Składnik kosmetyków: Płucnica islandzka

popularny ze względu na swoje przeciwpotne i przeciwbakteryjne właściwości, dlatego chętnie stosuje się go w preparatach kosmetycznych, które mają na celu oczyszczanie cery, zwłaszcza podatnej na trądzik. Ma też właściwości nawilżające, łagodzi podrażnienia skóry, wpływając na nią kojąco. Można też wypróbować zastosowanie kompresów pod oczy z wyciągiem z porostu islandzkiego, bo zmniejsza on cienie pod oczami.

Cena: rosnąco / malejąco