Red Wine Care Krem na dzień (AVA)

50 ml
 Red Wine Care Krem na dzień (AVA)
0.00 zł 0.00 zł 0.00 zł

Red Wine Care. Redukcja głębokich zmarszczek. Krem na dzień dla skóry dojrzałej

Dlaczego czerwone wino z Bordeaux? Czerwone wino w niewielkich ilościach, to nieocenione korzyści nie tylko dla zdrowia, ale również dla urody.

Z Bordeaux pochodzą najlepsze szczepy winogron, z których powstaje szlachetne czerwone wino. Otrzymywany z niego wyjątkowo skuteczny, wielofunkcyjny ekstrakt, bogaty w antyoksydanty z grupy polifenoli, gwarantuje kompletną pielęgnację przecistarzeniową. Efektów jego działania jest wyjątkowo dużo. Aktywuje białka młodości SIRT, które chronią DNA naskórka przed uszkodzeniem, usuwa wolne rodniki, pobudza naturalną regenerację skóry. Spłyca zmarszczki mimiczne i zapobiega powstawaniu nowych. Stymuluje produkcję kolagenu i elastyny. Dba o młody wygląd skóry, która staje się jędrna, elastyczna i odmłodzona. Połączenie ekstraktów z wina, pestek winogron i czerwonej koniczyny tworzy niezwykle skuteczny kosmetyk o działaniu przeciwzmarszczkowym i wygładzającym.

Dla kogo dedykowany: cera dojrzała z widocznymi zmarszczkami głębokimi


Składniki aktywne: Gliceryna, należy do alkoholi trójwodorotlenowych, jeden z najdłużej stosowanych w kosmetyce składnik o działaniu nawilżającym. Wnika do powierzchniowych warstw naskórka i zatrzymuje w nich wodę. Dzięki zdolności rozluźniania połączeń między komórkami warstwy rogowej wspomagazłuszczanie naskórka i w efekcie przyczynia się do wygładzenia jego powierzchni. Tym samym sprzyja również wnikaniu w skórę innych składników aktywnych preparatów kosmetycznych. Olej kokosowy, w swoim składzie ma przede wszystkim dobroczynne tłuszcze kwasów nasyconych (laurynowy, palmitynowy, kaprylowy i stearynowy), są też tłuszcze nienasycone: oleinowy z grupy Omega-9 i  linolowy z grupy  Omega – 6 . Dzięki swojej strukturze molekularnej (jego cząsteczki są niewielkie) olej kokosowy wchłania się poprzez naskórek. Właściwie każdy jego składnik jest cenny dla skóry. Silne właściwości pielęgnacyjne olej kokosowy zawdzięcza przede wszystkim obecności dużych ilości kwasu laurynowego oraz kwasu kaprylowego – oba te związki mają właściwości antybakteryjne, antywirusowe i antygrzybiczne. Znajdujący się w nim kwas linolowy jest składnikiem cementu międzykomórkowego, poprawia nawilżenie skóry, przyspiesza jej odnowę komórkową, reguluje czynność gruczołów łojowych. W oleju kokosowym sporo jest także minerałów,  witaminy E  oraz innych naturalnych przeciwutleniaczy, co sprawia, że ma on właściwości antyrodnikowe. Olej z pestek winogron, bardzo dobrze się wchłania i błyskawicznie działa, nawilża, odżywia i ujędrnia skórę. Doskonale tonizuje i reguluje wydzielanie sebum, zapobiega powstawaniu stanów zapalnych i wyprysków. Jest także cennym źródłem witaminy E - korzystnie wpływającej na urodę, to także jeden z najsilniejszych antyoksydantów redukujący liczbę wolnych rodników. Masło shea, tłuszcz otrzymywany z orzechów drzewa rosnącego w Afryce Zachodniej. Stanowi doskonałą ochronę skóry przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych: klimatycznych, mechanicznych, chemicznych a także wzmacnia spoistość naskórka, wygładza i sprzyja rehydratacji. Olej ze słodkich migdałów, olej wchłania się wolniej, nadaje dobry poślizg do masażu. Idealny do bardzo suchej skóry. Pozostawia delikatny film na skórze. Szczególnie polecany do zapobiegania rozstępów. Jest idealnym nośnikiem do maceratów z udziałem ziół. Nawilża, regeneruje, uelastycznia, wygładza. Ekstrakt z czerwonego wina, aktywuje białka młodości SIRT, które chronią DNA naskórka przed uszkodzeniem, usuwa wolne rodniki, pobudza naturalną regenerację skóry. Spłyca zmarszczki mimiczne i zapobiega powstawaniu nowych. Stymuluje produkcję kolagenu i elastyny. Dba o młody wygląd skóry, która staje się jędrna, elastyczna i odmłodzona. Wyciąg z owoców winorośli, składnik silnie antyoksydacyjny, rozjaśniający, przeciwzapalny, gojący, łagodzący, wzmacniający skórę i naczynia krwionośne, nawilżający, oczyszczający i detoksykujący. Zapobiega powstawaniu zmarszczek, zaskórników i wyprysków, koi podrażnienia, zaczerwienienie skóry, poprawia koloryt bladej, poszarzałej i zmęczonej cery, likwiduje przebarwienia, poprawia jędrność i elastyczność, stymuluje niezbędne procesy metaboliczne. Wzmacnia skórę przed negatywnym wpływem promieni słonecznych, zapobiega fotostarzeniu. Składnik namacalnie i widocznie poprawia kondycję i strukturę skóry, wygładza, dodaje zdrowego blasku, sprężystości, ujednolica, zwęża pory, likwiduje obrzęki okolic oczu. Stosowany jest w produkcji różnego rodzaju kosmetyków do twarzy, całego ciała a także do włosów, ponieważ wpływa na wzmocnienie cebulek i zapobiega wypadaniu włosów. Dodatkowo nadaje kosmetykom owocowy zapach. Wyciąg z czerwonej koniczyny, składnik zawiera fitohormony, które wykazują działanie proestrogenne i podobne do estrogenów, hormonów, których poziom w organizmie kobiet maleje wraz z wiekiem, co przyczynia się do procesów starzenia skóry. Składnik silnie przeciwzmarszczkowy, przeciwdziała utracie jędrności i zwiotczeniom skóry, wygładza, napina i uelastycznia. Wzmacnia skórę i uelastycznia naczynia krwionośne. Polecany do skóry dojrzałej, zwłaszcza kobietom powyżej 40 roku życia i w okresie menopauzalnym. Wykorzystywany przede wszystkim w kosmetykach anti-age, liftingujących, wygładzających, ujędrniających i do skóry naczynkowej. Ponadto składnik ma właściwości łagodzące i regenerujące, a także przeciwzapalne i regulujące nadmierną pracę gruczołów łojowych, korzystne w przypadku skóry tłustej i trądzikowej. Wykazuje także działanie kojące dla skóry potraktowanej retinoidami. Skwalan, jest zaliczany do lekkich olejków, które szybko wnikają w skórę, bez pozostawiania poczucia tłustości, spotykanej przy niektórych olejach roślinnych. Jako składnik spoiwa międzykomórkowego, wpływa na utrzymanie odpowiedniej, ciekłej struktury wodno-lipidowej, która zapewnia prawidłowe nawodnienie skóry. Jako jeden z ważnych elementów serum zapewnia miękkość, elastyczność oraz chroni przed parowaniem wody z wnętrza skóry, dodatkowo wykazuje działanie ochronne przed inwazją bakterii i grzybów oraz przed działaniem promieniowania UV i innymi czynnikami środowiska. Skwalan to również antyoksydant, chroniący lipidowe struktury skóry przed utlenianiem i wolnymi rodnikami. Działa nawilżająco, wzmacnia naturalną barierę lipidową skóry, lekko natłuszcza.  Posiada również właściwości gojące drobne uszkodzenia skóry i stany zapalne. Ważną funkcją skwalanu jest zwiększanie transportu składników aktywnych w głąb skóry. Skwalan jako drobna cząsteczka dobrze penetruje do głębszych warstw skóry i stanowi bardzo dobry nośnik dla składników biologicznie aktywnych rozpuszczalnych w tłuszczach.  Jest on opcją dla cer bardzo wrażliwych, które nie tolerują naturalnych olejów roślinnych. Jest zaliczany do składników o niskim stopniu komedogenności (nie zatyka porów). Witamina E, (tokoferole) to silne przeciwutleniacze, które chronią skórę i cały organizm przed atakiem wolnych rodników. Zapobiegają powstawaniu nowotworów, uczestniczą w procesach odpornościowych, wytwarzaniu krwinek czerwonych i prawidłowym funkcjonowaniu układu rozrodczego. Dzięki właściwościom antyutleniającym przyczyniają się do zachowania dobrego stanu skóry i opóźniania jej starzenia. Odpowiadają także za utrzymanie wody w skórze, włosach i paznokciach. Poprawiają ukrwienie i przyśpieszają gojenie ran. Ponadto wspomagają leczenie łojotokowego zapalenia skóry i trądziku. Witamina E jest cennym składnikiem preparatów kosmetycznych przeznaczonych do cery starczej, odwodnionej. Wraz z witaminą A i C jest zaliczana do tzw. witamin młodości. Olej roślinny. jest to emolient tłusty, substancja nawilżająca, zmiękczająca. Substancja ta jest stosowana w produktach do pielęgnacji skóry, aby uczynić ją miękką i jedwabistą. Badania wykazały, że skóra na której umieszczono emolient wykazuje znacznie mniejszą utratę wody niż skóra niepodana jego działaniu. Emolient pełni rolę "opatrunku okluzyjnego" zabezpieczającego skórę przed utratą wody. Emolient naniesiony na skórę powoduje jej zmiękczenie, wygładzenie, czyniąc ją przyjemniejszą w dotyku. Działa wtórnie natłuszczająco, hamując nadmierne odtłuszczanie powierzchni naskórka.

Dermokonsulatacja banner

Skladniki aktywne. INCI:

Aqua, Isopropyl Myristate, Glyceryl Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Cocos Nucifera Oil, Vitis Vinifera Seed Oil, Propanediol, Butyrospermum Parkii Butter, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Vitis Vinifera Vine Extract, Vitis Vinifera Seed Extract, Trifolium Pratense Extract, Beta Sistosterol, Squalene, Glycine Soja Oil, Tocopherol, Xanthan Gum, Olus Oil, Ceteareth-20, Ceteareth-12, Cetyl Palmitate, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Citric Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Parfum


5.0/5