Składnik kosmetyków: Wyciąg z grejpfruta

Składnik ma właściwości antyoksydacyjne, przeciwzmarszczkowe i wygładzające. Wykazuje delikatne działanie złuszczające naskórek, oczyszcza i rozjaśnia skórę, pomaga w likwidacji przebarwień i zaskórników. Działa antybakteryjnie i przeciwzapalnie, wspomaga walkę z trądzikiem, reguluje pracę gruczołów łojowych, pomaga zmatowić skórę i zwęzić pory. Wzmacnia również naczynia krwionośne, przeciwdziała zaczerwienieniom skóry i wspomaga redukcję cellulitu. Wzmacnia również działanie innych substancji, np. enzymów. Wykorzystywany jest w produkcji kosmetyków również przez wzgląd na właściwości konserwujące oraz zapachowe. Można go spotkać w kremach do twarzy i ciała, cytrusowych balsamach antycellulitowych, odświeżających preparatach do stóp, dezodorantach, w peelingach enzymatycznych czy żelach złuszczających, a nawet w pastach do zębów.

Cena: rosnąco / malejąco