Asta C+ Skuteczna regeneracja - krem pod oczy i na powieki (AVA)

15 ml
 Asta C+ Skuteczna regeneracja - krem pod oczy i na powieki (AVA)
0.00 zł 0.00 zł 0.00 zł

Gładką i miękką skórę, odmłodzone spojrzenie, zredukowane zmarszczki uzyskano w wyniku zastosowania w recepturze kremu astaksantyny, najsilniejszego znanego w przyrodzie naturalnego przeciwutleniacza. Zmniejsza obrzęki, przyspiesza regenerację naskórka, wychwytuje wolne rodniki, redukuje „kurze łapki”, generalnie odmładza skórę wokół oczu. Dodatek witaminy C stymuluje produkcję kolagenu w naskórku, wzmacnia działanie przeciwzmarszczkowe. Zawarte w kremie naturalne oleje delikatnie natłuszczają wrażliwą skórę pod oczami zapewniając równowagę lipidową skóry. W efekcie staje się ona jędrna, nawilżona, skutecznie wygładzona i zregenerowana.

Dla kogo dedykowany: cera dojrzała, sucha


Składniki aktywne: Gliceryna, należy do alkoholi trójwodorotlenowych, jeden z najdłużej stosowanych w kosmetyce składnik o działaniu nawilżającym. Wnika do powierzchniowych warstw naskórka i zatrzymuje w nich wodę. Dzięki zdolności rozluźniania połączeń między komórkami warstwy rogowej wspomagazłuszczanie naskórka i w efekcie przyczynia się do wygładzenia jego powierzchni. Tym samym sprzyja również wnikaniu w skórę innych składników aktywnych preparatów kosmetycznych. Olej ze słodkich migdałów, olej wchłania się wolniej, nadaje dobry poślizg do masażu. Idealny do bardzo suchej skóry. Pozostawia delikatny film na skórze. Szczególnie polecany do zapobiegania rozstępów. Jest idealnym nośnikiem do maceratów z udziałem ziół. Nawilża, regeneruje, uelastycznia, wygładza. Olej z awokado, jeden z najbardziej bogatych w składniki biologiczne aktywnych tłuszczów roślinnych zwanym olejem 7 witamin. Zawiera witaminy: B, A, E, H, K, PP, F. Ponadto stanowi źródło fosfolipidów, wchodzących w skład błon komórkowych, oraz skwalenu, który występuję naturalnie i jest składnikiem sebum. Cechuje się również działaniem bakteriobójczym oraz przeciwgrzybicznym. Awokadyna znajdująca się w oleju z awokado wykazuje właściwości regenerujące skórę. Olej z awokado jest szczególnie polecany do pielęgnacji skóry suchej, dojrzałej, skłonnej do egzemy i łuszczycy.   Witamina C, podobnie jak retinoidy jest bardzo istotnym czynnikiem wpływającym na prawidłowe funkcjonowanie skóry. Z tego względu nazywana jest też witaminą młodości. W organizmie pełni wiele ważnych funkcji, takich jak udział w procesach odpornościowych, produkcji kolagenu, syntezie hormonów, przyswajaniu żelaza, unieszkodliwianiu wolnych rodników. Wpływ witaminy C na skórę: regeneracja – witamina C jest niezbędnym elementem tworzenia się kolagenu, którego zawartość w skórze maleje wraz z wiekiem; ochrona przed wolnymi rodnikami – jest antyoksydantem, dzięki czemu zmniejsza wpływ negatywnych czynników zewnętrznych i opóźnia procesy starzenia, uszczelnia ściany naczyń krwionośnych – zapobiega powstawaniu rozszerzonych naczynek, sprzyja poprawie stanu cery naczyniowej i leczeniu trądziku różowatego, przyśpiesza gojenie się ran – dzięki udziałowi w procesie tworzenia się kolagenu.   Olej roślinny, jest to emolient tłusty, substancja nawilżająca, zmiękczająca. Substancja ta jest stosowana w produktach do pielęgnacji skóry, aby uczynić ją miękką i jedwabistą. Badania wykazały, że skóra na której umieszczono emolient wykazuje znacznie mniejszą utratę wody niż skóra niepodana jego działaniu. Emolient pełni rolę "opatrunku okluzyjnego" zabezpieczającego skórę przed utratą wody. Emolient naniesiony na skórę powoduje jej zmiękczenie, wygładzenie, czyniąc ją przyjemniejszą w dotyku. Działa wtórnie natłuszczająco, hamując nadmierne odtłuszczanie powierzchni naskórka. Astaksantyna, karotenoidowy barwnik roślinny należący do grupy ksantofili. Pozyskiwany z alg słodkowodnych. Posiada interesujące właściwości: bardzo silny antyoksydant - jest 500 razy silniejsza niż witamina E przenika barierę krew-mózg i chroni centralny układ nerwowy, przed niekorzystnym działaniem rodników; przenika barierę układ krwionośny – siatkówka oka zapobiegając stanom zapalnym i poprawia ostrość widzenia. naturalny filtr UV – chroni przed uszkodzeniami DNA, opóźnia procesy fotostarzenia się skóry, zmniejsza produkcję melanin o 40% zapobiegając tym samym przed powstawaniem piegów i przebarwień zapobiega degradacji kolagenu i tworzeniu się zmarszczek, będących skutkiem działania promieni UV: likwiduje drobne zmarszczki, obrzmienia, plamy i piegi; zwiększa poziom nawilżenia, elastyczność i gładkość działa przeciwstarzeniowo opóźniając oksydacje białek Algi, inaczej glony lub wodorosty, to organizmy plechowe zasiedlające zbiorniki wodne. Algi mają wszechstronne działanie na skórę, dlatego są tak cenione w kosmetologii. Są bogatym źródłem wszystkich niezbędnych do życia substancji:  witamin, peptydów, kwasów tłuszczowych, minerałów, polisacharydów, które są bardzo  dobrze przyswajane przez organizm. Szczególne znaczenie mają algi morskie, które oprócz składników odżywczych  zawierają także jod. Zawarte w nich mikroelementy mają formę łatwo przyswajalnych biokompleksów i związków z polisacharydami, dzięki czemu  przenikają przez warstwę lipidową naskórka. W większości są przyswajalne przez  organizm, ponieważ ich skład chemiczny jest podobny do składu plazmy komórkowej człowieka. Dzięki tak ogromnemu bogactwu składników mają bardzo szerokie zastosowanie w kosmetyce: wygładzają, oczyszczają, odżywiają skórę, poprawiają koloryt, działają  antyoksydacyjnie i odmładzająco. Zielone, brązowe czy czerwone, ogromne i mikroskopijne – nie wątpliwie wszystkie algi są warte uwagi, ale jest jedna, szczególnie wyjątkowa… U wybrzeży Filipin, w morzu Bohol, niczym w winnicy rosną niezwykłe algi. Swoim wyglądem  przypominają kiść winogron, malutkie perły lub roślinny, zielony kawior. Od pokoleń alga ta wykorzystywana jest przez Japończyków, ze względu na ukrytą w perłach tajemnicę  młodości. Wyciąg z tamaryndowca indyjskiego, substancja pochodzenia roślinnego z dużą zawartością naturalnych kwasów AHA przez co ma działanie lekko złuszczające, regulujące prace gruczołów łojowych, odblokowuje i oczyszcza pory. Wyrównuje koloryt skóry, rozjaśnia ją, usuwa przebarwienia i blizny. Ma dodatkowo właściwości nawilżające, kojące i przeciwzapalne i usprawnia naturalne procesy regeneracyjne skóry. Witamina E. (tokoferole) to silne przeciwutleniacze, które chronią skórę i cały organizm przed atakiem wolnych rodników. Zapobiegają powstawaniu nowotworów, uczestniczą w procesach odpornościowych, wytwarzaniu krwinek czerwonych i prawidłowym funkcjonowaniu układu rozrodczego. Dzięki właściwościom antyutleniającym przyczyniają się do zachowania dobrego stanu skóry i opóźniania jej starzenia. Odpowiadają także za utrzymanie wody w skórze, włosach i paznokciach. Poprawiają ukrwienie i przyśpieszają gojenie ran. Ponadto wspomagają leczenie łojotokowego zapalenia skóry i trądziku. Witamina E jest cennym składnikiem preparatów kosmetycznych przeznaczonych do cery starczej, odwodnionej. Wraz z witaminą A i C jest zaliczana do tzw. witamin młodości.

Dermokonsulatacja banner

Składniki produktu. INCI:

Aqua, Glyceryl Stearate, Glycerin, Polyglyceryl-6 Palmitate/Succinate, Cetyl Alcohol, Coco-Caprylate/Caprate, Dimethicone, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Persea Gratissima Oil, Cetearyl Alcohol, Sodium Ascorbyl Phosphate, Olus Oil, Astaxanthin, Algae Extract, Tamarindus Indica Fruit Extract, Tocopherol, Phenoxyethanol, Xanthan Gum, Citric Acid, Disodium EDTA, Ethylhexylglycerin, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Parfum, Limonene, Linalool, Benzyl Salicylate.


5.0/5