Składnik kosmetyków: Olej z makadamii

pozyskiwany z orzechów makadamii trójlistnej. Zawiera duże ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych, szczególnie kwasu palmitooleinowego, który jako naturalnie występujący w skórze związek chemiczny jest bardzo łatwo przyswajalny. Olej z makadamii znalazł zastosowanie w preparatach odżywczych, przeciwstarzeniowych, zwalczających cellulit oraz wygładzający włosy. Polecany także do skóry wrażliwej.

Cena: rosnąco / malejąco