Mineralne Mydło kuchenne do rąk (YOPE)

500 ml
  Mineralne Mydło kuchenne  do rąk (YOPE)  Mineralne Mydło kuchenne  do rąk (YOPE)  Mineralne Mydło kuchenne  do rąk (YOPE)
0.00 zł 0.00 zł 0.00 zł

Mydło kuchenne to niezastąpiony kosmetyk w każdej kuchni, pomoże nie tylko dbać o higienę podczas przygotowywania posiłków, ale także zwalczy problem nieprzyjemnych zapachów, np. czosnku i cebuli, które na długo pozostają na dłoniach.

Opracowane przez YOPE mydło kuchenne posiada silne właściwości niwelujące przykrą woń, a przy tym zapewnia także odpowiednią pielęgnację dłoni.

Nieprzyjemne zapachy pozostające na dłoniach podczas gotowania to częsty problem – aby go rozwiązać, YOPE dodało do mydeł specjalny składnik roślinny, który doprowadza do szybszego rozpadu lotnych cząsteczek odpowiadających za przykrą woń. W efekcie stają się one neutralne i po myciu nie są wyczuwalne na dłoniach. Co więcej, tak dobraliśmy zapachy mydeł, by dodatkowo zapewniały ładny i świeży zapach skóry.

Kuchenne mydła od YOPE to kosmetyki w pełni bezpieczne dla skóry, również tej wrażliwej. Są oparte o łagodne substancje myjące pochodzenia roślinnego, które są neutralne dla skóry i środowiska. Dodatek roślinnych ekstraktów o właściwościach odżywczych i pielęgnujących sprawia, że nasze mydła dbają o skórę, pozostawiając ją nawilżoną i gładką. Dzięki temu nawet przy częstym użyciu nie przesuszają i nie powodują podrażnień skóry. Są przy tym skutecznym środkiem myjącym, który poradzi sobie z tłuszczem i innymi zabrudzeniami często obecnymi podczas gotowania.

Mineralne mydło kuchenne YOPE nie tylko zawiera substancje niwelujące przykre zapachy ale również substancje nawilżające skórę oraz witaminę B5 i alantoinę, które szybko łagodzą podrażnienia naskórka, oraz mieszankę minerałów, w której są m.in. glin, miedź, potas, magnez, sód i cynk - pierwiastki niezbędne do prawidłowego działania skóry.


Dla kogo dedykowane: skóra sucha z podrażnieniami, wymagająca regeneracji


Składniki aktywne: Hydrolizowany wyciąg z drożdży, uzyskany za pomocą probiotycznych bakterii uzupełnia niedobór ceramidów oraz stymuluje produkcję lipidów. Substancja filmotwórcza, hydrofilowa, rozpuszczalna w wodzie. Jest odpowiedzialna za utrzymywanie wody w naskórku, dzięki czemu go nawilża, a także kondycjonuje, czyli zmiękcza i wygładza. Ponadto stosowana jest w preparatach myjących w celu ograniczenia potencjalnego działania drażniącego anionowych substancji powierzchniowo czynnych jak np. Sodium Laureth Sulfate. Wykazuje doskonałe powinowactwo do powierzchni skóry, włosów i paznokci. Substancja antystatyczna, zmniejsza elektryzowanie się włosów. Substancja posiada także właściwości bakteriostatyczne, dlatego wykorzystywana jest w kosmetykach do cery tłustej, a także trądzikowej. Alantoina, substancja aktywna. Działa przeciwzapalnie, łagodzi podrażnienia, wspomaga procesy regeneracji i odbudowy naskórka, stymuluje proces gojenia się ran. Działa silnie nawilżająco, przez co wywołuje uczucie gładkości na skórze. Zmniejsza drażniące działanie anionowych substancji powierzchniowo czynnych. Wykazuje działanie keratolityczne (usuwa martwe komórki odblokowując pory, pozwalając na wypłynięcie nadmiaru łoju na powierzchnię skóry), wygładzające i zmiękczające. Stosuje się ją w kosmetykach pielęgnacyjnych (do cery wrażliwej, dojrzałej, suchej i trądzikowej), w produktach do pielęgnacji niemowląt (zasypkach, kremach przeciwko PZS), kosmetykach nawilżających do rąk, stóp, preparatach do golenia, a także środkach przeznaczonych do higieny jamy ustnej i preparatach po opalaniu. Kwas cytrynowy, Substancja należy do alfahydroksykwasów (AHA), wykazuje działanie keratolityczne, czyli złuszczające, dzięki czemu usuwa przebarwienia i rozjaśnia skórę. Jest również stosowany jako regulator pH i przeciwutleniacz. Chlorek magnezu,  Składnik ma właściwość wnikania przez skórę do krwiobiegu. W kosmetyce coraz częściej spotyka się preparaty suplementacyjne w postaci płynnych roztworów, mgiełek i olejów do ciała, które uzupełniają poziom magnezu w organizmie lub jego niedobory, wchłaniając się przez skórę, wzmacnia kości i zęby, zapobiega osteoporozie, obniża poziom wapnia, oszczędzając wątrobę i żołądek. Ma również właściwości przeciwpotne, dezodoryzujące, neutralizuje bakterie i zapobiega przykremu zapachowi potu, podobnie działa w przypadku bakterii próchniczych w produktach do higieny jamy ustnej, działa kojąco na podrażnione dziąsła. Działa antyseptycznie, przyspiesza gojenie stanów zapalnych i ran. Oprócz tego substancję stosuje się do zagęszczania formuł kosmetycznych oraz do podnoszenia ich lepkości. Glukonolakton. Składnik dobrze tolerowany przez skórę wrażliwą, naczynkową i podatną na trądzik różnego typu. Już w niskich stężeniach wykazuje działanie silnie nawilżające, łagodzące zaczerwienienia i podrażnienia, wzmacnia skórę i naczynia krwionośne, regeneruje, koi, likwiduje przebarwienia i blizny. Stymuluje syntezę białek w skórze, jest silnym antyutleniaczem, zapobiega starzeniu skóry i powstawaniu zaskórników, uelastycznia i ujędrnia skórę, wykazuje działanie złuszczające, keratolityczne. Składnik dedykowany jest skórze z problemami trądzikowymi, przebarwieniami, odwodnionej, wrażliwej, naczynkowej, starzejącej się i z objawami fotostarzenia. Ma także zdolność wiązania metali i regulowania pH w kosmetykach.

Dermokonsulatacja banner

Składniki produktu. INCI:

Aqua, Cocamidopropyl Betaine, Lauryl Glucoside, Glyceryl Laurate, Saccharomyces Ferment Filtrate, Glycerin, Sodium Sunflower seeds amphoacetate, Parfum, Panthenol, Allantoin, Citric Acid, Sodium Benzoate, Lysine, Magnesium Chloride, Potassium Chloride, Zinc Chloride, Manganese Chloride, Sodium Chloride, Copper Sulfate, Gluconolactone, Phenethyl Alcohol, Caprylyl Glycol, Calcium Gluconate, Potassium Sorbate, Aluminum Chloride, Benzyl Salicylate, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool


5.0/5