ZATRZYMAĆ CZAS Krem na noc (AVA)

50 ml
 ZATRZYMAĆ CZAS Krem na noc (AVA)
0.00 zł 0.00 zł 0.00 zł

Innowacyjna multiaktywna receptura zawiera unikalne połączenia kilku aktywnych związków –fitohormonów roślinnych, DNA morskiego, retinolu (wit. A), witaminy C oraz naturalnych olejów – oleju z ryżu Inków, oleju winogronowego i kokosowego, które wyjątkowo intensywnie działają podczas nocnego wypoczynku. Tak bogaty skład substancji czynnych w kremie powoduje widoczne wygładzenie skóry, opóźnienie procesów starzenia, chroni przed wolnymi rodnikami. Krem intensywnie odmładza, zapobiega powstawaniu zmarszczek, odżywia skórę oraz optymalnie ją nawilża. Wspomaga proces wytwarzania kolagenu. Skóra odzyskuje jędrność, napięcie i elastyczność i młody wygląd.

Dla kogo dedykowany: każdy rodzaj cery po 40 roku zycia


Składniki aktywne: Olej z pestek winogron, bardzo dobrze się wchłania i błyskawicznie działa, nawilża, odżywia i ujędrnia skórę. Doskonale tonizuje i reguluje wydzielanie sebum, zapobiega powstawaniu stanów zapalnych i wyprysków. Jest także cennym źródłem witaminy E - korzystnie wpływającej na urodę, to także jeden z najsilniejszych antyoksydantów redukujący liczbę wolnych rodników. Ekstrakt z nasion komosy ryżowej, bogaty w aminokwasy, nienasycone kwasy tłuszczowe i antyoksydanty. Wykazuje działanie błonotwórcze, napinające i nawilżające. Posiada strukturę, która dopasowuje się do powierzchni skóry, tworząc spójny film, który daje natychmiastowy efekt wygładzenia i lekkiego liftingu. Chroni skórę przed zanieczyszczeniami środowiska, zapobiega przeznaskórkowej utracie wody oraz poprawia funkcję bariery skórnej. Stosowany jest głównie w kosmetykach przeciwzmarszczkowych i w kosmetykach na okolicę oczu.  Gliceryna, należy do alkoholi trójwodorotlenowych, jeden z najdłużej stosowanych w kosmetyce składnik o działaniu nawilżającym. Wnika do powierzchniowych warstw naskórka i zatrzymuje w nich wodę. Dzięki zdolności rozluźniania połączeń między komórkami warstwy rogowej wspomagazłuszczanie naskórka i w efekcie przyczynia się do wygładzenia jego powierzchni. Tym samym sprzyja również wnikaniu w skórę innych składników aktywnych preparatów kosmetycznych. Wyciąg z koniczyny łąkowej, składnik zawiera fitohormony, które wykazują działanie proestrogenne i podobne do estrogenów, hormonów, których poziom w organizmie kobiet maleje wraz z wiekiem, przyczynia się to do procesów starzenia skóry. Składnik silnie przeciwzmarszczkowy, przeciwdziała utracie jędrności i zwiotczeniom skóry, wygładza, napina i uelastycznia. Wzmacnia skórę i uelastycznia naczynia krwionośne. Polecany do skóry dojrzałej, zwłaszcza kobietom powyżej 40 roku życia i w okresie menopauzalnym. Wykorzystywany przede wszystkim w kosmetykach anti-age, liftingujących, wygładzających i ujędrniających i do skóry naczynkowej. Ponadto składnik ma właściwości łagodzące i regenerujące, a także przeciwzapalne i regulujące nadmierną pracę gruczołów łojowych, korzystne w przypadku skóry tłustej i trądzikowej. Wykazuje także działanie kojące skóry potraktowanej retinoidami. Sól sodowa kwasu deoksyrybonukleinowego, chroni komórki skóry przed uszkodzeniami spowodowanymi promieniowaniem UVA i UVB oraz stresem oksydacyjnym i skutkami palenia tytoniu. Polecany w łagodzeniu podrażnień, zmniejszaniu blizn i rozstępów oraz regeneracji włosów. Niezbędny w kuracjach cery eksponowanej na długotrwałe działania słońca. Olej kokosowy, w swoim składzie ma przede wszystkim dobroczynne tłuszcze kwasów nasyconych (laurynowy, palmitynowy, kaprylowy i stearynowy), są też tłuszcze nienasycone: oleinowy z grupy Omega-9 i  linolowy z grupy  Omega – 6 . Dzięki swojej strukturze molekularnej (jego cząsteczki są niewielkie) olej kokosowy wchłania się poprzez naskórek. Właściwie każdy jego składnik jest cenny dla skóry. Silne właściwości pielęgnacyjne olej kokosowy zawdzięcza przede wszystkim obecności dużych ilości kwasu laurynowego oraz kwasu kaprylowego – oba te związki mają właściwości antybakteryjne, antywirusowe i antygrzybiczne. Znajdujący się w nim kwas linolowy jest składnikiem cementu międzykomórkowego, poprawia nawilżenie skóry, przyspiesza jej odnowę komórkową, reguluje czynność gruczołów łojowych. W oleju kokosowym sporo jest także minerałów,  witaminy E  oraz innych naturalnych przeciwutleniaczy, co sprawia, że ma on właściwości antyrodnikowe. Lecytyna, ma postać gęstej, przypominającej wosk substancji o żółtej barwie. Ma zdolność natłuszczania i zmiękczania naskórka, dzięki czemu łatwiej wnikają w niego substancje biologicznie czynne z preparatów pielęgnacyjnych. Pełnią także rolę emulgatorów. Proretinol. w skórze ulega przekształceniom z wydzieleniem retinolu - podstawowej formy witaminy A. Odmładza skórę, ujędrnia, rozjaśnia i regeneruje naskórek. Przy dłuższym stosowaniu ujędrnia skórę właściwą, wzmacnia włókna kolagenowe, dzięki czemu przywracana jest jej sprężystość. Stosowany w preparatach dla cery trądzikowej, dojrzałej, po opalaniu, kosmetykach przeciwcellulitowych.

Dermokonsulatacja banner

Składniki produktu. INCI:

Aqua, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Hydroxyethyl Acrylate, Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Isohexadecane, Polysorbate 60, Lactobacillus/Quinoa Ferment Extract Filtrate, Glycerin, Lactobacillus/Clover Flower Ferment Extract, Sodium DNA, Coconut Oil, Isopropyl Myristate, Petrolatum, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Lecithin, Retinol, Sodium Ascorbyl Phosphate, Parfum, Citric Acid, EDTA.


5.0/5