PRORENEW Krem na noc (AVA)

50 ml
 PRORENEW Krem na noc (AVA)
0.00 zł 0.00 zł 0.00 zł

PRORENEW® Krem na noc

Nowatorski KOMPLEKS PROBIOTYCZNO – OLEJOWY działa odmładzająco, nawilża, ujędrnia i uelastycznia naskórek. ProRenew Complex CLR™ – innowacyjny ekstrakt z cytoplazmy i ścian komórkowych probiotycznych bakterii Lactococcus lactis działa na wielu płaszczyznach – wygładza zmarszczki, spowalnia procesy starzenia się skóry. Cytoplazmatyczny ekstrakt stymuluje odnowę komórkową, silnie regeneruje naskórek, wzmacniając jego strukturę. Dodatek prebiotycznych cukrów wspomaga odbudowę naturalnej mikroflory naskórka w nocy, przygotowując ją do obrony przed szkodliwymi czynnikami środowiska. Odżywcze oleje uzupełniają naturalną barierę lipidową skóry.

Dla kogo dedykowany: każdy rodzaj cery


Składniki aktywne: Gliceryna, należy do alkoholi trójwodorotlenowych, jeden z najdłużej stosowanych w kosmetyce składnik o działaniu nawilżającym. Wnika do powierzchniowych warstw naskórka i zatrzymuje w nich wodę. Dzięki zdolności rozluźniania połączeń między komórkami warstwy rogowej wspomagazłuszczanie naskórka i w efekcie przyczynia się do wygładzenia jego powierzchni. Tym samym sprzyja również wnikaniu w skórę innych składników aktywnych preparatów kosmetycznych. Masło shea, tłuszcz otrzymywany z orzechów drzewa rosnącego w Afryce Zachodniej. Stanowi doskonałą ochronę skóry przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych: klimatycznych, mechanicznych, chemicznych a także wzmacnia spoistość naskórka, wygładza i sprzyja rehydratacji. Olej z awokado, jeden z najbardziej bogatych w składniki biologiczne aktywnych tłuszczów roślinnych zwanym olejem 7 witamin. Zawiera witaminy: B, A, E, H, K, PP, F. Ponadto stanowi źródło fosfolipidów, wchodzących w skład błon komórkowych, oraz skwalenu, który występuję naturalnie i jest składnikiem sebum. Cechuje się również działaniem bakteriobójczym oraz przeciwgrzybicznym. Awokadyna znajdująca się w oleju z awokado wykazuje właściwości regenerujące skórę. Olej z awokado jest szczególnie polecany do pielęgnacji skóry suchej, dojrzałej, skłonnej do egzemy i łuszczycy.   Olej kokosowy, w swoim składzie ma przede wszystkim dobroczynne tłuszcze kwasów nasyconych (laurynowy, palmitynowy, kaprylowy i stearynowy), są też tłuszcze nienasycone: oleinowy z grupy Omega-9 i  linolowy z grupy  Omega – 6 . Dzięki swojej strukturze molekularnej (jego cząsteczki są niewielkie) olej kokosowy wchłania się poprzez naskórek. Właściwie każdy jego składnik jest cenny dla skóry. Silne właściwości pielęgnacyjne olej kokosowy zawdzięcza przede wszystkim obecności dużych ilości kwasu laurynowego oraz kwasu kaprylowego – oba te związki mają właściwości antybakteryjne, antywirusowe i antygrzybiczne. Znajdujący się w nim kwas linolowy jest składnikiem cementu międzykomórkowego, poprawia nawilżenie skóry, przyspiesza jej odnowę komórkową, reguluje czynność gruczołów łojowych. W oleju kokosowym sporo jest także minerałów,  witaminy E  oraz innych naturalnych przeciwutleniaczy, co sprawia, że ma on właściwości antyrodnikowe. Ekstrakt z cytoplazmy ścian komórkowych bakterii probiotycznych, stymuluje procesy naprawcze w naskórku wzmacniając ich strukturę. Wygładza zmarszczki poprzez pobudzanie produkcji białek i enzymów nadających skórze jędrność i elastyczność. Dodatkowo wzmacnia system odpornościowy skóry. Skutecznie zmniejsza szorstkość naskórka, pozostawiając go gładkim i przyjemnym w dotyku. Tworzy delikatny film zabezpieczający, przywracając skórze funkcję barierową. Skwalan, jest zaliczany do lekkich olejków, które szybko wnikają w skórę, bez pozostawiania poczucia tłustości, spotykanej przy niektórych olejach roślinnych. Jako składnik spoiwa międzykomórkowego, wpływa na utrzymanie odpowiedniej, ciekłej struktury wodno-lipidowej, która zapewnia prawidłowe nawodnienie skóry. Jako jeden z ważnych elementów serum zapewnia miękkość, elastyczność oraz chroni przed parowaniem wody z wnętrza skóry, dodatkowo wykazuje działanie ochronne przed inwazją bakterii i grzybów oraz przed działaniem promieniowania UV i innymi czynnikami środowiska. Skwalan to również antyoksydant, chroniący lipidowe struktury skóry przed utlenianiem i wolnymi rodnikami. Działa nawilżająco, wzmacnia naturalną barierę lipidową skóry, lekko natłuszcza.  Posiada również właściwości gojące drobne uszkodzenia skóry i stany zapalne. Ważną funkcją skwalanu jest zwiększanie transportu składników aktywnych w głąb skóry. Skwalan jako drobna cząsteczka dobrze penetruje do głębszych warstw skóry i stanowi bardzo dobry nośnik dla składników biologicznie aktywnych rozpuszczalnych w tłuszczach.  Jest on opcją dla cer bardzo wrażliwych, które nie tolerują naturalnych olejów roślinnych. Jest zaliczany do składników o niskim stopniu komedogenności (nie zatyka porów). Olej roślinny, jest to emolient tłusty, substancja nawilżająca, zmiękczająca. Substancja ta jest stosowana w produktach do pielęgnacji skóry, aby uczynić ją miękką i jedwabistą. Badania wykazały, że skóra na której umieszczono emolient wykazuje znacznie mniejszą utratę wody niż skóra niepodana jego działaniu. Emolient pełni rolę "opatrunku okluzyjnego" zabezpieczającego skórę przed utratą wody. Emolient naniesiony na skórę powoduje jej zmiękczenie, wygładzenie, czyniąc ją przyjemniejszą w dotyku. Działa wtórnie natłuszczająco, hamując nadmierne odtłuszczanie powierzchni naskórka. Witamina E. (tokoferole) to silne przeciwutleniacze, które chronią skórę i cały organizm przed atakiem wolnych rodników. Zapobiegają powstawaniu nowotworów, uczestniczą w procesach odpornościowych, wytwarzaniu krwinek czerwonych i prawidłowym funkcjonowaniu układu rozrodczego. Dzięki właściwościom antyutleniającym przyczyniają się do zachowania dobrego stanu skóry i opóźniania jej starzenia. Odpowiadają także za utrzymanie wody w skórze, włosach i paznokciach. Poprawiają ukrwienie i przyśpieszają gojenie ran. Ponadto wspomagają leczenie łojotokowego zapalenia skóry i trądziku. Witamina E jest cennym składnikiem preparatów kosmetycznych przeznaczonych do cery starczej, odwodnionej. Wraz z witaminą A i C jest zaliczana do tzw. witamin młodości.

Dermokonsulatacja banner

Składniki produktu. INCI:

Aqua, Glycerin, Butyrospermum Parkii Butter, Persea Gratissima Oil, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Cocos Nucifera Oil, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Lactococcus Ferment Lysate, Isohexadecane, Dimethicone, Squalane, Olus Oil, Tocopheryl Acetate, Ceteareth-20, Ceteareth-12, Cetyl Palmitate, Polysorbate 60, Lactitol, Xylitol, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Disodium EDTA, Sorbitan Isostearate, Lactic Acid, Sodium Benzoate, Sodium Hydroxide, Sodium Chloride, Tocopherol, Parfum.


5.0/5