Krem pod oczy z ogórkiem (LA- LE)

15 ml
  Krem pod oczy z ogórkiem (LA- LE)
0.00 zł 0.00 zł 0.00 zł

Krem pod oczy którego bazą jest olej lniany, znany ze swoich dobroczynności na skórę takich jak: łagodzące, przeciwzapalne, i regenerujące. Do oleju lnianego mamy dodany olej z pestek winogron, który jest jednym z najlepszych antyoksydantów. I oczywiście ekstrakt z ogórka, który głęboko nawilża, zawiera naturalny kompleks chodzący, który zmniejsza opuchliznę, poprawia przepływ limfy, zapobiegając w ten sposób tworzeniu się obrzęków. Ogórek jest również znany ze swoich właściwości łagodzących. Do kremu został również dodany olej z ogórecznika który silnie rewitalizuje skórę poprawiając jej odżywienie. Działa odmładzająco, zmniejszając widoczne zmarszczki

Dla kogo dedykowany: każdy rodzaj cery szczególnie suchej, zmęczonej i dojrzałej


Składniki aktywne: Olej lniany, pozyskiwany z nasion. Ponad 50% składników oleju lnianego to należący do NNKT kwas α–linolenowy. Ponadto zawiera fitoestrogeny, witaminę E oraz niewielką ilość śluzów. Aplikowany na skórę w formie preparatu kosmetycznego ma działanie przeciwzapalne, łagodzące i zmiękczające, przyśpiesza regenerację skóry oraz hamuje rozwój bakterii. Olej z pestek winogron, bardzo dobrze się wchłania i błyskawicznie działa, nawilża, odżywia i ujędrnia skórę. Doskonale tonizuje i reguluje wydzielanie sebum, zapobiega powstawaniu stanów zapalnych i wyprysków. Jest także cennym źródłem witaminy E - korzystnie wpływającej na urodę, to także jeden z najsilniejszych antyoksydantów redukujący liczbę wolnych rodników. Wyciąg z ogórka, zawiera cukry, kwasy organiczne, enzymy, witaminy (A, B1, B2, PP, C) oraz sole mineralne. Działa oczyszczająco, lekko ściągająco i nawilżająco, odżywia skórę, a dzięki zawartości enzymów rozjaśnia przebarwienia. Polecany do skóry tłustej i trądzikowej. Olej z ogórecznika, to cenne źródło potasu, sodu, magnezu, siarki i chloru, krzemionki, garbników, flawonoidów, zawiera również związki śluzowe, witaminę C, a także saponinę i cholinę. Wysokie stężenie kwasów Omega-3 i Omega-6 zapewnia skórze odpowiednią ochronę, działa regulująco, przeciwzapalnie, przeciwalergicznie oraz przeciwdziała przedwczesnemu starzeniu się skóry. Olejek wpływa korzystnie na wygląd oraz strukturę skóry, uelastycznia ją i nadaje ładnego kolorytu. Likwiduje stany zapalne. Dzięki zawartości kwasu cytrynowego oraz jabłkowego posiada działanie lekko złuszczające. Niezastąpiony w pielęgnacji skóry wrażliwej, dojrzałej oraz suchej, sprawdza się również w leczeniu dolegliwości skórnych takich jak: trądzik, łojotokowe zapalenie skóry, oparzenia słoneczne, atopowe zapalenie, egzema, łuszczyca. Przywraca prawidłowy skład flory bakteryjnej skóry. Rozprowadzony na powierzchni skóry pozostawia tłusty film. Witamina E. (tokoferole) to silne przeciwutleniacze, które chronią skórę i cały organizm przed atakiem wolnych rodników. Zapobiegają powstawaniu nowotworów, uczestniczą w procesach odpornościowych, wytwarzaniu krwinek czerwonych i prawidłowym funkcjonowaniu układu rozrodczego. Dzięki właściwościom antyutleniającym przyczyniają się do zachowania dobrego stanu skóry i opóźniania jej starzenia. Odpowiadają także za utrzymanie wody w skórze, włosach i paznokciach. Poprawiają ukrwienie i przyśpieszają gojenie ran. Ponadto wspomagają leczenie łojotokowego zapalenia skóry i trądziku. Witamina E jest cennym składnikiem preparatów kosmetycznych przeznaczonych do cery starczej, odwodnionej. Wraz z witaminą A i C jest zaliczana do tzw. witamin młodości.

Dermokonsulatacja banner

Składniki produktu. INCI:

Aqua, Linum Usitatissimum (Linseed) Seed Oil, Vitis Vinifera Seed Oil, Sodium Polyacrylate*, Cucumis Sativus Fruit, Extract, Dehydroacetic Acid, Benzyl Alcohol, Borago Officinalis Seed, Tocopherol Acetate, Stearyl Heptanoate, Stearyl Caprylate, Parfum.


*Sodium Polyacrylate nie jest mikroplastikiem. Jest to organiczny polimer, który u nas pełni funkcję koemulgatora łączącego oleje z wodą. Nie każdy polimer jest mikroplastikiem. Bardzo często te pojęcia są mylone. Polimerami są również peptydy, kolagen i wiele innych substancji organicznych, ale pochodzenia syntetycznego.

Według wszystkich dostępnych źródeł na których opierają się assessorzy może być stosowana bez ograniczeń i jest substancją bezpieczną.


5.0/5