Składnik kosmetyków: Woda chabrowa

Składnik o działaniu zmiękczającym, kojącym, odświeżającym. Łagodzi podrażnienia oczu i obrzęki ich okolic. Tonizuje skórę i pomaga oczyścić oraz zwęzić pory, działa przeciwzapalnie i antyoksydacyjnie. Ponadto zawiera składniki, które w naturze chronią roślinę przed szkodliwym wpływem promieni UV, wzmacniają one skórę przed działaniem promieni słonecznych, zapobiegają fotostarzeniu, skutkom stresu oksydacyjnego, przebarwieniom, przeciwdziałają rozwijaniu się wolnych rodników, chronią przed alergenami i zanieczyszczeniami. Składnik polecany jest w przypadku skóry z rozszerzonymi naczynkami, z trądzikiem różowatym, skóry podrażnionej i alergicznej. Może być stosowany w stanie czystym, jako tonik lub mgiełka do twarzy, w kosmetykach stosowany jest, zamiast zwykłej wody, dla jeszcze większego wzbogacenia składu.

Cena: rosnąco / malejąco