Naturalny mus do mycia twarzy - odżywczy (LAQ)

100 ml
 Naturalny mus do mycia twarzy - odżywczy (LAQ)
0.00 zł 0.00 zł 0.00 zł

Lekki mus do mycia twarzy zapewnia cerze delikatne oczyszczanie bez zaburzania jej naturalnego pH. Dzięki zawartości oleju z pestek malin, ekstraktu z kwiatu piwonii i wysokiej jakości gliceryny roślinnej usuwa zanieczyszczenia, pozostawiając skórę jedwabiście gładką i dobrze nawilżoną. Idealnie sprawdzi się w codziennej pielęgnacji cery normalnej, suchej i wrażliwej.
Efekt świeżej, oczyszczonej i gładkiej skóry!

  • Łagodnie oczyszcza
  • Doskonale nawilża
  • Zawiera masło shea
  • Nie zaburza naturalnego pH skóry
  • Zawiera łagodne substancje myjące

Dla kogo dedykowany: cera normalna, sucha i wrażliwa


Składniki aktywne: Gliceryna, należy do alkoholi trójwodorotlenowych, jeden z najdłużej stosowanych w kosmetyce składnik o działaniu nawilżającym. Wnika do powierzchniowych warstw naskórka i zatrzymuje w nich wodę. Dzięki zdolności rozluźniania połączeń między komórkami warstwy rogowej wspomagazłuszczanie naskórka i w efekcie przyczynia się do wygładzenia jego powierzchni. Tym samym sprzyja również wnikaniu w skórę innych składników aktywnych preparatów kosmetycznych. Olej z pestek malin, jest bardzo lekki i delikatny, co sprawia, że nie zatyka porów. Zawiera dużą dawkę witaminy E, a także kwas elagowy, który ma działanie przeciwzapalne i przeciwwirusowe. Intensywnie nawilża i zmiękcza skórę, pozytywnie wpływa na nadmierne wydzielanie sebum, zapobiega powstawaniu zaskórników, które często pojawiają się na cerze tłustej Ekstrakt z kwiatu piwonii.,  Ma silne antyoksydacyjne, nawilżające, łagodzące i regenerujące działanie. Mleczan sodu, składnik stosowany powszechnie, podnosi zdolności nawilżające kosmetyków, przenika przez warstwę rogową skóry, zmiękcza ją i utrzymuje wilgoć. W wyższych stężeniach działa złuszczająco, oczyszczająco i przeciwłojotokowo. Spotykana w każdego rodzaju kosmetykach - do twarzy, ciała a także w preparatach złuszczających, maściach na zrogowacenia i odciski stóp, peelingach chemicznych i enzymatycznych, żelach do mycia, kremach, balsamach - ponieważ reguluje pH kosmetyków i ma właściwości przeciwbakteryjne. Pobudza cebulki włosów do wzrostu, spotykana w szamponach i odżywkach. Najlepsze działanie wykazuje w obecności kwasu mlekowego. Fruktoza, Cukier owocowy, Składnik nawilżający i odżywczy, stosowany także w peelingach mechanicznych tzw. "cukrowych" jako materiał ścierny, jest lepszą alternatywą dla innych cukrów krystalicznych, sacharozy i glukozy, ponieważ nie topnieje w kontakcie z ciepłą skórą. Mocznik, amid kwasu węglowego. Naturalnie występuję w ludzkim moczu i pocie. Ma działanie keratolityczne (złuszczające) – powoduje rozkład keratyny naskórka. W stężeniach poniżej 10% działa nawilżająco. Niacynamid (witamina PP/B3), bierze udział w wielu reakcjach biochemicznych w organizmie, m.in. w przemianach białek, tłuszczów i węglowodanów, produkcji niektórych hormonów i erytrocytów, regulacji poziomu cholesterolu i glukozy we krwi. Ma wpływ na utrzymanie dobrego stanu skóry. Niacynamid ma wszechstronne działanie dla każdego rodzaju skóry, ale głównymi jej zaletami są:• zmniejszanie nadmiernego wydzielania sebum, co przekłada się na efektywność normalizowania cery tłustej, łojotokowej i trądzikowej;• zwężanie rozszerzonych porów;• hamowanie wytwarzania melaniny w skórze, dzięki czemu rozjaśnia przebarwienia spowodowane promieniowaniem UV, bądź bliznami potrądzikowymi; • dzięki stymulacji produkcji kwasu hialuronowego oraz kolagenu, poprawia jędrność i napięcie skóry, a także spłyca drobne zmarszczki i wygładza, dzięki czemu skóra wygląda młodziej;• redukowanie przebarwień starczych i szorstkość skóry;• wspomaganie ochrony przed wolnymi rodnikami, przez co jest cennym dodatkiem do kosmetyków anti-pollution oraz preparatów z filtrem;• wzmacnianie bariery hydrolipidowej, przez co skóra lepiej trzyma wilgoć i jest bardziej odporna na działanie niekorzystnych czynników zewnętrznych;• łagodzenie zaczerwienień i działanie kojąco na stany zapalne. Kwas mlekowy. należy do kwasów AHA. Jest wykorzystywany podczas zabiegów złuszczania naskórka. Reguluje kwasowość (pH) preparatów kosmetycznych. Jest stosowany w kosmetykach do cery trądzikowej i środkach nawilżających.

Dermokonsulatacja banner

Składniki produktu. INCI:

Glycerin, Aqua, Sorbitol, Sodium Lauroyl Isethionate, Disodium Lauryl Sulfosuccinate, Sodium Chloride, Rubus Idaeus Seed Oil, Paeonia Officinalis Flower Extract, Sodium Lactate, Sodium PCA, Glycine, Fructose, Urea, Niacinamide, Inositol, Lactic Acid, Levulinic Acid, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Parfum, CI 17200


5.0/5