Składnik kosmetyków: Miłorząb japoński

surowcem zielarskim są liście, zawierające znaczne ilości flawonoidów, wśród których wyróżnia się niewystępujący w innych roślinach ginkolid. Ponadto do składników czynnych miłorzębu zalicza się inne glikozydy i sterole. Wyciąg z tej rośliny bardzo korzystnie wpływa na naczynia włosowate, poprawia krążenie krwi oraz wzmacnia i uelastycznia ich ścianki. Z tego powodu jest często stosowany w preparatach zapobiegającym teleangiektazją (naczynka). Zwalcza wolne rodniki i doskonale nawilża skórę zapobiegając jej starzeniu się.

Cena: rosnąco / malejąco