La-le Naturalny krem do twarzy z jedwabiem i jaśminem

60 ml
 La-le Naturalny krem do twarzy z jedwabiem i jaśminem  La-le Naturalny krem do twarzy z jedwabiem i jaśminem
0.00 zł 0.00 zł 0.00 zł

Dla kogo dedykowany jest ten krem?

  • cera sucha
  • cera przedwcześnie starzejąca się
  • cera dojrzała
  • cera z widocznymi zmarszczkami
  • cera wymagająca regeneracji
  • cera 30+

Działanie kremu jaśminowego:

  • nawilżające
  • regenerujące 
  • przeciwzmarszczkowe
  • wygładzające 

Efekty użytkowania kremu jaśminowego: 
Skóra staje się mocno odżywiona i nawilżona przez co jest sprężysta z zmniejszoną ilością zmarszczek, kolor cery wyrównany.  

Dlaczego właśnie krem jaśminowy z ekstraktem z jedwabiu marki La-Le?

  • krem w 100% ma produkty pochodzenia naturalnego
  • w kremie znajdziemy bardzo mocno skoncentrowane składniki pochodzące z jaśminu ponieważ mamy tutaj 2 rodzaje podania tego składnika w formie oleju oraz w formie hydrolatu
  • bazą kremu jest olej lniany co już nam gwarantuje bardzo mocną regenerację i łagodzenie zmian
  • na uwagę również zasługuje tutaj zastosowanie glukonolaktonu który silnie nawilża,  wzmacnia skórę i naczynia krwionośne, regeneruje, koi, likwiduje przebarwienia i blizny.
  • jedwab natomiast silnie przylega do powierzchni skóry chroniąc ją tym samym przed uszkodzeniami,  wygładza i nadaje skórze miękkości i połysku
  • krem może z powodzeniem zastąpić bazy silikonowe pod makijaż
  • i ten zapach…. 

Składniki aktywne: Olej lniany, pozyskiwany z nasion. Ponad 50% składników oleju lnianego to należący do NNKT kwas α–linolenowy. Ponadto zawiera fitoestrogeny, witaminę E oraz niewielką ilość śluzów. Aplikowany na skórę w formie preparatu kosmetycznego ma działanie przeciwzapalne, łagodzące i zmiękczające, przyśpiesza regenerację skóry oraz hamuje rozwój bakterii. Olej ze słonecznika, otrzymywany jest przez wyciskanie nasion ze słonecznika. Dobrze się wchłania w skórę, nie pozostawia tłustego filmu. Jego ogromną zaletą jest brak właściwości komendogennych (tzw. zapychania), co oznacza, że nie powoduje powstawania zaskórników. To czyni go wartościowym przy pielęgnacji skóry tłustej. Dzięki zawartości witaminy E i karotenów ma właściwości antyoksydacyjne i przeciwzapalne. Ekstrakt z kwiatu jaśminu, posiada kojący, odprężający zapach. Ekstrakt doskonale zmiękcza skórę pozostawiając ją aksamitnie gładką, wzmacnia włókna kolagenowe i równocześnie redukuje drobne zmarszczki, poprawia strukturę skóry, Uszczelnia barierę lipidową i nawilża nie tylko naskórek ale i głębsze warstwy skóry właściwej. Gliceryna, należy do alkoholi trójwodorotlenowych, jeden z najdłużej stosowanych w kosmetyce składnik o działaniu nawilżającym. Wnika do powierzchniowych warstw naskórka i zatrzymuje w nich wodę. Dzięki zdolności rozluźniania połączeń między komórkami warstwy rogowej wspomagazłuszczanie naskórka i w efekcie przyczynia się do wygładzenia jego powierzchni. Tym samym sprzyja również wnikaniu w skórę innych składników aktywnych preparatów kosmetycznych. Glukonolakton, Składnik dobrze tolerowany przez skórę wrażliwą, naczynkową i podatną na trądzik różnego typu. Już w niskich stężeniach wykazuje działanie silnie nawilżające, łagodzące zaczerwienienia i podrażnienia, wzmacnia skórę i naczynia krwionośne, regeneruje, koi, likwiduje przebarwienia i blizny. Stymuluje syntezę białek w skórze, jest silnym antyutleniaczem, zapobiega starzeniu skóry i powstawaniu zaskórników, uelastycznia i ujędrnia skórę, wykazuje działanie złuszczające, keratolityczne. Składnik dedykowany jest skórze z problemami trądzikowymi, przebarwieniami, odwodnionej, wrażliwej, naczynkowej, starzejącej się i z objawami fotostarzenia. Ma także zdolność wiązania metali i regulowania pH w kosmetykach. Olej Jojoba, otrzymywany z nasion krzewu jojoba, jest zaliczany do wosków roślinnych. Zawiera palmitynian cetylu, alkohole alifatyczne, skwalen i fitosterole, jest bardzo dobrze wchłaniany przez skórę, wzmacnia warstwę lipidową cementu międzykomórkowego i przyczynia się do powstrzymywania utraty wody przez skórę. Wykazuje właściwości natłuszczające i nabłyszczające. Jedwab hydrolizowany. składnik wygładza i nadaje skórze miękkości, połysku, wypełnia uszkodzenia. Jedwab posiada ładunek elektrostatyczny przeciwny do ładunku elektrycznego skóry i włosów, po aplikacji przylega on bardzo silnie do powierzchni, na które jest nakładany, zapobiega elektryzowaniu włosów. Poprawia napięcie i elastyczność skóry, poziom nawilżenia, przeciwdziała przebarwieniom. Jest składnikiem w preparatach pielęgnacyjnych do skóry, takich jak produkty do kąpieli i pod prysznic, do golenia oraz w mleczkach, balsamach do ciała i kremach do twarzy. 

Dermokonsulatacja banner

Składniki produktu. INCI:

Aqua, Linum Usitatissimum (Linseed) Seed Oil, Helianthua Annuus (Sunflower) Seed Oil and Jasminum Officinale (Jasmine) Flowers, Glycerin, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Sodium Stearoyl Lactylate, Gluconolactone, Sodium Benzoate, Simmondsia Chinensis Oil, Jasminum Grandiflorum Flower Extract, Hydrolyzed Silk, Benzyl Acetate, Linalool*
* naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.


Zobacz inne produkty w tej kategorii


5.0/5