Składnik kosmetyków: Cukier

Składnik stosowany w produkcji peelingów mechanicznych, jako naturalna substancja ścierająca wierzchnie warstwy naskórka w celu wygładzenia i stymulacji skóry. Ma także właściwości nawilżające, wiąże wilgoć w naskórku, łagodzące i kojące, dlatego w stanie ciekłym dodawany jest do różnego rodzaju kosmetyków, balsamów, żeli, kremów, mleczek itp. Ze względu na słodki smak dodawany jest także do produktów pielęgnujących usta.

Cena: rosnąco / malejąco