Składnik kosmetyków: Glukonolakton

Składnik dobrze tolerowany przez skórę wrażliwą, naczynkową i podatną na trądzik różnego typu. Już w niskich stężeniach wykazuje działanie silnie nawilżające, łagodzące zaczerwienienia i podrażnienia, wzmacnia skórę i naczynia krwionośne, regeneruje, koi, likwiduje przebarwienia i blizny. Stymuluje syntezę białek w skórze, jest silnym antyutleniaczem, zapobiega starzeniu skóry i powstawaniu zaskórników, uelastycznia i ujędrnia skórę, wykazuje działanie złuszczające, keratolityczne. Składnik dedykowany jest skórze z problemami trądzikowymi, przebarwieniami, odwodnionej, wrażliwej, naczynkowej, starzejącej się i z objawami fotostarzenia. Ma także zdolność wiązania metali i regulowania pH w kosmetykach.

Cena: rosnąco / malejąco