Aloes i lukrecja Naturalny żel do higieny intymnej (YOPE)

300 ml
 Aloes i lukrecja Naturalny żel do higieny intymnej (YOPE) Aloes i lukrecja Naturalny żel do higieny intymnej (YOPE)
0.00 zł 0.00 zł 0.00 zł

Naturalny żel do higieny intymnej. Koi i nawilża
Produkt przeznaczony do codziennej pielęgnacji, zapewniając poczucie świeżości i komfortu. Płyn do higieny intymnej bazuje na delikatnych środkach myjących pochodzenia roślinnego. Dzięki naturalnym składnikom aktywnym takim jak sok z aloesu, ekstrakt z lukrecji, hydrolat z jaśminu, alantoina i pantenol, doskonale nawilża, oraz przynosi ulgę w stanach podrażnienia.

Dla kogo dedykowany: codzienna pielęnacja okolic intymnym dla kobiet dojrzałych.


Składniki aktywne: Kwas mlekowy, należy do kwasów AHA. Jest wykorzystywany podczas zabiegów złuszczania naskórka. Reguluje kwasowość (pH) preparatów kosmetycznych. Jest stosowany w kosmetykach do cery trądzikowej i środkach nawilżających. Aloes, surowcem kosmetycznym są liście aloesu, wypełnione bogatym w składniki aktywne żelem. W skład żelu wchodzą przede wszystkim śluzy mukopolisacharydy, związki mineralne (wapń, magnez, miedź, cynk, żelazo) NNKT, aminokwasy, witaminy z grupy B, witaminy A i C, kwas foliowy oraz saponiny. Żel aloesowy wykazuje wyjątkowe właściwości gojące. Leczy owrzodzenia, poparzenia, pęknięcia skóry spowodowane nadmiernym przesuszeniem oraz stany zapalne. Dzięki zawartości enzymów oraz kwasu salicylowego lekko złuszcza warstwę rogową, dzięki czemu przyczynia się do wygładzenia skóry. Ma także właściwości bakteriobójcze oraz silnie nawilżające. Zawiera naturalny filtr przeciwsłoneczny, chroni przed działaniem wolnych rodników. Jest doskonały do pielęgnacji skóry suchej, podrażnionej i łojotokowej oraz trądzikowej. Z uwagi na właściwości kojące i nawilżające nadaje się również do stosowania po depilacji. Pantenol, (witamina B5) - uczestniczy w przemianach energetycznych w organizmie. Wpływa korzystnie na skórę - regeneruje uszkodzenia, nawilża, wzmacnia włosy i wspiera proces ich pigmentacji. Jest ważnym składnikiem biologicznym kosmetyków pielęgnacyjnych zarówno do skóry gładkiej jak i do włosów, paznokci. Stosuje się ją w preparatach nawilżających, łagodzących stany zapalne i podrażnienia skóry. Pantenol korzystnie działa na skórę wspomagając zatrzymanie w niej wody, dlatego tak dobrze spisuje się przy łagodzeniu oparzeń. Gliceryna, należy do alkoholi trójwodorotlenowych, jeden z najdłużej stosowanych w kosmetyce składnik o działaniu nawilżającym. Wnika do powierzchniowych warstw naskórka i zatrzymuje w nich wodę. Dzięki zdolności rozluźniania połączeń między komórkami warstwy rogowej wspomagazłuszczanie naskórka i w efekcie przyczynia się do wygładzenia jego powierzchni. Tym samym sprzyja również wnikaniu w skórę innych składników aktywnych preparatów kosmetycznych. Ekstrakt z korzenia lukrecji,  Substancja łagodzi podrażnienia, przyspiesza gojenie, zmniejsza zaczerwienienia, regeneruje, rozjaśnia Bioferment z ryżu, Składniki aktywne pozyskane z ryżu są powszechnie stosowane w codziennej pielęgnacji skóry i włosów w Japonii, Korei i Chinach. Ryżowe preparaty, dzięki probiotycznej fermentacji, przyspieszają odnowę komórkową i wspomagają naturalną mikroflorę skóry. Bioferment z ryżu przyspiesza regenerację, zwiększa produkcję struktur białkowych i lipidowych skóry, dzięki czemu poprawia integralność płaszcza hydrolipidowego obecnego na skórze. Bioferment z ryżu doskonale nawilża i wygładza skórę. Sprawdza się w kosmetykach do każdego rodzaju skóry. Bioferment z ryżu zawiera minerały, antyoksydanty i witaminy z grupy B oraz E, które działają energizująco i odbudowująco na skórę. Bioferment ryżowy jest również bogaty w cząsteczki biopolimeru polipeptydowego, zapewniającego korzyści związane z tworzeniem ochronnego filmu na skórze. Powstały cienki film wspomaga procesy ochronne skóry i działa wygładzająco na skórę i włosy. Bioferment z ryżu intensywnie wzmacnia włosy i wspomaga walkę z ich nadmiernym wypadaniem oraz utratą gęstości. Polecany do pielęgnacji włosów puszących się i pozbawionych blasku. Ekstrakt z kwiatu jaśminu. posiada kojący, odprężający zapach. Ekstrakt doskonale zmiękcza skórę pozostawiając ją aksamitnie gładką, wzmacnia włókna kolagenowe i równocześnie redukuje drobne zmarszczki, poprawia strukturę skóry, Uszczelnia barierę lipidową i nawilża nie tylko naskórek ale i głębsze warstwy skóry właściwej.

Dermokonsulatacja banner

Składniki produktu. INCI:

Aqua, Cocamidopropyl Betaine, Sorbitol, Lauryl Glucoside, Disodium Cocoamphodiacetate, Lactic Acid, Disodium Cocoyl Glutamate, Coco Glucoside, Glyceryl Oleate, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Levulinic Acid, Parfum, Sodium Anisate, Inulin, Alpha-Glucan Oligosaccharide, Panthenol, Sodium Levulinate, Glycerin, Fructose, Glycyrrhiza Glabra Root Extract, Saccharomyces/Rice Ferment Filtrate, Pentylene Glycol, Jasminum Officinale Flower Water, Polyglyceryl-6 Caprylate, Polyglyceryl-4 Caprate, Citric Acid, Sodium Benzoate.


5.0/5