Bio Harmony Liftingujący krem na noc (AVA)

50 ml
 Bio Harmony Liftingujący krem na noc (AVA)
0.00 zł 0.00 zł 0.00 zł

Odżywczy krem do twarzy zawiera wyselekcjonowane, uaktywniające się w nocy składniki niezbędne do skutecznej walki ze starzeniem skóry i redukujące zmarszczki. 

Synergiczna kompozycja esencji z kwiatów lotosu, szafranu oraz olejów, długotrwale i intensywnie regeneruje skórę, odbudowuje barierę hydrolipidową, zapewniając głębokie nawilżenie. Opatentowana metoda frakcji Zeta, polegająca na pozyskiwaniu ekstraktów roślinnych w wyjątkowo ekologiczny sposób, wzmacnia skuteczność wnikania składników aktywnych w głębsze warstwy skóry. 

Korzyści: Krem przywraca cerze młody, zdrowy wygląd, która w wyniku regularnego stosowania staje się gładka, jędrna i właściwie napięta. 

Działanie: 

  • regenerujące,
  • odżywcze,
  • nawilżające,
  • redukujące zmarszczki napinające 

Dla kogo dedykowany: cera dojrzała z widocznymi zmarszczkami głębokimi 


Składniki aktywne: Gliceryna, należy do alkoholi trójwodorotlenowych, jeden z najdłużej stosowanych w kosmetyce składnik o działaniu nawilżającym. Wnika do powierzchniowych warstw naskórka i zatrzymuje w nich wodę. Dzięki zdolności rozluźniania połączeń między komórkami warstwy rogowej wspomagazłuszczanie naskórka i w efekcie przyczynia się do wygładzenia jego powierzchni. Tym samym sprzyja również wnikaniu w skórę innych składników aktywnych preparatów kosmetycznych. Olej z awokado, jeden z najbardziej bogatych w składniki biologiczne aktywnych tłuszczów roślinnych zwanym olejem 7 witamin. Zawiera witaminy: B, A, E, H, K, PP, F. Ponadto stanowi źródło fosfolipidów, wchodzących w skład błon komórkowych, oraz skwalenu, który występuję naturalnie i jest składnikiem sebum. Cechuje się również działaniem bakteriobójczym oraz przeciwgrzybicznym. Awokadyna znajdująca się w oleju z awokado wykazuje właściwości regenerujące skórę. Olej z awokado jest szczególnie polecany do pielęgnacji skóry suchej, dojrzałej, skłonnej do egzemy i łuszczycy.   Olej z makadamii, pozyskiwany z orzechów makadamii trójlistnej. Zawiera duże ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych, szczególnie kwasu palmitooleinowego, który jako naturalnie występujący w skórze związek chemiczny jest bardzo łatwo przyswajalny. Olej z makadamii znalazł zastosowanie w preparatach odżywczych, przeciwstarzeniowych, zwalczających cellulit oraz wygładzający włosy. Polecany także do skóry wrażliwej. Olej roślinny, jest to emolient tłusty, substancja nawilżająca, zmiękczająca. Substancja ta jest stosowana w produktach do pielęgnacji skóry, aby uczynić ją miękką i jedwabistą. Badania wykazały, że skóra na której umieszczono emolient wykazuje znacznie mniejszą utratę wody niż skóra niepodana jego działaniu. Emolient pełni rolę "opatrunku okluzyjnego" zabezpieczającego skórę przed utratą wody. Emolient naniesiony na skórę powoduje jej zmiękczenie, wygładzenie, czyniąc ją przyjemniejszą w dotyku. Działa wtórnie natłuszczająco, hamując nadmierne odtłuszczanie powierzchni naskórka. Olej kokosowy, w swoim składzie ma przede wszystkim dobroczynne tłuszcze kwasów nasyconych (laurynowy, palmitynowy, kaprylowy i stearynowy), są też tłuszcze nienasycone: oleinowy z grupy Omega-9 i  linolowy z grupy  Omega – 6 . Dzięki swojej strukturze molekularnej (jego cząsteczki są niewielkie) olej kokosowy wchłania się poprzez naskórek. Właściwie każdy jego składnik jest cenny dla skóry. Silne właściwości pielęgnacyjne olej kokosowy zawdzięcza przede wszystkim obecności dużych ilości kwasu laurynowego oraz kwasu kaprylowego – oba te związki mają właściwości antybakteryjne, antywirusowe i antygrzybiczne. Znajdujący się w nim kwas linolowy jest składnikiem cementu międzykomórkowego, poprawia nawilżenie skóry, przyspiesza jej odnowę komórkową, reguluje czynność gruczołów łojowych. W oleju kokosowym sporo jest także minerałów,  witaminy E  oraz innych naturalnych przeciwutleniaczy, co sprawia, że ma on właściwości antyrodnikowe. Wyciąg z kwiatu lotosu, Działa nawilżająco, ściągająco i antybakteryjnie. Stymuluje odnowę komórkową, przyspiesza gojenie ran. Odżywia skórę. Ekstrakt z kwiatu lotosu ma działanie biostymulujące, wzmacniające strukturę skóry, poprawiające mikrokrążenie i metabolizm komórek skóry. Przy tym znacznie opóźnia proces starzenia się skóry poprzez hamowanie enzymu rozkładającego włókna elastynowe, aktywujące syntezę kolagenu. Biały kwiat lotosu - wyjątkowa roślina, której zarówno kwiaty jak i owoce są lecznicze. Ekstrakt ma właściwości przeciwutleniające i kojące. Działa przeciwzapalnie, odświeżająco, relaksująco i tonizująco. Zapobiega uszkodzeniu komórek przez wolne rodniki, łagodzi wrażliwą skórę ze skłonnością do podrażnień i stanów zapalnych. Przywraca uszkodzoną barierę skóry i stymuluje odnowę komórkową. Aloes, surowcem kosmetycznym są liście aloesu, wypełnione bogatym w składniki aktywne żelem. W skład żelu wchodzą przede wszystkim śluzy mukopolisacharydy, związki mineralne (wapń, magnez, miedź, cynk, żelazo) NNKT, aminokwasy, witaminy z grupy B, witaminy A i C, kwas foliowy oraz saponiny. Żel aloesowy wykazuje wyjątkowe właściwości gojące. Leczy owrzodzenia, poparzenia, pęknięcia skóry spowodowane nadmiernym przesuszeniem oraz stany zapalne. Dzięki zawartości enzymów oraz kwasu salicylowego lekko złuszcza warstwę rogową, dzięki czemu przyczynia się do wygładzenia skóry. Ma także właściwości bakteriobójcze oraz silnie nawilżające. Zawiera naturalny filtr przeciwsłoneczny, chroni przed działaniem wolnych rodników. Jest doskonały do pielęgnacji skóry suchej, podrażnionej i łojotokowej oraz trądzikowej. Z uwagi na właściwości kojące i nawilżające nadaje się również do stosowania po depilacji. Wyciąg z szafranu,  Wyciąg z szafranu zawiera liczne karotenoidy i flawonoidy, a także wapń, magnez, fosfor, potas, kwas foliowy. Jest przeciwutleniaczem neutralizującym działanie wolnych rodników i opóźniającym procesy starzenia się skóry. Głęboko nawilża, działa bakteriobójczo i przeciwzapalnie, poprawia krążenie, redukuje podrażnienia i przyspiesza gojenie. Skutecznie rozjaśnia przebarwienia i blizny potrądzikowe, wyrównuje koloryt skóry, zmniejsza rumień i zaczerwieniania skóry. Zwiększa nawilżenie skóry i efektywnie ogranicza TEWL (transepidermalną utratę wilgoci). Wąkrotka azjatycka, wyciąg z tej rośliny działa na skórę modyfikując jej strukturę na wielu poziomach. Pobudza fibroblasty w skórze właściwej do produkcji kolagenu i elastyny. Stymuluje także syntezę kwasu hialuronowego przyczyniając się do wzrostu zawartości wody w skórze, a tym samym jej nawilżenia. Działa również antyoksydacyjnie i przyspiesza angiogenezę, czyli rozwój nowych naczyń krwionośnych. Wszystkie te właściwości powodują spłycenie zmarszczek, przyspieszenie gojenia się ran oraz wygładzenie blizn i szybsze ich przejście z fazy zapalnej do fazy zanikowej (jak np. w przypadku rozstępów). Może być również stosowana w kosmetykach antycellulitowych, ponieważ pobudza krążenie, działa przeciwobrzękowo i wzmacnia naczynia krwionośne skóry. Jest odpowiednia także dla cery naczynkowej, w profilaktyce obrzęków i cieni pod oczami. Stymulując mikrokrążenie przyspiesza porost włosów i je wzmacnia. Stosowanie wyciągu z wąkroty u osób z trądzikiem daje pozytywne rezultaty dzięki właściwościom antybakteryjnym i silnie przeciwzapalnym. Wyciąg z liścia orzecha włoskiego, ze względu na właściwości przeciwzapalne i antybakteryjne ekstrakt z orzecha wykorzystywany jest do produkcji kosmetyków dedykowanych skórze delikatnej, wrażliwej, skłonnej do podrażnień i alergii. Znajdziemy go między innymi w maseczkach, których zadaniem jest zwężanie porów czy leczenie trądziku. Ekstrakty z orzecha wykorzystywane są także do produkcji kosmetyków opalających, a zatem kremów czy balsamów, których użycie wiąże się z nadaniem skórze brązowego odcienia. Za działanie brązujące odpowiada juglon, który wchodząc w reakcję z keratyną naskórka tworzy związek o charakterze chromoforu. Nieszpułka zwyczajna , pradawne drzewo owocowe. W kosmetyce wykorzystuje się ekstrakt z owoców, które zawierają dużą ilość naturalnych antyoksydantów. Miąższ owoców jest również bogaty w wapń, fosfor,potas i magnez. Oliwa z oliwek, wyciskana z owoców oliwki europejskiej, stanowi jeden z najstarszych środków kosmetycznych. Oliwa wnika w skórę w nieznacznym stopniu i pozostawia na jej powierzchni tłusty film. Z uwagi na dużą zawartość cennych składników aktywnych takich jak witaminaE, karotenoidy i fosfolipidy, jest chętnie stosowanym surowcem kosmetycznym. Ma właściwości odżywcze, natłuszczające i przeciwzapalne. Koi i łagodzi przesuszoną skórę. Dzięki zawartości karotenoidów i witaminy E chroni przed uszkodzeniami skóry wywołanymi działaniem wolnych rodników. Sprzyja pielęgnacji suchej i dojrzałej skóry. Nie polecana jest do cery tłustej. Skwalan, jest zaliczany do lekkich olejków, które szybko wnikają w skórę, bez pozostawiania poczucia tłustości, spotykanej przy niektórych olejach roślinnych. Jako składnik spoiwa międzykomórkowego, wpływa na utrzymanie odpowiedniej, ciekłej struktury wodno-lipidowej, która zapewnia prawidłowe nawodnienie skóry. Jako jeden z ważnych elementów serum zapewnia miękkość, elastyczność oraz chroni przed parowaniem wody z wnętrza skóry, dodatkowo wykazuje działanie ochronne przed inwazją bakterii i grzybów oraz przed działaniem promieniowania UV i innymi czynnikami środowiska. Skwalan to również antyoksydant, chroniący lipidowe struktury skóry przed utlenianiem i wolnymi rodnikami. Działa nawilżająco, wzmacnia naturalną barierę lipidową skóry, lekko natłuszcza.  Posiada również właściwości gojące drobne uszkodzenia skóry i stany zapalne. Ważną funkcją skwalanu jest zwiększanie transportu składników aktywnych w głąb skóry. Skwalan jako drobna cząsteczka dobrze penetruje do głębszych warstw skóry i stanowi bardzo dobry nośnik dla składników biologicznie aktywnych rozpuszczalnych w tłuszczach.  Jest on opcją dla cer bardzo wrażliwych, które nie tolerują naturalnych olejów roślinnych. Jest zaliczany do składników o niskim stopniu komedogenności (nie zatyka porów). Witamina E. (tokoferole) to silne przeciwutleniacze, które chronią skórę i cały organizm przed atakiem wolnych rodników. Zapobiegają powstawaniu nowotworów, uczestniczą w procesach odpornościowych, wytwarzaniu krwinek czerwonych i prawidłowym funkcjonowaniu układu rozrodczego. Dzięki właściwościom antyutleniającym przyczyniają się do zachowania dobrego stanu skóry i opóźniania jej starzenia. Odpowiadają także za utrzymanie wody w skórze, włosach i paznokciach. Poprawiają ukrwienie i przyśpieszają gojenie ran. Ponadto wspomagają leczenie łojotokowego zapalenia skóry i trądziku. Witamina E jest cennym składnikiem preparatów kosmetycznych przeznaczonych do cery starczej, odwodnionej. Wraz z witaminą A i C jest zaliczana do tzw. witamin młodości.

Dermokonsulatacja banner

Składniki produktu. INCI: 

Aqua, Glycerin, Persea Gratissima Oil, Polyglyceryl-6 Stearate, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Olus Oil, Octyldodecyl Oleate, Polyglyceryl-2 Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Glyceryl Stearate, Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Stearyl Alcohol, Glycine Soja Oil, Cocos Nucifera Oil, Nelumbo Nucifera Extract, Aloe Barbadensis Extract, Crocus Sativus Flower Extract, Sodium Phytate, Beta - Sitosterol, Centella Asiatica Leaf Extract, Juglans Regia Shell Extract, Pyrus Germanica Extract, Olea Europaea Oil Unsaponifiables, Squalen, Polyglyceryl - 6 Behenate, Hydrogenated Olive Oil, Olea Europaea Fruit Oil, Tocopherol, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Polyhydroxystearic Acid, Octylododecanol, Citric Acid, Pentylene Glycol, Tetrasodium EDTA, Sodium Metabisulfite, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Parfum

 


5.0/5