Odżywczy balsam do ciała EARTH (YOPE SOUL)

300 ml
 Odżywczy balsam do ciała EARTH (YOPE SOUL)  Odżywczy balsam do ciała EARTH (YOPE SOUL)
0.00 zł 0.00 zł 0.00 zł

Yope Soul to kosmetyki o mocy żywiołów i wytrawnych zapachach. Jako codzienny rytuał, pielęgnujący ciało i duszę. Obudzą żywioły, które w Tobie drzemią. 

Żywioł Ziemi pozwoli Ci złapać równowagę każdego dnia. Ten balsam z wyjątkowym połączeniem patchouli i jasnych drzew przywraca skórze odpowiednie nawilżenie i harmonię. Orientalny, kojący zapach napawa spokojem.

Delikatna skóra potrzebuje ochrony, odżywienia i ukojenia. Formuła zawiera jasne drzewa, które wzmacniają skórę i ujędrniają ją dzień po dniu. 
W składzie balsamu są antyoksydanty i lipidy w lekkiej formule. Olej monoi, olej ze słodkich migdałów i masło shea wygładzają i nawilżają skórę, by była miękka, silna i delikatnie pachniała. 

Korzyści ze stosowania balsamu to odżywiona, zregenerowana i nawilżona skóra o przepięknym ciepłym lekko orientalnym. 

Działanie:

  • odżywcze,
  • nawilżające 

Dla kogo dedykowany: każdy rodzaj skóry  


Składniki aktywne: Gliceryna, należy do alkoholi trójwodorotlenowych, jeden z najdłużej stosowanych w kosmetyce składnik o działaniu nawilżającym. Wnika do powierzchniowych warstw naskórka i zatrzymuje w nich wodę. Dzięki zdolności rozluźniania połączeń między komórkami warstwy rogowej wspomagazłuszczanie naskórka i w efekcie przyczynia się do wygładzenia jego powierzchni. Tym samym sprzyja również wnikaniu w skórę innych składników aktywnych preparatów kosmetycznych. Masło shea, tłuszcz otrzymywany z orzechów drzewa rosnącego w Afryce Zachodniej. Stanowi doskonałą ochronę skóry przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych: klimatycznych, mechanicznych, chemicznych a także wzmacnia spoistość naskórka, wygładza i sprzyja rehydratacji. Olej kokosowy, w swoim składzie ma przede wszystkim dobroczynne tłuszcze kwasów nasyconych (laurynowy, palmitynowy, kaprylowy i stearynowy), są też tłuszcze nienasycone: oleinowy z grupy Omega-9 i  linolowy z grupy  Omega – 6 . Dzięki swojej strukturze molekularnej (jego cząsteczki są niewielkie) olej kokosowy wchłania się poprzez naskórek. Właściwie każdy jego składnik jest cenny dla skóry. Silne właściwości pielęgnacyjne olej kokosowy zawdzięcza przede wszystkim obecności dużych ilości kwasu laurynowego oraz kwasu kaprylowego – oba te związki mają właściwości antybakteryjne, antywirusowe i antygrzybiczne. Znajdujący się w nim kwas linolowy jest składnikiem cementu międzykomórkowego, poprawia nawilżenie skóry, przyspiesza jej odnowę komórkową, reguluje czynność gruczołów łojowych. W oleju kokosowym sporo jest także minerałów,  witaminy E  oraz innych naturalnych przeciwutleniaczy, co sprawia, że ma on właściwości antyrodnikowe. Olej ze słodkich migdałów, olej wchłania się wolniej, nadaje dobry poślizg do masażu. Idealny do bardzo suchej skóry. Pozostawia delikatny film na skórze. Szczególnie polecany do zapobiegania rozstępów. Jest idealnym nośnikiem do maceratów z udziałem ziół. Nawilża, regeneruje, uelastycznia, wygładza. Olejek z paczuli, Ta roślina z rodziny jasnotowatych  rośnie głównie w Chinach, Indiach na Seszelach , w Południowo - wschodniej Azji i Południowej Ameryce. Jej olejek jest pozyskiwany z suchych , przeważnie sfermentowanych liści. W pielęgnacji skóry  ma działanie ściągające, stymulujące i regeneracyjne dla komórek. Ona działa przeciwbakteryjnie, antyseptycznie, przeciwwirusowo i zabójczo na grzyby oraz wspiera procesy lecznicze ran.  Dlatego nadaje się wspaniale w produktach pielęgnacji skóry trądzikowej , z wypryskami i skóry atopowej oraz jest idealnym składnikiem produktów pielęgnacji włosów , szczególnie przy łupieżu.  Ze względu na jej właściwości regeneracji komórek  jest wspaniałym surowcem przeciw starzeniu się komórek. W terapii aromatycznej działa paczula jako afrodyzjak, łagodzi depresję, ma działanie pobudzające seksualnie i wzmacniające nerwy. Ona pomaga w stanach lękowych, przy depresjach , wyczerpaniu nerwowym i zaburzeniach koncentracji. Ponadto przegania ćmy i jest wspaniałym olejkiem medytacyjnym. Kwas mlekowy, należy do kwasów AHA. Jest wykorzystywany podczas zabiegów złuszczania naskórka. Reguluje kwasowość (pH) preparatów kosmetycznych. Jest stosowany w kosmetykach do cery trądzikowej i środkach nawilżających. Witamina E. (tokoferole) to silne przeciwutleniacze, które chronią skórę i cały organizm przed atakiem wolnych rodników. Zapobiegają powstawaniu nowotworów, uczestniczą w procesach odpornościowych, wytwarzaniu krwinek czerwonych i prawidłowym funkcjonowaniu układu rozrodczego. Dzięki właściwościom antyutleniającym przyczyniają się do zachowania dobrego stanu skóry i opóźniania jej starzenia. Odpowiadają także za utrzymanie wody w skórze, włosach i paznokciach. Poprawiają ukrwienie i przyśpieszają gojenie ran. Ponadto wspomagają leczenie łojotokowego zapalenia skóry i trądziku. Witamina E jest cennym składnikiem preparatów kosmetycznych przeznaczonych do cery starczej, odwodnionej. Wraz z witaminą A i C jest zaliczana do tzw. witamin młodości.

Dermokonsulatacja banner

Składniki produktu. INCI: 

Aqua, Olea Europaea Fruit Oil, Glycerin, Butyrospermum Parkii Butter, Cetearyl Glucoside, Sorbitan Olivate, Glyceryl Stearate, Dicaprylyl Ether, Cocos Nucifera Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Cetearyl Alcohol, Benzyl Alcohol, Parfum, Xanthan Gum, Betula Alba Leaf Extract, Gardenia Taitensis Flower, Pogostemon Cablin Leaf, Lactic Acid, Dehydroacetic Acid, Olius Oil, Tocopherol, Citral, Citronellol, Geraniol, Linalool


5.0/5