Naturalny żel pod prysznic Drzewo gwajakowe, mirra i tonka (YOPE)

400 ml
 Naturalny żel pod prysznic Drzewo gwajakowe, mirra i tonka (YOPE)
0.00 zł 0.00 zł 0.00 zł

Przedstawiam Wam nową serię marki Yope WOOD. Seria powstała na bazie tego co najcenniejsze w lesie, a mianowicie ekstraktów z roślin leśnych ubrane w przepiękne zapachy olejków eterycznych. Seria przypadnie do gustu nie tylko wyrafinowanym koneserom leśnych tajemnic, ale również osobom, które pragną przenieść się z miejskiego zgiełku w ciszę i spokój zielonych gajów.

Intensywnie nawilżający żel pod prysznic Drzewo gwajakowe, mirra i tonka będzie idealnym elementem codziennej pielęgnacji suchej i zmęczonej skóry. Przywróci elastyczność i komfort naturalnymi sposobami!
Jego moc to połączenie naturalnie niezwykłych składników aktywnych:

  • drzewo gwajakowe – intensywnie nawilża i poprawia kondycję skóry; nie bez powodu nazywane jest drzewem życia,
  • ekstrakt z mirry – wspomaga odbudowę,
  • biofermentowana woda z bambusa – zmiękcza i nawilża skórę,
  • guarana i owoc yuzu – zawierają antyoksydanty bogate w witaminę C, przywracając elastyczność i blask.

Zapach jest oryginalny i szykowny – idealny na dobre rozpoczęcie dnia i ukojenie na spokojną noc!

Ważna informacja:

Kupując go, sadzisz z nami las 

Działanie: 

  • nawilżające, 
  • odbudowujące,
  • zmiękczające,
  • antyoksydacyjne (przeciwstarzejące)

Dla kogo dedykowany: skóra sucha


Składniki aktywne: Kwas cytrynowy, Substancja należy do alfahydroksykwasów (AHA), wykazuje działanie keratolityczne, czyli złuszczające, dzięki czemu usuwa przebarwienia i rozjaśnia skórę. Jest również stosowany jako regulator pH i przeciwutleniacz. Aloes, surowcem kosmetycznym są liście aloesu, wypełnione bogatym w składniki aktywne żelem. W skład żelu wchodzą przede wszystkim śluzy mukopolisacharydy, związki mineralne (wapń, magnez, miedź, cynk, żelazo) NNKT, aminokwasy, witaminy z grupy B, witaminy A i C, kwas foliowy oraz saponiny. Żel aloesowy wykazuje wyjątkowe właściwości gojące. Leczy owrzodzenia, poparzenia, pęknięcia skóry spowodowane nadmiernym przesuszeniem oraz stany zapalne. Dzięki zawartości enzymów oraz kwasu salicylowego lekko złuszcza warstwę rogową, dzięki czemu przyczynia się do wygładzenia skóry. Ma także właściwości bakteriobójcze oraz silnie nawilżające. Zawiera naturalny filtr przeciwsłoneczny, chroni przed działaniem wolnych rodników. Jest doskonały do pielęgnacji skóry suchej, podrażnionej i łojotokowej oraz trądzikowej. Z uwagi na właściwości kojące i nawilżające nadaje się również do stosowania po depilacji. Alantoina, substancja aktywna. Działa przeciwzapalnie, łagodzi podrażnienia, wspomaga procesy regeneracji i odbudowy naskórka, stymuluje proces gojenia się ran. Działa silnie nawilżająco, przez co wywołuje uczucie gładkości na skórze. Zmniejsza drażniące działanie anionowych substancji powierzchniowo czynnych. Wykazuje działanie keratolityczne (usuwa martwe komórki odblokowując pory, pozwalając na wypłynięcie nadmiaru łoju na powierzchnię skóry), wygładzające i zmiękczające. Stosuje się ją w kosmetykach pielęgnacyjnych (do cery wrażliwej, dojrzałej, suchej i trądzikowej), w produktach do pielęgnacji niemowląt (zasypkach, kremach przeciwko PZS), kosmetykach nawilżających do rąk, stóp, preparatach do golenia, a także środkach przeznaczonych do higieny jamy ustnej i preparatach po opalaniu. Ekstrakt z owoców pomarańczy bergamota , Bergamotka jest obecna także w kosmetyce. Jest składnikiem szamponów przeciwłupieżowych i przeciwko wypadaniu włosów, a także produktów antycellulitowych (z uwag na swoje zdolności rozgrzewające i stymulujące krążenie krwi). Ponieważ ma właściwości antyseptyczne i antybakteryjne, eliminuje nieprzyjemny zapach z ust. Wchodzi również w skład płukanek pochwowych i maści do stóp i paznokci, ponieważ ma silne działanie antygrzybiczne. Nie do przecenienia jest olejek bergamotowy, który niweluje objawy stresu, tonuje, relaksuje, ułatwia zasypianie. Wystarczy wciąż kąpiel z jego dodatkiem bądź dodać go do kominka aromaterapeutycznego. Bergamotki nie powinny stosować osoby cierpiące na bradykardię i jaskrę, a także astmę oskrzelową. Warto pamiętać, że po jej zastosowaniu należy zrezygnować z opalania, by nie nabyć plam i oparzeń słonecznych. Ferment z bambusa , Bambus jest naturalnym źródłem dwutlenku krzemu i dlatego stanowi naturalną alternatywę dla silikonu .Bioferment z bambusa jest w 100% naturalnym surowcem. Podczas procesu jego produkcji liście bambusa są macerowane, a następnie poddawane fermentacji Lactobacillus Lactis i filtracji. W czasie fermentacji powstaje bio-krzemionka, która nadaje kosmetykom właściwości poślizgowe i wygładzające oraz jedwabistą konsystencję. Doskonale sprawdza się w produktach do pielęgnacji włosów - ułatwia rozczesywanie, wygładza puszące się włosy oraz nadaje im połysk. Bioferment z bambusa jest naturalną alternatywą dla silikonu, dyscyplinuje włosy i zapobiega rozdwajaniu się końcówek. Sprawdza się w pielęgnacji paznokci - wzmacnia płytkę paznokciową i zapobiega jej rozdwajaniu. Bioferment z bambusa zawiera także inne dobroczynne substancje: flawonoidy, białka, związki mineralne, ramnozę i aminokwasy (tyrozyna, arginina). Dzięki obecności flawonoidów wykazują działanie antyoksydacyjne, przeciwstarzeniowe, wzmacniające naczynia krwionośne oraz antycellulitowe. Ramnoza zawarta w biofermencie z bambusa oddziaływuje na fibroblasty - sprawia, iż tworzą się włókna elastyczne w tkance łącznej i tym sposobem stymulowana jest produkcja kolagenu. Bioferment z bambusa ujędrnia, rewitalizuje i nawilża skórę. Zdolny do pochłaniania promieniowania UVA i UVB, dlatego wykorzystuje się go w kosmetykach przeciwsłonecznych i przeciwzmarszczkowych. Polecany do pielęgnacji każdego rodzaju skóry, a w szczególności do skóry dojrzałej i suchej. Olej arganowy, olej pochodzi z południowo-zachodniego Maroka. Bardzo bogaty w składniki aktywne takie jak: nienasycone kwasy tłuszczowe, witamina E, A, polifenole i sterole. Wykazuje następujące działanie: regenerujące komórki, łagodzące objawy alergii, przeciwzapalne. Spowalnia procesy starzenia się skóry, nawilża ją wygładza, redukuje wielkość blizn potrądzikowych. Odbudowuje płaszcz hydro-lipidowy skóry.   Lizyna , Składnik stymuluje syntezę białek w skórze, wykazuje działanie pobudzające wzrost włosów, kondycjonuje, nawilża, wygładza i wzmacnia skórę i włosy. Zapobiega elektryzowaniu. Wykazuje także działanie przeciwwirusowe i lecznicze na niektóre wirusy np. opryszczki, a także przeciwnowotworowe. Wykorzystywany w produkcji leczniczych preparatów miejscowych na opryszczkę, kosmetyków przeciwzmarszczkowych, a także wzmacniających skórę wrażliwą i alergiczną, podnosi odporność skóry na czynniki alergiczne. Wyciąg z kory mydłoki, Naturalne mydło z doskonałymi właściwościami pieniącymi i myjącymi, zawierające 9-10% saponiny. Środek ściągający i przeciwzapalny jest stosowany w szamponach i preparatach do pielęgnacji włosów przeciw łupieżowi i innym problemom skóry głowy. Ekstrakt z drzewa gwajakowego, Intensywnie nawilża, wygładza i poprawia kondycję skóry. Mirra, Wonna żywica pochodząca z balsamowca mirry jest zadomowiona głównie w Arabii, Jemenie, Północnej - i Wschodniej Afryce , Somalii i Sudanie.  Jej olejek pochodzi  z żywicy . W pielęgnacji  skóry  ma działanie ściągające, hemostatyczne i wspierające  ukrwienie. Ona działa antyseptycznie, zabija grzyby, dezynfekująco  i hamuje zapalenia oraz wspiera proces gojenia się ran. Ponadto ma zdolności ujędrniania i pobudzania. Ona nadaje się wyśmienicie do użycia w produktach  pielęgnacji przeciw wypryskom  i dla skóry problematycznej, ale również w produktach przeciw starzeniu się skóry lub jako składnik płynów do płukania jamy ustnej  przy problemach zapalnych dziąseł.  Mirra ma ogólnie bardzo dobre właściwości  pielęgnacyjne, może być sama lub w kombinacjach z innymi składnikami, być użytą  w wielu produktach pielęgnacyjnych. W terapii aromatycznej  działa mirra uspokajająco , daje wewnętrzną siłę , wspiera spokój i wyrównanie. Ona pomaga przy niechęci i zmęczeniu psychicznym , daje optymizm i pewność i jest wspaniałym olejkiem medytacyjnym. Ponieważ mirra pobudza macicę, nie wolno jej używać w ciąży! Wyciąg z tonkowica wonnego , W kosmetyce jego zastosowanie jest przede wszystkim ze względu na zapach, ale wyciąg z tego drzewa jest bogaty w substancję taką jak kumaryna. Kumaryna i jej pochodne znalazły zastosowanie w przemyśle perfumeryjnym i mydlarskim (jako środek zapachowy). Charakteryzuje się ona  działaniem wzmacniającym naczynia limfatyczne oraz pobudzającym przepływ krwi. Te właściwości są wykorzystywane w preparatach antycellulitowych oraz kosmetykach przeznaczonych do skóry naczyniowej. Ekstrakty zawierające kumaryny działają na skórę zmiękczająco i przeciwzapalnie, wykorzystywane są w maseczkach do cery tłustej. Ekstrakty te są często wykorzystywane w preparatach stosowanych do mezoterapii antycellulitowej. Występuje w kremach, lotionach, rozmaitych żelach i balsamach, a także w ampułkach. Ponadto, badania przeprowadzone przez zespół Suung wykazują, że ekstrakt może być wykorzystany w atopowym zapaleniu skóry. Naturalne pochodne kumaryny znalazły zastosowanie w kosmetyce jako substancje biologicznie aktywne w wielu preparatach. Przykładem mogą być furanokumaryny np. ksantotoksyna i bergapten, będące składowymi ekstraktu z aminka większego, charakteryzują się działaniem pobudzającym repigmentację skóry w bielactwie, a także w łuszczycy. W zależności od rodzaju związku, właściwości kumaryn i ich zastosowanie są bardzo zróżnicowane. Niektóre ze związków kumarynowych charakteryzują się silnym działaniem fotouczulajacym, a inne wręcz przeciwnie. Wybrane hydroksyl- i metoksykumaryny silnie absorbują promieniowanie ultrafioletowe i mają zastosowanie jako środki promieniochronne. Przykładem może być eskulina, która występuje w ekstraktach z kasztanowca zwyczajnego. Działanie ochronne przed szkodliwym działaniem promieni słonecznych mają także takie kumaryny jak umbeliferon oraz herniaryna, występujące w ekstraktach z rumianku pospolitego. Guarana , Składnik wykorzystywany w kosmetykach przeciwzmarszczkowych do twarzy, na okolice oczu, w kosmetykach wyszczuplających i antycellulitowych do ciała. Działa antyoksydacyjnie, antybakteryjnie, przeciwobrzękowo i spala podskórną tkankę tłuszczową pobudzając lipolizę. Poprawia przepływ krwi działając rozszerzająco na naczynia krwionośne. Ma właściwości rozgrzewające i energizujące, pobudza skórę, usuwa zmęczenie, bladość, szarawy koloryt, cienie pod oczami, efekty stresu oksydacyjnego, spłyca zmarszczki, ujędrnia skórę. Jest również pomocny w przypadku łysienia androgenowego, spotykany w szamponach i odżywkach do włosów. Ekstrakt z Yuzu, Bomba witaminowa – zawiera trzykrotnie więcej witaminy C niż cytryna. W efekcie odżywia, rozświetla i wyrównuje koloryt skóry. Olejek bazyliowy, Składnik zapachowy oraz niwelujący niepożądane zapachy w kosmetyku. Ponadto ma właściwości tonizujące, rewitalizujące, antyseptyczne i przeciwalergiczne. Stosowany w produktach przeciwtrądzikowych, dla skóry dojrzałej, do higieny jamy ustnej. Pomaga również w nadmiernym poceniu, zwłaszcza stóp, spowalnia odrastanie włosków na ciele, łagodzi skutki ukąszeń owadów. Stosowany w aromaterapii, gdzie jest polecany w walce z depresją, stresem, przemęczeniem, jest stymulantem. Pomaga także w przypadku migren i choroby lokomocyjnej. Wyciąg z żeń szenia . Korzeń znany jest ze swych właściwości cytotoksycznych, zabija komórki nowotworowe. W kosmetykach stosowany jest ze względu na działanie silnie antyoksydacyjne, opóźnia starzenie skóry, znajduje się w wielu kosmetykach przeciwzmarszczkowych i odmładzających, także luksusowych. Wykazuje również działanie wyszczuplające i antycellulitowe, aktywuje rozkład tłuszczy, hamuje syntezę kwasów tłuszczowych. Ma jeszcze wiele innych właściwości, m.in. wzmacniające, rewitalizujące, dotleniające, regenerujące, poprawiające ukrwienie i odporność skóry. Wzmacnia cebulki włosów i pobudza je do wzrostu, odbudowuje uszkodzone włosy. Polecany jest do każdego typu skóry, zwłaszcza zmęczonej, poszarzałej i bladej oraz z oznakami stresu oksydacyjnego, zapobiega powstawaniu zaskórników, poprawia koloryt i wygładza. Skóra staje się wyraźnie młodsza, bardziej sprężysta.

Dermokonsulatacja banner

Skład produktu. INCI: 

Aqua, Cocamidopropyl Betaine, Coco Glucoside, Sodium Coco-Sulfate, Decyl Glucoside, Sorbitol, Parfum, Citric Acid, Levulinic Acid, Glycerin, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Glyceryl Oleate, Sodium Anisate, Sodium Levulinate, Allantoin, Citrus Aurantium Bergamia Fruit Extract, Lactobacillus/Arundinaria Gigantea Ferment Filtrate, Sorbitan Caprylate, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Lysine, Quillaja Saponaria Wood Extract, Guaiacum Officinale Wood Extract, Commiphora Myrrha Resin Extract, Dipteryx Odorata Seed Extract, Paullinia Cupana Seed Extract, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate, Citrus Junos Fruit Extract, Ocimum Basilicum Leaf Extract, Panax Ginseng Root Extract, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Sodium Chloride, Hexyl Cinnamal, Linalool.


5.0/5