Żel dla Facetów 8w1 Ryszard z Bieszczad (LAQ)

500 ml
 Żel dla Facetów 8w1 Ryszard z Bieszczad (LAQ)
0.00 zł 0.00 zł 0.00 zł

“Jeżeli jutro masz kolejny dedlajn, a tasków do sfiniszowania asapem całe mnóstwo... Gdy od swojego menadżera otrzymujesz kolejne cele do czelendżowania... Gdy szef mówi, że masz być odważny jak lew, zwinny jak ryś, wytrwały jak Tommy Lee Jones w Ściganym, rilaks, tejk it izi. Uprawiaj możliwie szeroką spychologię stosowaną. W końcu problem odłożony, to problem w połowie rozwiązany. A to, co możesz zrobić dzisiaj, zrób pojutrze, w ten sposób będziesz miał dwa dni wolnego. W sam raz, aby rzucić wszystko i wyjechać w Bieszczady. A przed powrotem z długiej wyprawy nie zapomnij umyć nóg, zanim zdejmiesz buty w biurze.”

Ryszard z Bieszczad jest propozycją dla mężczyzn lubiących intensywne zapachy rodem pochodzące z męskich klubów cygarowych.

Ale nie o sam zapach tu chodzi. Żel nie tylko umyje ale również dobrze odżywi i nawilży skórę, może być również stosowany jako podkład do golenia - śmiało! a zw względu na zawartość kwasu mlekowego będzie jakże adekwatny do miejsc intymnych.

Wyciąg z liści tytoniu  zawarty w żelu działa  mocno przeciw starzeniu się skóry. 

Działanie: 

  • myjące
  • nawilżające
  • odżywcze 
  • łagodzące podrażnienia 

Składniki aktywne: Ekstrakt z liści tytoniu,  Jest bardzo silnym antyoksydantem ale najważniejszą jego cechą jest to że poprzez wysokie stężenie solanesolu jest bardzo ważnym prekursorem koenzymu Q10, a zatem jego działanie polega na opóźnianiu efektów starzenia się skóry. Ekstrakt z liści tytoniu ma jeszcze właściwości łagodzące podrażnienia, poprzez intensywne odżywianie skóry. Mleczan sodu, składnik stosowany powszechnie, podnosi zdolności nawilżające kosmetyków, przenika przez warstwę rogową skóry, zmiękcza ją i utrzymuje wilgoć. W wyższych stężeniach działa złuszczająco, oczyszczająco i przeciwłojotokowo. Spotykana w każdego rodzaju kosmetykach - do twarzy, ciała a także w preparatach złuszczających, maściach na zrogowacenia i odciski stóp, peelingach chemicznych i enzymatycznych, żelach do mycia, kremach, balsamach - ponieważ reguluje pH kosmetyków i ma właściwości przeciwbakteryjne. Pobudza cebulki włosów do wzrostu, spotykana w szamponach i odżywkach. Najlepsze działanie wykazuje w obecności kwasu mlekowego. Sól sodowa kwasu piroglutaminowego (Sól PCA), Substancja nawilżająca skórę i włosy, zapobiegająca elektryzowaniu włosów, a także wysychaniu kosmetyków. Wiąże wodę, jest składnikiem naturalnego czynnika nawilżającego NMF. Sodium PCA wytwarza się w wyniku dehdratacji kwasu glutaminowego (aminokwasu), pozyskanego z owoców, a następnie neutralizacji. Możliwa jest również droga enzymatyczna. Sodium PCA jest uznawany za substancję bezpieczną. Gliceryna, należy do alkoholi trójwodorotlenowych, jeden z najdłużej stosowanych w kosmetyce składnik o działaniu nawilżającym. Wnika do powierzchniowych warstw naskórka i zatrzymuje w nich wodę. Dzięki zdolności rozluźniania połączeń między komórkami warstwy rogowej wspomagazłuszczanie naskórka i w efekcie przyczynia się do wygładzenia jego powierzchni. Tym samym sprzyja również wnikaniu w skórę innych składników aktywnych preparatów kosmetycznych. Fruktoza, Cukier owocowy, Składnik nawilżający i odżywczy, stosowany także w peelingach mechanicznych tzw. "cukrowych" jako materiał ścierny, jest lepszą alternatywą dla innych cukrów krystalicznych, sacharozy i glukozy, ponieważ nie topnieje w kontakcie z ciepłą skórą. Mocznik, amid kwasu węglowego. Naturalnie występuję w ludzkim moczu i pocie. Ma działanie keratolityczne (złuszczające) – powoduje rozkład keratyny naskórka. W stężeniach poniżej 10% działa nawilżająco. Niacynamid (witamina PP/B3), bierze udział w wielu reakcjach biochemicznych w organizmie, m.in. w przemianach białek, tłuszczów i węglowodanów, produkcji niektórych hormonów i erytrocytów, regulacji poziomu cholesterolu i glukozy we krwi. Ma wpływ na utrzymanie dobrego stanu skóry. Niacynamid ma wszechstronne działanie dla każdego rodzaju skóry, ale głównymi jej zaletami są:• zmniejszanie nadmiernego wydzielania sebum, co przekłada się na efektywność normalizowania cery tłustej, łojotokowej i trądzikowej;• zwężanie rozszerzonych porów;• hamowanie wytwarzania melaniny w skórze, dzięki czemu rozjaśnia przebarwienia spowodowane promieniowaniem UV, bądź bliznami potrądzikowymi; • dzięki stymulacji produkcji kwasu hialuronowego oraz kolagenu, poprawia jędrność i napięcie skóry, a także spłyca drobne zmarszczki i wygładza, dzięki czemu skóra wygląda młodziej;• redukowanie przebarwień starczych i szorstkość skóry;• wspomaganie ochrony przed wolnymi rodnikami, przez co jest cennym dodatkiem do kosmetyków anti-pollution oraz preparatów z filtrem;• wzmacnianie bariery hydrolipidowej, przez co skóra lepiej trzyma wilgoć i jest bardziej odporna na działanie niekorzystnych czynników zewnętrznych;• łagodzenie zaczerwienień i działanie kojąco na stany zapalne. Kwas mlekowy. należy do kwasów AHA. Jest wykorzystywany podczas zabiegów złuszczania naskórka. Reguluje kwasowość (pH) preparatów kosmetycznych. Jest stosowany w kosmetykach do cery trądzikowej i środkach nawilżających.

Dermokonsulatacja banner

Składniki produktu. INCI:

Aqua, Sodium Coco-Sulfate, Coco-Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin, Glyceryl Oleate, Nicotiana Tabacum Leaf Extract, Sodium Lactate, Sodium PCA, Glycine, Fructose, Urea, Niacinamide, Inositol, Lactic Acid, Sodium Chloride, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Citric Acid, Parfum.


5.0/5