, stymuluje proces gojenia się ran. Działa silnie nawilżająco, przez co wywołuje uczucie gładkości na skórze. Zmniejsza drażniące działanie anionowych substancji powierzchniowo czynnych. Wykazuje działanie keratolityczne (usuwa martwe komórki odblokowując pory, pozwalając na wypłynięcie nadmiaru łoju na powierzchnię skóry), wygładzające i zmiękczające. Stosuje się ją w kosmetykach pielęgnacyjnych (do cery wrażliwej, dojrzałej, suchej i trądzikowej), w produktach do pielęgnacji niemowląt (zasypkach, kremach przeciwko PZS), kosmetykach nawilżających do rąk, stóp, preparatach do golenia, a także środkach przeznaczonych do higieny jamy ustnej i preparatach po opalaniu. Pantenol, (witamina B5) - uczestniczy w przemianach energetycznych w organizmie. Wpływa korzystnie na skórę - regeneruje uszkodzenia, nawilża, wzmacnia włosy i wspiera proces ich pigmentacji. Jest ważnym składnikiem biologicznym kosmetyków pielęgnacyjnych zarówno do skóry gładkiej jak i do włosów, paznokci. Stosuje się ją w preparatach nawilżających, łagodzących stany zapalne i podrażnienia skóry. Pantenol korzystnie działa na skórę wspomagając zatrzymanie w niej wody, dlatego tak dobrze spisuje się przy łagodzeniu oparzeń. Olej kokosowy, w swoim składzie ma przede wszystkim dobroczynne tłuszcze kwasów nasyconych (laurynowy, palmitynowy, kaprylowy i stearynowy), są też tłuszcze nienasycone: oleinowy z grupy Omega-9 i  linolowy z grupy  Omega – 6 . Dzięki swojej strukturze molekularnej (jego cząsteczki są niewielkie) olej kokosowy wchłania się poprzez naskórek. Właściwie każdy jego składnik jest cenny dla skóry. Silne właściwości pielęgnacyjne olej kokosowy zawdzięcza przede wszystkim obecności dużych ilości kwasu laurynowego oraz kwasu kaprylowego – oba te związki mają właściwości antybakteryjne, antywirusowe i antygrzybiczne. Znajdujący się w nim kwas linolowy jest składnikiem cementu międzykomórkowego, poprawia nawilżenie skóry, przyspiesza jej odnowę komórkową, reguluje czynność gruczołów łojowych. W oleju kokosowym sporo jest także minerałów,  witaminy E  oraz innych naturalnych przeciwutleniaczy, co sprawia, że ma on właściwości antyrodnikowe. Olej Jojoba, otrzymywany z nasion krzewu jojoba, jest zaliczany do wosków roślinnych. Zawiera palmitynian cetylu, alkohole alifatyczne, skwalen i fitosterole, jest bardzo dobrze wchłaniany przez skórę, wzmacnia warstwę lipidową cementu międzykomórkowego i przyczynia się do powstrzymywania utraty wody przez skórę. Wykazuje właściwości natłuszczające i nabłyszczające. Witamina E. (tokoferole) to silne przeciwutleniacze, które chronią skórę i cały organizm przed atakiem wolnych rodników. Zapobiegają powstawaniu nowotworów, uczestniczą w procesach odpornościowych, wytwarzaniu krwinek czerwonych i prawidłowym funkcjonowaniu układu rozrodczego. Dzięki właściwościom antyutleniającym przyczyniają się do zachowania dobrego stanu skóry i opóźniania jej starzenia. Odpowiadają także za utrzymanie wody w skórze, włosach i paznokciach. Poprawiają ukrwienie i przyśpieszają gojenie ran. Ponadto wspomagają leczenie łojotokowego zapalenia skóry i trądziku. Witamina E jest cennym składnikiem preparatów kosmetycznych przeznaczonych do cery starczej, odwodnionej. Wraz z witaminą A i C jest zaliczana do tzw. witamin młodości.

Dermokonsulatacja banner

Składniki produktu. INCI:

Peeling

Sodium Chloride, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Glycerin, Butyrospermum Parkii (Ecocert), Ribes Nigrum Fruit, Cera Alba, Euterpe Oleracea Fruit Extract, Parfum  (Butyphenyl Methylpropional, Citronellol, Coumarin, Limonene, Hexyl Cinnamal, Hydroxycitronellal, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Geraniol)

Balsam

Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Glycerin, Cetearyl Alcohol, Myristyl Myristate, Isostearyl Isostearate, Dimethicone, Cetyl Alcohol, Ceteareth-20, Sodium Polyacrylate, Allantoin, Panthenol, Euterpe Oleracea Fruit Extract, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Parfum (Butyphenyl Methylpropional, Citronellol, Coumarin, Limonene, Hexyl Cinnamal, Hydroxycitronellal, Hydroxyisohexyl 3- Cyclohexene Carboxaldehyde, Geraniol)

Masło

Butyrospermum Parkii Butter, Cocos Nucifera Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Cera Alba, Macadamia (Macadamiaternifolia) Seed Oil, Tocopherol Acetate, Parfum (Buthylphenyl Methylpropional, Citronelool, Coumarin, Limonene, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Hydroxycitronellal, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde)


Zobacz inne produkty w tej kategorii


5.0/5