Maska do twarzy z kompleksem liftingującym (LA-LE)

120 ml
 Maska do twarzy z kompleksem liftingującym (LA-LE)
0.00 zł 0.00 zł 0.00 zł

Maska do twarzy z kompleksem liftingującym dzięki bogactwu składników aktywnych widocznie odmładza, ujędrnia i uelastycznia skórę jednocześnie dogłębnie ją oczyszczając. Glinki zawarte w masce oczyszczają i odtłuszczają skórę z łoju. Kompleks olejowy (z pestek winogron, bawełny, opuncji figowej, arganowy, z granatu) nawilża i odżywia skórę. Wszystkie oleje zawarte w kosmetyku są olejami o lekkiej strukturze, dzięki czemu nie powodują blokowania porów, a wręcz przeciwnie – pomagają je odblokować i oczyścić.

Dla kogo dedykowana: cera dojrzała


Składniki aktywne: Kaolin, (glinka) jest skałą osadową, podobnie jak talk i bentonit ma dużą zdolność wiązania wody i tłuszczu. Glinka ma dodatkowo właściwości pielęgnujące, a nawet lecznicze. Działa ściągająco, przeciwzapalnie, wygładzająco, oczyszcza i odkaża. Ziemia okrzemkowa, skała utworzona z pancerzyków organizmów wodnych - okrzemek. Ze względu na właściwości ścierne jest dodawana w postaci sproszkowanej do peelingów, bywa też składnikiem antyperspirantów, zasypek i past do zębów.  Olej z pestek winogron, bardzo dobrze się wchłania i błyskawicznie działa, nawilża, odżywia i ujędrnia skórę. Doskonale tonizuje i reguluje wydzielanie sebum, zapobiega powstawaniu stanów zapalnych i wyprysków. Jest także cennym źródłem witaminy E - korzystnie wpływającej na urodę, to także jeden z najsilniejszych antyoksydantów redukujący liczbę wolnych rodników. Olej z nasion bawełny, zawiera bardzo dużo NNKT, co sprawia, że chroni skórę przed szkodliwym wpływem czynników zewnętrznych i przyspiesza jej regenerację. To również antidotum na różnego rodzaju spierzchnięcia i zrogowacenia. Jest jednym z najlepszych środków do pielęgnacji skóry wrażliwej i alergicznej. Poza tym olej bawełniany doskonale odżywia i nawilża naskórek. Olej z nasion opuncji figowej, Opuncja figowa to kaktus pochodzący z Meksyku. Jej prozdrowotne, odżywcze i lecznicze właściwości jako pierwsi poznali Aztekowie. Korzystali oni z dobrodziejstw opuncji na długo zanim została zawleczona na inne kontynenty i zadomowiła się w ciepłym klimacie Indii, Afryki oraz Australii. Opuncja figowa ma działanie przeciwzapalne i przeciwbólowe, jest bogatym źródłem antyoksydantów oraz substancji odżywczych. Z nasion owoców tłoczy się olej o nieocenionych walorach kosmetycznych, który uchodzi za najdroższy olej świata. Cena olejku z opuncji figowej może powalić na kolana! Za 10 ml tego cuda zapłacimy nawet 60 zł! Kwota ta jest jednak całkowicie uzasadniona i adekwatna do jakości produktu. Wynika też w znacznej mierze ze żmudnego procesu produkcji oleju. Aby uzyskać litr naturalnego, zimnotłoczonego oleju z opuncji figowej, potrzeba około miliona pestek, spoczywających w jej miąższu. Wymaga to użycia nawet do 500 kg owoców! Nic zatem dziwnego, że olej z nasion opuncji jest najdroższym olejem kosmetycznym na świecie. Czy efekty stosowania go w pielęgnacji urody są równie powalające? Olej z nasion opuncji figowej: przyspiesza gojenie łagodzi stany zapalne spłyca zmarszczki uszczelnia barierę hydro-lipidową naskórka regeneruje naskórek poprawia elastyczność i gęstość skóry normalizuje produkcję łoju chroni przed przebarwieniami Olej z opuncji figowej przypadnie do gustu posiadaczkom cery wrażliwej, ma bowiem działanie łagodzące i nie powoduje reakcji alergicznych. Jest doskonały również do cery dojrzałej i suchej, pozbawionej elastyczności. W kosmetyce bywa określany mianem naturalnego botoksu, a to dlatego, że świetnie regeneruje i nawilża skórę oraz przyspiesza metabolizm kolagenu. Nadaje się do pielęgnacji dłoni, ust i cienkiej skóry pod oczami. Zmniejsza widoczność blizn i rozprawia się w plamami pigmentacyjnymi. Skóra przy jego regularnym stosowaniu staje się wyraźnie bardziej ujędrniona, wypełniona, jaśniejsza i młodsza. Otrzymujemy zatem efekt liftingu, tyle że uzyskany całkowicie naturalną metodą. Jedną z ważniejszych cech olejku z opuncji jest działanie immunostymulujące. Oznacza to, że pod wpływem jego stosowania, w skórze przyspieszają naturalne procesy naprawcze i wzmacniające. Olej arganowy, olej pochodzi z południowo-zachodniego Maroka. Bardzo bogaty w składniki aktywne takie jak: nienasycone kwasy tłuszczowe, witamina E, A, polifenole i sterole. Wykazuje następujące działanie: regenerujące komórki, łagodzące objawy alergii, przeciwzapalne. Spowalnia procesy starzenia się skóry, nawilża ją wygładza, redukuje wielkość blizn potrądzikowych. Odbudowuje płaszcz hydro-lipidowy skóry.   Olej z pestek granatu, gęsty, stosunkowo wolno wchłaniający się. Po całkowitym wchłonięciu pozostawia skórę wyjątkowo aksamitną w dotyku bez obecności tłustego filmu. Zawiera rzadko występujący kwas punikowy, któremu przypisuje się właściwości regenerujące i przeciwzapalne. Zmiękcza, uelastycznia, nawilża i wygładza. Wykazuje działanie przeciwzapalne i regeneracyjne. Systematycznie stosowany olej dzięki naturalnym antyutleniaczom wpływa na spowolnienie procesów starzenia skóry. Szczególnie polecany w pielęgnacji zniszczonej, szorstkiej i suchej skóry. Sok z granatu, Wykazuje właściwości przeciwutleniające i wzmacniające ściany komórek. Stosowany jest jako naturalny filtr przeciwsłoneczny w preparatach do opalania i po opalaniu, gdyż chroni przed negatywnymi jego skutkami. Jest składnikiem przeciwdziałającym zmianom kancerogennym skóry. Wysoka zawartość polifenoli sprawia, że produkty bogate w ekstrakt z granatu, chronią przed wolnymi rodnikami, powodującymi przedwczesne starzenie skóry. Ze względu na obecność kwasu pinikowego (omega-5) granat wykazuje właściwości przeciwzapalne i przeciwobrzękowe, dlatego stosowany jest w preparatach na obrzęki i skaleczenia, aktywując procesy regeneracji skóry. Zdolność do przeciwdziałania obrzękom została również wykorzystana w preparatach do pielęgnacji skóry wokół oczu. Stosuje się go w produktach przeciwzmarszczkowych, gdyż spłyca już istniejące zmarszczki oraz zwiększa sprężystość skóry, wspomagając produkcję kolagenu. Dodawany do balsamów i mleczek do ciała nawilża, uelastycznia i ujędrnia skórę. W kremach do twarzy odrzwia i rewitalizuje zmęczona skórę, a w maseczkach i lotionach działa ściągająco i zmniejsza pory. Jest częstym składnikiem preparatów w pielęgnacji skóry trądzikowej, przy egzemie, łuszczycy i trądziku różowatym, gdyż wspomaga gojenie się stanów zapalnych. Polecany jest do cery dojrzałej, suchej i podrażnionej poprawiając jej ukrwienie i koloryt. Krokosz barwierski, w składzie oleju znajdują się wielonienasycone kwasy tłuszczowe takie jak: oleinowy, stearynowy oraz palmitynowy. Najwięcej jest jednak kwasu linolowego. Działa na naskórek zmiękczająco, wspomaga jego jędrność i przeciwdziała utracie wody. Oprócz tego pozostawia warstwę ochronną na powierzchni skóry i pozwala zachować jej elastyczność. Kolejne cenne składniki oleju szafranowego to naturalna witamina E, czyli alfa-tokoferol. Zmniejsza działanie wolnych rodników, które uszkadzają skórę oraz przyspieszają jej starzenie się. Zapobiega też wysuszaniu naskórka i powstawaniu tzw. plam starczych. Olej krokoszowy zawiera antyoksydanty zwalczające (podobnie jak witamina E) skutki promieniowania ultrafioletowego. Ono również wpływa na proces starzenia się skóry, m.in. poprzez niszczenie włókien kolagenowych odpowiedzialnych za elastyczność skóry. Z kolei witamina A – kolejna substancja znajdująca się w oleju krokoszowym – ma działanie złuszczające. Dzięki niemu kosmetyki mogą wnikać głębiej i działać odżywczo na skórę. Nic nie blokuje dostępu dobroczynnych składników. Witamina A pobudza też produkcję nowych komórek, a także reguluje wydzielanie sebum odpowiedzialnego za błyszczenie się skóry. Ekstrakt z kwiatów elektrycznej jeżówk, Używany do odkażania dziąseł i gardła. Posiada właściwości antybakteryjne i przeciwgrzybiczne. Substancja wykazuje silne właściwości ujędrniające i przeciwzmarszczkowe (poprzez stymulujący wpływ na fibroblasty, pobudzający je do produkcji kolagenu i elastyny oraz rozluźniający wpływ na mięśnie mimiczne i łagodzenie drobnych zmarszczek). Efekty stosowania preparatów z Acmella oleracea są porównywalne z tymi po zastosowaniu toksyny botulinowej – stąd nazwa „ziołowy botox”. Wyciąg z korzenia traganka błoniastego, Składniki surowca wykazują silne działanie antyoksydacyjne, przeciwzapalne. Ekstrakty z traganka w kosmetykach działają na skórę przeciwzapalnie, antyseptycznie i regenerująco. Zwiększają zdolności adaptogenne skóry (odporność na czynniki środowiskowe i stres). Koenzym Q 10, ze względu, że jest niezbędny do prawidłowego działania komórek organizmu, bywa nazywany witaminą Q. Jest produkowany w ludzkim organizmie. Ubichinon jest antyoksydantem, co oznacza, że chroni skórę i cały organizm przed działaniem wolnych rodników. Ponadto sprzyja regeneracji skóry, dlatego jest często składnikiem kosmetyków przeciwstarzeniowych. Witamina E, (tokoferole) to silne przeciwutleniacze, które chronią skórę i cały organizm przed atakiem wolnych rodników. Zapobiegają powstawaniu nowotworów, uczestniczą w procesach odpornościowych, wytwarzaniu krwinek czerwonych i prawidłowym funkcjonowaniu układu rozrodczego. Dzięki właściwościom antyutleniającym przyczyniają się do zachowania dobrego stanu skóry i opóźniania jej starzenia. Odpowiadają także za utrzymanie wody w skórze, włosach i paznokciach. Poprawiają ukrwienie i przyśpieszają gojenie ran. Ponadto wspomagają leczenie łojotokowego zapalenia skóry i trądziku. Witamina E jest cennym składnikiem preparatów kosmetycznych przeznaczonych do cery starczej, odwodnionej. Wraz z witaminą A i C jest zaliczana do tzw. witamin młodości. Ekstrakt z cytoplazmy ścian komórkowych bakterii probiotycznych. stymuluje procesy naprawcze w naskórku wzmacniając ich strukturę. Wygładza zmarszczki poprzez pobudzanie produkcji białek i enzymów nadających skórze jędrność i elastyczność. Dodatkowo wzmacnia system odpornościowy skóry. Skutecznie zmniejsza szorstkość naskórka, pozostawiając go gładkim i przyjemnym w dotyku. Tworzy delikatny film zabezpieczający, przywracając skórze funkcję barierową.

Dermokonsulatacja banner

Składniki produktu. INCI:

Kaolin, Diatomaceous Earth, Vitis Vinifera Seed Oil, Gossypium Herbaceum Seed Oil, Opuntia Ficus Indica Seed Oil, Argania Spinosa Kernel Oil, Punica Granatum Seed Oil, Punica Granatum Fruit Extract, Carthamus Tinctorius Seed Oil, Spilanthes Acmella Flower/Leaf/Stem Extract, Astragalus Membranaceus Root Extract, Ubiquinone, Tocopherol, Lactobacillus/Nereocystis Luetkeana Ferment Filtrate, Lactobacillus Ferment, Propylene Glycol, Parfum

 


5.0/5