Odmładzające serum pod oczy Zatrzymać czas (AVA)

30 ml
 Odmładzające serum pod oczy Zatrzymać czas (AVA)
0.00 zł 0.00 zł 0.00 zł

Lekka, dobrze wchłaniająca się emulsja przeznaczona do walki z widocznymi objawami starzenia się skóry wokół oczu. Innowacyjna receptura zmniejsza opuchliznę pod oczami oraz wygładza zmarszczki. Wyjątkowo skuteczne składniki aktywne zmniejszają worki i obrzęki pod oczami, wygładzają kontur oka oraz przeciwdziałają powstawaniu zmarszczek. Unikalna formuła EYELISS – kompleks zwalczający opuchliznę pod oczami: ekstrakt ze świetlika – łagodzący podrażnienia, fitohormony roślinne – wygładzają zmarszczki i przywracają skórze młody wygląd oraz naturalne oleje – Quinoa i winogronowy. Serum odżywia i nawilża skórę, odbudowuje jej elastycznośc i jędrność, wygładza i chroni delikatną skórę pod oczami.

Dla kogo: cera dojrzała, z opuchlizną pod oczami i licznymi zmarszczkami.


Składniki aktywne: Olej z pestek winogron, bardzo dobrze się wchłania i błyskawicznie działa, nawilża, odżywia i ujędrnia skórę. Doskonale tonizuje i reguluje wydzielanie sebum, zapobiega powstawaniu stanów zapalnych i wyprysków. Jest także cennym źródłem witaminy E - korzystnie wpływającej na urodę, to także jeden z najsilniejszych antyoksydantów redukujący liczbę wolnych rodników. Gliceryna, należy do alkoholi trójwodorotlenowych, jeden z najdłużej stosowanych w kosmetyce składnik o działaniu nawilżającym. Wnika do powierzchniowych warstw naskórka i zatrzymuje w nich wodę. Dzięki zdolności rozluźniania połączeń między komórkami warstwy rogowej wspomagazłuszczanie naskórka i w efekcie przyczynia się do wygładzenia jego powierzchni. Tym samym sprzyja również wnikaniu w skórę innych składników aktywnych preparatów kosmetycznych. Wyciąg z koniczyny łąkowej, składnik zawiera fitohormony, które wykazują działanie proestrogenne i podobne do estrogenów, hormonów, których poziom w organizmie kobiet maleje wraz z wiekiem, przyczynia się to do procesów starzenia skóry. Składnik silnie przeciwzmarszczkowy, przeciwdziała utracie jędrności i zwiotczeniom skóry, wygładza, napina i uelastycznia. Wzmacnia skórę i uelastycznia naczynia krwionośne. Polecany do skóry dojrzałej, zwłaszcza kobietom powyżej 40 roku życia i w okresie menopauzalnym. Wykorzystywany przede wszystkim w kosmetykach anti-age, liftingujących, wygładzających i ujędrniających i do skóry naczynkowej. Ponadto składnik ma właściwości łagodzące i regenerujące, a także przeciwzapalne i regulujące nadmierną pracę gruczołów łojowych, korzystne w przypadku skóry tłustej i trądzikowej. Wykazuje także działanie kojące skóry potraktowanej retinoidami. Lecytyna, ma postać gęstej, przypominającej wosk substancji o żółtej barwie. Ma zdolność natłuszczania i zmiękczania naskórka, dzięki czemu łatwiej wnikają w niego substancje biologicznie czynne z preparatów pielęgnacyjnych. Pełnią także rolę emulgatorów. Wyciąg z ziela ze świetlika, zawiera garbniki, kwasy fenolowe olejek eteryczny, pochodne kumaryny, sole mineralne (głównie miedzi i manganu) oraz akubinę - glukozyt o właściwościach hamujących działanie histaminy. Dzięki składnikom ściągającym, przeciwbakteryjnym, uszczelniającym ścianki naczyń włosowatych, a także hamującym wydzielanie histaminy świetlik silnie przeciwdziała stanom zapalnym i alergicznym oraz podrażnieniom. jest pomocny przy zapaleniach spojówek i brzegów powiek. Hesperydyna, flawonoid, określana jest również nazwą witamina P2. Posiada właściwości antynowotworowe, hipolipemiczne, przeciwutleniające, przeciwzapalne. Wykazuje działanie ochronne na naczynia krwionośne, w szczególności poprawia stan naczyń włosowatych, zmniejszając ich przepuszczalność. Wykazano również, że może działać hamująco na ubytek tkanki kostnej oraz synergicznie z witaminą C stymulując syntezę kolagenu w skórze. Poprawia wygląd skóry poprzez stymulujący wpływ na biosyntezę kolagenu i tym samym na poprawę tkanki łącznej. Chroni przed stresem oksydacyjnym powstającym m.in. na skutek działania promieniowania ultrafioletowego, niweluje również stany zapalne różnego pochodzenia. Poprawia napięcie ścian naczyń krwionośnych. Tetrapeptyd, należy do neuro - pepdydów anty - podrażnieniowych, który redukuje nie tylko kaskadę procesów zapalnych odpowiedzialnych za zaczerwienienie, lecz także podnosi próg tolerancyjności i odporności na wszelkie rodzaje stymulacji zewnętrznej (warunki klimatyczne, czynniki podrażniające, składniki kosmetyków). Pozwala to uspokoić podrażnioną skórę oraz zwiększyć jej podatność na wpływ substancji aktywnych zawartych w kosmetykach. Olej z nasion komosy ryżowej, preparat natłuszczający skórę. Wytwarza na jej powierzchni warstwę umożliwiającą zatrzymanie nawilżenia. Po wchłonięciu do głębi skóry zatrzymują wodę poprzez blokowanie kanałów, którymi jest ona normalnie wydzielana na zewnątrz. Substancja idealnie zmiękcza naskórek. Uwodorniony olej rycynowy. naturalny emolient, substancja kondycyjąca i konsystenotwórcza, lepiszcze. Nawilża, odżywia, często stosowany jest w emulsjach nawilżających. Dozwolony do stosowania w kosmetykach naturalnych.

Dermokonsulatacja banner

Składniki produktu. INCI:

Aqua, Vitis Vinifera, Glycerin, Trifolium pratense flower Glycol, Lecithin, Propylene Glycol, Euphrasia rostkoviana, Polyacryaamide, C13-14 isoparaffin, Laureth - 7, Hesperidin Methyl Chalcone, Steareth-20, Dipeptide -2, Palmitoyl Tetrapeptide-3, Quinoa Oil (Chenopodium Quinoa Willd Extract), PEG-40 Hydrogenated Castrol Oil, Phenxyethanol, DMDM Hydantoin, Methylparaben, Propylparaben, Perfume, Xantan gum, EDTA


5.0/5