Śnieżna Alga kompleks przeciwzmarszczkowy pod oczy (AVA)

15 ml
 Śnieżna Alga kompleks przeciwzmarszczkowy pod oczy (AVA)
0.00 zł 0.00 zł 0.00 zł

Wyjątkowo bogaty koktajl składników aktywnych o działaniu odmładzającym. Zawiera ekstrakt z algi śnieżnej rosnącej w niskich temperaturach, pod śniegiem, która chroni w skórze proteiny długowieczności KLOTHO i FOXO1. Wymiata wolne rodniki, zwiększa produkcję kolagenu, w połączeniu z naturalnymi masłami i olejami poprawia elastyczność skóry wokół oczu, regeneruje ją i odżywia. Proteiny znajdujące się w ekstrakcie z jedwabiu nawilżają naskórek, zapobiegają utracie wody, opóźniają pojawianie się zmarszczek, nadają skórze gładkość i aksamitność. Obecność składnika HaloxylTM wspomaga usuwanie ciemnego pigmentu z okolic oczu.

Dla kogo: cera dojrzała wymagająca odżywienia.


Składniki aktywne: Gliceryna, należy do alkoholi trójwodorotlenowych, jeden z najdłużej stosowanych w kosmetyce składnik o działaniu nawilżającym. Wnika do powierzchniowych warstw naskórka i zatrzymuje w nich wodę. Dzięki zdolności rozluźniania połączeń między komórkami warstwy rogowej wspomagazłuszczanie naskórka i w efekcie przyczynia się do wygładzenia jego powierzchni. Tym samym sprzyja również wnikaniu w skórę innych składników aktywnych preparatów kosmetycznych. Masło shea, tłuszcz otrzymywany z orzechów drzewa rosnącego w Afryce Zachodniej. Stanowi doskonałą ochronę skóry przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych: klimatycznych, mechanicznych, chemicznych a także wzmacnia spoistość naskórka, wygładza i sprzyja rehydratacji. Olej z pestek winogron, bardzo dobrze się wchłania i błyskawicznie działa, nawilża, odżywia i ujędrnia skórę. Doskonale tonizuje i reguluje wydzielanie sebum, zapobiega powstawaniu stanów zapalnych i wyprysków. Jest także cennym źródłem witaminy E - korzystnie wpływającej na urodę, to także jeden z najsilniejszych antyoksydantów redukujący liczbę wolnych rodników. Aloes, surowcem kosmetycznym są liście aloesu, wypełnione bogatym w składniki aktywne żelem. W skład żelu wchodzą przede wszystkim śluzy mukopolisacharydy, związki mineralne (wapń, magnez, miedź, cynk, żelazo) NNKT, aminokwasy, witaminy z grupy B, witaminy A i C, kwas foliowy oraz saponiny. Żel aloesowy wykazuje wyjątkowe właściwości gojące. Leczy owrzodzenia, poparzenia, pęknięcia skóry spowodowane nadmiernym przesuszeniem oraz stany zapalne. Dzięki zawartości enzymów oraz kwasu salicylowego lekko złuszcza warstwę rogową, dzięki czemu przyczynia się do wygładzenia skóry. Ma także właściwości bakteriobójcze oraz silnie nawilżające. Zawiera naturalny filtr przeciwsłoneczny, chroni przed działaniem wolnych rodników. Jest doskonały do pielęgnacji skóry suchej, podrażnionej i łojotokowej oraz trądzikowej. Z uwagi na właściwości kojące i nawilżające nadaje się również do stosowania po depilacji. Olej kokosowy, w swoim składzie ma przede wszystkim dobroczynne tłuszcze kwasów nasyconych (laurynowy, palmitynowy, kaprylowy i stearynowy), są też tłuszcze nienasycone: oleinowy z grupy Omega-9 i  linolowy z grupy  Omega – 6 . Dzięki swojej strukturze molekularnej (jego cząsteczki są niewielkie) olej kokosowy wchłania się poprzez naskórek. Właściwie każdy jego składnik jest cenny dla skóry. Silne właściwości pielęgnacyjne olej kokosowy zawdzięcza przede wszystkim obecności dużych ilości kwasu laurynowego oraz kwasu kaprylowego – oba te związki mają właściwości antybakteryjne, antywirusowe i antygrzybiczne. Znajdujący się w nim kwas linolowy jest składnikiem cementu międzykomórkowego, poprawia nawilżenie skóry, przyspiesza jej odnowę komórkową, reguluje czynność gruczołów łojowych. W oleju kokosowym sporo jest także minerałów,  witaminy E  oraz innych naturalnych przeciwutleniaczy, co sprawia, że ma on właściwości antyrodnikowe. Niacynamid (witamina PP/B3), bierze udział w wielu reakcjach biochemicznych w organizmie, m.in. w przemianach białek, tłuszczów i węglowodanów, produkcji niektórych hormonów i erytrocytów, regulacji poziomu cholesterolu i glukozy we krwi. Ma wpływ na utrzymanie dobrego stanu skóry. Niacynamid ma wszechstronne działanie dla każdego rodzaju skóry, ale głównymi jej zaletami są:• zmniejszanie nadmiernego wydzielania sebum, co przekłada się na efektywność normalizowania cery tłustej, łojotokowej i trądzikowej;• zwężanie rozszerzonych porów;• hamowanie wytwarzania melaniny w skórze, dzięki czemu rozjaśnia przebarwienia spowodowane promieniowaniem UV, bądź bliznami potrądzikowymi; • dzięki stymulacji produkcji kwasu hialuronowego oraz kolagenu, poprawia jędrność i napięcie skóry, a także spłyca drobne zmarszczki i wygładza, dzięki czemu skóra wygląda młodziej;• redukowanie przebarwień starczych i szorstkość skóry;• wspomaganie ochrony przed wolnymi rodnikami, przez co jest cennym dodatkiem do kosmetyków anti-pollution oraz preparatów z filtrem;• wzmacnianie bariery hydrolipidowej, przez co skóra lepiej trzyma wilgoć i jest bardziej odporna na działanie niekorzystnych czynników zewnętrznych;• łagodzenie zaczerwienień i działanie kojąco na stany zapalne. Pantenol, (witamina B5) - uczestniczy w przemianach energetycznych w organizmie. Wpływa korzystnie na skórę - regeneruje uszkodzenia, nawilża, wzmacnia włosy i wspiera proces ich pigmentacji. Jest ważnym składnikiem biologicznym kosmetyków pielęgnacyjnych zarówno do skóry gładkiej jak i do włosów, paznokci. Stosuje się ją w preparatach nawilżających, łagodzących stany zapalne i podrażnienia skóry. Pantenol korzystnie działa na skórę wspomagając zatrzymanie w niej wody, dlatego tak dobrze spisuje się przy łagodzeniu oparzeń. Witamina E, (tokoferole) to silne przeciwutleniacze, które chronią skórę i cały organizm przed atakiem wolnych rodników. Zapobiegają powstawaniu nowotworów, uczestniczą w procesach odpornościowych, wytwarzaniu krwinek czerwonych i prawidłowym funkcjonowaniu układu rozrodczego. Dzięki właściwościom antyutleniającym przyczyniają się do zachowania dobrego stanu skóry i opóźniania jej starzenia. Odpowiadają także za utrzymanie wody w skórze, włosach i paznokciach. Poprawiają ukrwienie i przyśpieszają gojenie ran. Ponadto wspomagają leczenie łojotokowego zapalenia skóry i trądziku. Witamina E jest cennym składnikiem preparatów kosmetycznych przeznaczonych do cery starczej, odwodnionej. Wraz z witaminą A i C jest zaliczana do tzw. witamin młodości. Jedwab hydrolizowany, składnik wygładza i nadaje skórze miękkości, połysku, wypełnia uszkodzenia. Jedwab posiada ładunek elektrostatyczny przeciwny do ładunku elektrycznego skóry i włosów, po aplikacji przylega on bardzo silnie do powierzchni, na które jest nakładany, zapobiega elektryzowaniu włosów. Poprawia napięcie i elastyczność skóry, poziom nawilżenia, przeciwdziała przebarwieniom. Jest składnikiem w preparatach pielęgnacyjnych do skóry, takich jak produkty do kąpieli i pod prysznic, do golenia oraz w mleczkach, balsamach do ciała i kremach do twarzy.  Śnieżna Alga, unikalna ekstremofilna śnieżna alga to gatunek glonu występujący w strefach wiecznego śniegu. W bardzo niskich temperaturach, pod wpływem intensywnego promieniowania UV uruchamia ona mechanizm obronny, w trakcie którego wytwarza się specyficzna mieszanka składników aktywnych. Alga ta to niezwykły glon o potwierdzonej wysokiej skuteczności działania poprzez:  ochronę komórek skóry i przywracanie im długowieczności poprzez większe wydzielanie genu KLOTHO obecnego w ludzkim organizmie, zapobieganie efektom starzenia się skóry stymulując produkcję dwóch najważniejszych typów kolagenu, redukcję utraty wody przez skórę, wzmacniając jej mechanizmy obronne,  wygładzenie odbudowę i nawilżenie skóry,  redukcję plam i przebarwień.  Chryzynanaturalny flavon, jest flawonem występującym w miodzie, propolisie, plastrach miodu, kwiatach: Passiflora caerulea. Naturalna substancja chroniąca przed promieniowaniem UV.  Oligopeptydy, stymulują syntezę kolagenu i kwasu hialuronowego w skórze. Działają przeciwzmarszczkowo, antyoksydacyjnie. Poprawiają wygląd skóry, zwiększając jej gładkość i elastyczność, zmniejszają również rozstępy i drobne blizny. Tetrapeptyd, należy do neuro - pepdydów anty - podrażnieniowych, który redukuje nie tylko kaskadę procesów zapalnych odpowiedzialnych za zaczerwienienie, lecz także podnosi próg tolerancyjności i odporności na wszelkie rodzaje stymulacji zewnętrznej (warunki klimatyczne, czynniki podrażniające, składniki kosmetyków). Pozwala to uspokoić podrażnioną skórę oraz zwiększyć jej podatność na wpływ substancji aktywnych zawartych w kosmetykach. Lecytyna. ma postać gęstej, przypominającej wosk substancji o żółtej barwie. Ma zdolność natłuszczania i zmiękczania naskórka, dzięki czemu łatwiej wnikają w niego substancje biologicznie czynne z preparatów pielęgnacyjnych. Pełnią także rolę emulgatorów.

Dermokonsulatacja banner

Składniki produktu. INCI:

Aqua, Glycerin, Butyrospermum Parkii Butter, Cetyl Alcohol, Vitis Vinifera Seed Oil, Glyceryl Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Cocos Nucifera Oil, Niacinamide, Dimethicone, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Hydrolyzed Silk, Coenochloris Signiensis Extract, N-Hydroxysuccinimide, Chrysin, Palmitoyl Oligopeptide, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Lecithin, Maltodextrin, Ceteareth-20, Ceteareth-12, Cetearyl Alcohol, Cetyl Palmitate, Phenoxyethanol, Disodium EDTA, Ethylhexylglycerin, Steareth-20, Sodium Hydroxide, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Parfum.


5.0/5