Aktywny krem zapobiegający rozstępom (FLOSLEK)

150 ml
 Aktywny krem zapobiegający rozstępom (FLOSLEK)
0.00 zł 0.00 zł 0.00 zł

Aktywny krem zapobiegający rozstępom z wyciągiem z dyni i algami

Krem zmniejsza widoczność rozstępów poprzez ich rozjaśnienie i spłycenie. Poprawia elastyczność, sprężystość i jędrność skóry. Nawilża i regeneruje. Zawiera substancje aktywne naturalnego pochodzenia:

  • zmniejszający widoczność rozstępów wyciąg z Cucurbita pepo,
  • innowacyjny składnik wzmacniający strukturę skóry Jania Rubens (Actiporine 8G),
  • ujędrniający i regenerujący Silanol,
  • nawilżający i wygładzający ester kwasu jabłkowego.

Produkt został przebadany pod nadzorem dermatologów i ginekologów. Jest bezpieczny dla kobiet w ciąży i po porodzie.

PRZECIWDZIAŁA ROZSTĘPOM potwierdzone przez 77% badanych,
POPRAWA KOLORYTU SKÓRY o 7%*,
WZROST ELASTYCZNOŚCI I JĘDRNOŚCI SKÓRY o 8%*,
POPRAWA NAWILŻENIA SKÓRY o 10%*.

*Badania aparaturowe na grupie 30 kobiet przez okres 4 tygodni

Sposób użycia: nanosić krem na partie ciała z widocznymi rozstępami 2 razy dziennie od pierwszych tygodni ciąży oraz po porodzie.


Składniki aktywne: Gliceryna, należy do alkoholi trójwodorotlenowych, jeden z najdłużej stosowanych w kosmetyce składnik o działaniu nawilżającym. Wnika do powierzchniowych warstw naskórka i zatrzymuje w nich wodę. Dzięki zdolności rozluźniania połączeń między komórkami warstwy rogowej wspomagazłuszczanie naskórka i w efekcie przyczynia się do wygładzenia jego powierzchni. Tym samym sprzyja również wnikaniu w skórę innych składników aktywnych preparatów kosmetycznych. Olej ze słodkich migdałów, olej wchłania się wolniej, nadaje dobry poślizg do masażu. Idealny do bardzo suchej skóry. Pozostawia delikatny film na skórze. Szczególnie polecany do zapobiegania rozstępów. Jest idealnym nośnikiem do maceratów z udziałem ziół. Nawilża, regeneruje, uelastycznia, wygładza. Olej z pestek moreli, składnik wykazuje bardzo delikatne działanie, raczej wspomagające inne składniki w kosmetykach, niż jako substancja czynna. Nie uczula i nie podrażnia, dlatego często jest dodawany do kosmetyków dla najwrażliwszej skóry, także niemowląt. Jest lekkim emolientem, tworzy na powierzchni skóry i włosów bardzo cienki film, delikatnie natłuszcza, napina, wygładza i odżywia. Jego dodatek do mydeł sprawia, że są miększe i łagodniejsze a także wolniej się zużywają. Skwalan, jest zaliczany do lekkich olejków, które szybko wnikają w skórę, bez pozostawiania poczucia tłustości, spotykanej przy niektórych olejach roślinnych. Jako składnik spoiwa międzykomórkowego, wpływa na utrzymanie odpowiedniej, ciekłej struktury wodno-lipidowej, która zapewnia prawidłowe nawodnienie skóry. Jako jeden z ważnych elementów serum zapewnia miękkość, elastyczność oraz chroni przed parowaniem wody z wnętrza skóry, dodatkowo wykazuje działanie ochronne przed inwazją bakterii i grzybów oraz przed działaniem promieniowania UV i innymi czynnikami środowiska. Skwalan to również antyoksydant, chroniący lipidowe struktury skóry przed utlenianiem i wolnymi rodnikami. Działa nawilżająco, wzmacnia naturalną barierę lipidową skóry, lekko natłuszcza.  Posiada również właściwości gojące drobne uszkodzenia skóry i stany zapalne. Ważną funkcją skwalanu jest zwiększanie transportu składników aktywnych w głąb skóry. Skwalan jako drobna cząsteczka dobrze penetruje do głębszych warstw skóry i stanowi bardzo dobry nośnik dla składników biologicznie aktywnych rozpuszczalnych w tłuszczach.  Jest on opcją dla cer bardzo wrażliwych, które nie tolerują naturalnych olejów roślinnych. Jest zaliczany do składników o niskim stopniu komedogenności (nie zatyka porów). Hydrolizowany olej z nasion dyni, Doskonale nawilża. Pełni rolę "opatrunku okluzyjnego" zabezpieczającego skórę przed utratą wody. Działa wtórnie nawilżająco, hamuje nadmierną ucieczkę wody ze skóry (TEWL). Naniesiony na skórę powoduje jej zmiękczenie, wygładzenie, czyniąc ją przyjemniejszą w dotyku. Zawiera 70-80% nienasyconych kwasów tłuszczowych, B-karoten, tokoferole, fitosterole, skwalen. Ekstrakt z czerwonych alg , Substancja nawilżająca skórę. Ma silne działanie antyoksydacyjne, anty podrażnieniowe i redukujące objawy stanów zapalnych. Chroni komórki skóry przed uszkodzeniami spowodowanymi przez wolne rodniki, działa foto-protekcyjnie i immuno-protekcyjnie. Zmniejsza skłonność do podrażnień i jednocześnie redukuje zaczerwienienia będące ich wynikiem. Wypłyca zmarszczki, redukując ich długość i głębokość, dając wyraźny efekt „glamour”. Stosowana głównie w kremach przeciwzmarszczkowych. Ponadto ekstrakt z czerwonych alg to innowacyjny składnik kosmetyczny, który pełni funkcję naturalnego filtra anty-UVA. Jest to składnik fotostabilny, odporny zarówno na światło słoneczne, jak i na wysoką temperaturę. Działa na 2 sposoby: -bezpośredni - absorbuje, czyli pochłania, promieniowanie UVA, -pośredni - zawiera substancje o właściwościach antyoksydacyjnych (4-deoksygadusol), zwalczające wolne rodniki generowane przez promieniowanie UVA. Masło shea, tłuszcz otrzymywany z orzechów drzewa rosnącego w Afryce Zachodniej. Stanowi doskonałą ochronę skóry przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych: klimatycznych, mechanicznych, chemicznych a także wzmacnia spoistość naskórka, wygładza i sprzyja rehydratacji. Witamina E, (tokoferole) to silne przeciwutleniacze, które chronią skórę i cały organizm przed atakiem wolnych rodników. Zapobiegają powstawaniu nowotworów, uczestniczą w procesach odpornościowych, wytwarzaniu krwinek czerwonych i prawidłowym funkcjonowaniu układu rozrodczego. Dzięki właściwościom antyutleniającym przyczyniają się do zachowania dobrego stanu skóry i opóźniania jej starzenia. Odpowiadają także za utrzymanie wody w skórze, włosach i paznokciach. Poprawiają ukrwienie i przyśpieszają gojenie ran. Ponadto wspomagają leczenie łojotokowego zapalenia skóry i trądziku. Witamina E jest cennym składnikiem preparatów kosmetycznych przeznaczonych do cery starczej, odwodnionej. Wraz z witaminą A i C jest zaliczana do tzw. witamin młodości. Olej roślinny. jest to emolient tłusty, substancja nawilżająca, zmiękczająca. Substancja ta jest stosowana w produktach do pielęgnacji skóry, aby uczynić ją miękką i jedwabistą. Badania wykazały, że skóra na której umieszczono emolient wykazuje znacznie mniejszą utratę wody niż skóra niepodana jego działaniu. Emolient pełni rolę "opatrunku okluzyjnego" zabezpieczającego skórę przed utratą wody. Emolient naniesiony na skórę powoduje jej zmiękczenie, wygładzenie, czyniąc ją przyjemniejszą w dotyku. Działa wtórnie natłuszczająco, hamując nadmierne odtłuszczanie powierzchni naskórka.

Dermokonsulatacja banner

Składniki aktywne. INCI:

Aqua, Glycerin, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Isopropyl Myristate, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Squalane, Cetearyl Alcohol, Di-C12-13 Alkyl Malate, Methylsilanol Hydroxyproline Aspartate, Hydrolyzed Cucurbita Pepo Seedcake, Jania Rubens Extract, Shea Butter Ethyl Esters, Tocopheryl Acetate, Polysorbate 60, Sorbitan Isostearate, Olus Oil, Tocopherol, Propylene Glycol, Parfum, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Decylene Glycol, Citric Acid, Salicylic Acid, Disodium EDTA.


5.0/5