Naturalny żel pod prysznic Drzewo cedrowe, jałowiec i chilli (YOPE)

400 ml
 Naturalny żel pod prysznic Drzewo cedrowe, jałowiec i chilli (YOPE)
0.00 zł 0.00 zł 0.00 zł

Przedstawiam Wam nową serię marki Yope WOOD. Seria powstała na bazie tego co najcenniejsze w lesie, a mianowicie ekstraktów z roślin leśnych ubrane w przepiękne zapachy olejków eterycznych. Seria przypadnie do gustu nie tylko wyrafinowanym koneserom leśnych tajemnic, ale również osobom, które pragną przenieść się z miejskiego zgiełku w ciszę i spokój zielonych gajów.

Drzewo cedrowe, jałowiec i chilli to pobudzający naturalny żel pod prysznic. Sposób na rozbudzenie podczas porannego prysznica lub zmycie z siebie wieczornego zmęczenia. Łączy w sobie wzmacniające i odżywiające składniki, które jednocześnie są delikatne dla skóry.
Dotlenienie i pobudzenie skóry zapewniają starannie dobrane składniki aktywne:
ekstrakt z cedru – wzmacnia i wygładza.
ekstrakt z chilli – stymuluje mikrokrążenie skóry,
Zastosowane w nim saponiny z zielonej herbaty, które tworzą delikatną pianę i nie zaburzają naturalnego pH skóry. Dodatkowe działanie kojące podrażnienia i nawilżające zapewniają konopie i sok z aloesu. Naturalnie niezwykła mieszanka dla Twojej skóry.

Twoje zmysły pobudzi głęboki, energetyzujący zapach drzewa cedrowego.

Ważna informacja: Kupując go, sadzisz z nami las

Działanie: 

  • pobudzające
  • Łagodzące podrażnienia
  • nawilżające 

Dla kogo dedykowany: każdy rodzaj skóry

 


Składniki aktywne: Kwas cytrynowy, Substancja należy do alfahydroksykwasów (AHA), wykazuje działanie keratolityczne, czyli złuszczające, dzięki czemu usuwa przebarwienia i rozjaśnia skórę. Jest również stosowany jako regulator pH i przeciwutleniacz. Aloes, surowcem kosmetycznym są liście aloesu, wypełnione bogatym w składniki aktywne żelem. W skład żelu wchodzą przede wszystkim śluzy mukopolisacharydy, związki mineralne (wapń, magnez, miedź, cynk, żelazo) NNKT, aminokwasy, witaminy z grupy B, witaminy A i C, kwas foliowy oraz saponiny. Żel aloesowy wykazuje wyjątkowe właściwości gojące. Leczy owrzodzenia, poparzenia, pęknięcia skóry spowodowane nadmiernym przesuszeniem oraz stany zapalne. Dzięki zawartości enzymów oraz kwasu salicylowego lekko złuszcza warstwę rogową, dzięki czemu przyczynia się do wygładzenia skóry. Ma także właściwości bakteriobójcze oraz silnie nawilżające. Zawiera naturalny filtr przeciwsłoneczny, chroni przed działaniem wolnych rodników. Jest doskonały do pielęgnacji skóry suchej, podrażnionej i łojotokowej oraz trądzikowej. Z uwagi na właściwości kojące i nawilżające nadaje się również do stosowania po depilacji. Alantoina, substancja aktywna. Działa przeciwzapalnie, łagodzi podrażnienia, wspomaga procesy regeneracji i odbudowy naskórka, stymuluje proces gojenia się ran. Działa silnie nawilżająco, przez co wywołuje uczucie gładkości na skórze. Zmniejsza drażniące działanie anionowych substancji powierzchniowo czynnych. Wykazuje działanie keratolityczne (usuwa martwe komórki odblokowując pory, pozwalając na wypłynięcie nadmiaru łoju na powierzchnię skóry), wygładzające i zmiękczające. Stosuje się ją w kosmetykach pielęgnacyjnych (do cery wrażliwej, dojrzałej, suchej i trądzikowej), w produktach do pielęgnacji niemowląt (zasypkach, kremach przeciwko PZS), kosmetykach nawilżających do rąk, stóp, preparatach do golenia, a także środkach przeznaczonych do higieny jamy ustnej i preparatach po opalaniu. Pantenol, (witamina B5) - uczestniczy w przemianach energetycznych w organizmie. Wpływa korzystnie na skórę - regeneruje uszkodzenia, nawilża, wzmacnia włosy i wspiera proces ich pigmentacji. Jest ważnym składnikiem biologicznym kosmetyków pielęgnacyjnych zarówno do skóry gładkiej jak i do włosów, paznokci. Stosuje się ją w preparatach nawilżających, łagodzących stany zapalne i podrażnienia skóry. Pantenol korzystnie działa na skórę wspomagając zatrzymanie w niej wody, dlatego tak dobrze spisuje się przy łagodzeniu oparzeń. Hydrolizowane proteiny ryżowe, nawilżają, dostarczają minerałów, zmiękczają i matują skórę. Ferment z bambusa , Bambus jest naturalnym źródłem dwutlenku krzemu i dlatego stanowi naturalną alternatywę dla silikonu .Bioferment z bambusa jest w 100% naturalnym surowcem. Podczas procesu jego produkcji liście bambusa są macerowane, a następnie poddawane fermentacji Lactobacillus Lactis i filtracji. W czasie fermentacji powstaje bio-krzemionka, która nadaje kosmetykom właściwości poślizgowe i wygładzające oraz jedwabistą konsystencję. Doskonale sprawdza się w produktach do pielęgnacji włosów - ułatwia rozczesywanie, wygładza puszące się włosy oraz nadaje im połysk. Bioferment z bambusa jest naturalną alternatywą dla silikonu, dyscyplinuje włosy i zapobiega rozdwajaniu się końcówek. Sprawdza się w pielęgnacji paznokci - wzmacnia płytkę paznokciową i zapobiega jej rozdwajaniu. Bioferment z bambusa zawiera także inne dobroczynne substancje: flawonoidy, białka, związki mineralne, ramnozę i aminokwasy (tyrozyna, arginina). Dzięki obecności flawonoidów wykazują działanie antyoksydacyjne, przeciwstarzeniowe, wzmacniające naczynia krwionośne oraz antycellulitowe. Ramnoza zawarta w biofermencie z bambusa oddziaływuje na fibroblasty - sprawia, iż tworzą się włókna elastyczne w tkance łącznej i tym sposobem stymulowana jest produkcja kolagenu. Bioferment z bambusa ujędrnia, rewitalizuje i nawilża skórę. Zdolny do pochłaniania promieniowania UVA i UVB, dlatego wykorzystuje się go w kosmetykach przeciwsłonecznych i przeciwzmarszczkowych. Polecany do pielęgnacji każdego rodzaju skóry, a w szczególności do skóry dojrzałej i suchej. Olej arganowy, olej pochodzi z południowo-zachodniego Maroka. Bardzo bogaty w składniki aktywne takie jak: nienasycone kwasy tłuszczowe, witamina E, A, polifenole i sterole. Wykazuje następujące działanie: regenerujące komórki, łagodzące objawy alergii, przeciwzapalne. Spowalnia procesy starzenia się skóry, nawilża ją wygładza, redukuje wielkość blizn potrądzikowych. Odbudowuje płaszcz hydro-lipidowy skóry.   Fruktoza, Cukier owocowy, Składnik nawilżający i odżywczy, stosowany także w peelingach mechanicznych tzw. "cukrowych" jako materiał ścierny, jest lepszą alternatywą dla innych cukrów krystalicznych, sacharozy i glukozy, ponieważ nie topnieje w kontakcie z ciepłą skórą. Wyciąg z suszonych owoców papryki Chili, Stosowany jako reduktor tkanki tłuszczowej w kosmetykach odchudzających. Jego aktywny składnik, kapsaicyna (odpowiedzialny za ostrość papryki) ma potężne właściwości przeciwbólowe. Doskonały środek przeciwzapalny, działający również rozgrzewająco. Używany w balsamach do masażu i maściach rozluźniających napięte i przeciążone mięśnie. Ekstrakt z kory cedru atlaskiego, Wspomaga spalanie tkanki tłuszczowej i redukuje cellulit. Wzmacnia naczynia krwionośne i likwiduje obrzęki. Jego stosowanie zaleca się w przypadku cellulitu, dla pozbycia się nadmiaru wody z organizmu, w miażdżycy, w przypadku skóry i włosów przetłuszczających się, łupieżu, wypadaniu włosów, grzybicy skóry, pasożytów, egzemy, a także w stanach smutku i napięcia nerwowego. Ekstrakt z owoców jałowca pospolitego, Substancja reguluje wytwarzanie sebum, stosowany w kosmetykach do cer tłustych, ogranicza przetłuszczanie, tonizuje, wzmacnia cebulki włosowe i pomaga w walce z łupieżem. Ponadto stosowana jako substancja zapachowa do maskowania zapachów innych składników np. w maściach, oraz jako składnik perfum. Wyciąg z kory mydłoki, Naturalne mydło z doskonałymi właściwościami pieniącymi i myjącymi, zawierające 9-10% saponiny. Środek ściągający i przeciwzapalny jest stosowany w szamponach i preparatach do pielęgnacji włosów przeciw łupieżowi i innym problemom skóry głowy. Wyciąg z chmielu zwyczajnego , Składnik o działaniu antyseptycznym, oczyszczającym, antybakteryjnym i przeciwgrzybiczym. Stosowany w produktach do mycia i pielęgnacji tłustych włosów. Ma właściwości wzmacniające cebulki włosów, przyciemniające, dodające objętości i nadające połysk. Jest substancją leczniczą, wspomaga leczenie łupieżu i świądu skóry głowy, łagodzi łojotokowe zapalenie skóry ŁZS oraz androgenowe wypadanie włosów. Wykorzystywany także w preparatach przeciwtrądzikowych, działa ściągająco na skórę, zmniejsza łojotok, zwęża pory, przyspiesza gojenie wyprysków i stanów zapalnych. Jest także antyoksydantem, opóźnia procesy starzenia i wiotczenia skóry, hamuje utlenianie witaminy C, przedłuża więc jej działanie, zawiera rutynę wzmacniającą naczynia krwionośne. Zalecany do skóry mieszanej, naczynkowej, trądzikowej i tłustej oraz do problematycznej skóry głowy. Jest to popularny składnik kosmetyków dla mężczyzn, głównie dlatego, że kojarzy się jednoznacznie z piwem, jednakże nie jest składnikiem zarezerwowanym tylko dla płci męskiej, tym bardziej, że ma działanie proestrogenne. Chmiel najczęściej spotykany jest w szamponach. Olej konopny , Konopia jest jedną z najstarszych, uprawianych roślin. Początkowo pochodziła z  Azji Środkowej, obecnie jest zadomowiona w Europie. Ta roślina ma wielostronne zastosowanie , np. przemyśle włókienniczym, w przemyśle spożywczym lub kosmetykach. Ze względu na zrównoważony  stosunek  substancji działających, zawartych w oleju konopii jest używany jako olej jadalny  i olej w kosmetykach. On wspiera  naturalną barierę skóry  i wiąże wilgoć . Jej hamujące zapalenia działanie,  umożliwia zastowoanie przy  pielęgnacji chorej , częściowo atopowej skóry . Olej konopii ma ponadto bardzo silne działanie  regenerujące na skórę, przeciwutleniaczowe i odnawiające komórki  i tym samym nadaje się wyśmienicie dla skóry dojrzałej  i suchej. On jest szybko wchłanialnym , wygładza skórę i ją zmiękcza. Właściwości kosmetyczne: regeneracja komórek i ich aktywacja wiązanie wilgoci wspieranie bariery obronnej przeciwzapalne, także przy neurodermitis silny przeciwutleniacz idealny dla skóry dojrzałej i suchej szybkowchłanialny Kwas salicylowy. należy do beta-hydroksykwasów i pozyskuje się go z kory wierzby. Jest nośnikiem ułatwiającym przenikanie innych substancji czynnych, ma również działanie bakteriobójcze, konserwujące, dezynfekujące, przeciwłojotokowe i keratolityczne. Zalecany do pielęgnacji cery tłustej, trądzikowej i mieszanej. Kwas salicylowy rzadko powoduje uczulenia, działa łagodniej niż kwasy z grupy AHA.

Dermokonsulatacja banner

Składniki produktu. INCI: 

Aqua, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Coco-Sulfate, Coco Glucoside, Decyl Glucoside, Glycerin, Sorbitol, Parfum, Citric Acid, Levulinic Acid, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Glyceryl Oleate, Sodium Anisate, Sodium Levulinate, Allantoin, Panthenol, Sodium Cocoyl/Olivoyl Hydrolyzed Oat Protein, Lactobacillus/Arundinaria Gigantea Ferment Filtrate, Sorbitan Caprylate, Propanediol, Argania Spinosa Kernel Oil, Fructose, Fructosyl Cocoate/Olivate, Lysine, Capsicum Frutescens Fruit Extract, Cedrus Atlantica Wood Extract, Juniperus Communis Fruit Extract, Quillaja Saponaria Wood Extract, Humulus Lupulus (Hops) Extract, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate, Cannabis Sativa Seed Extract, Vetiveria Zizanoides Root Extract, Salicylic Acid, Sodium Chloride, Benzyl Alcohol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Linalool, Alpha-Isomethyl Ionone.

 


5.0/5