Rozszerzone naczynka Naprawczy krem-serum na noc (AVA)

50 ml
 Rozszerzone naczynka Naprawczy krem-serum na noc (AVA)
0.00 zł 0.00 zł 0.00 zł

Naprawczy krem-serum na noc.

Wyjątkowo aktywny krem naprawczy dla cery naczynkowej, wrażliwej i skłonnej do podrażnień. Zawiera hesperydynę, składnik o unikalnym działaniu: zmniejsza przepuszczalność naczyń krwionośnych i ich kruchość. Dodatkowo zwęża pory i wygładza naskórek. Krem wzmocniony jest przez synergiczne działanie unikalnego kompleksu ekstraktów z 5 roślin: kasztanowca, ruszczyka, lukrecji, wąkrotki i nagietka. Wzmacniają one i uszczelniają kruche naczynka, łagodzą podrażnienia, poprawiają mikrokrążenie, redukują rumień, zwiększają elastyczność naczynek i zapobiegają ich pękaniu. Krem został wzbogacony w kompleks probiotyczny odbudowujący warstwę lipidową oraz stymulujący produkcję ceramidów w skórze, która odzyskuje gładki, młody wygląd.

Dla kogo dedykowany: cera naczynkowa


Składniki aktywne: Gliceryna, należy do alkoholi trójwodorotlenowych, jeden z najdłużej stosowanych w kosmetyce składnik o działaniu nawilżającym. Wnika do powierzchniowych warstw naskórka i zatrzymuje w nich wodę. Dzięki zdolności rozluźniania połączeń między komórkami warstwy rogowej wspomagazłuszczanie naskórka i w efekcie przyczynia się do wygładzenia jego powierzchni. Tym samym sprzyja również wnikaniu w skórę innych składników aktywnych preparatów kosmetycznych. Olej z pestek winogron, bardzo dobrze się wchłania i błyskawicznie działa, nawilża, odżywia i ujędrnia skórę. Doskonale tonizuje i reguluje wydzielanie sebum, zapobiega powstawaniu stanów zapalnych i wyprysków. Jest także cennym źródłem witaminy E - korzystnie wpływającej na urodę, to także jeden z najsilniejszych antyoksydantów redukujący liczbę wolnych rodników. Olej arganowy, olej pochodzi z południowo-zachodniego Maroka. Bardzo bogaty w składniki aktywne takie jak: nienasycone kwasy tłuszczowe, witamina E, A, polifenole i sterole. Wykazuje następujące działanie: regenerujące komórki, łagodzące objawy alergii, przeciwzapalne. Spowalnia procesy starzenia się skóry, nawilża ją wygładza, redukuje wielkość blizn potrądzikowych. Odbudowuje płaszcz hydro-lipidowy skóry.   Olej roślinny, jest to emolient tłusty, substancja nawilżająca, zmiękczająca. Substancja ta jest stosowana w produktach do pielęgnacji skóry, aby uczynić ją miękką i jedwabistą. Badania wykazały, że skóra na której umieszczono emolient wykazuje znacznie mniejszą utratę wody niż skóra niepodana jego działaniu. Emolient pełni rolę "opatrunku okluzyjnego" zabezpieczającego skórę przed utratą wody. Emolient naniesiony na skórę powoduje jej zmiękczenie, wygładzenie, czyniąc ją przyjemniejszą w dotyku. Działa wtórnie natłuszczająco, hamując nadmierne odtłuszczanie powierzchni naskórka. Pantenol, (witamina B5) - uczestniczy w przemianach energetycznych w organizmie. Wpływa korzystnie na skórę - regeneruje uszkodzenia, nawilża, wzmacnia włosy i wspiera proces ich pigmentacji. Jest ważnym składnikiem biologicznym kosmetyków pielęgnacyjnych zarówno do skóry gładkiej jak i do włosów, paznokci. Stosuje się ją w preparatach nawilżających, łagodzących stany zapalne i podrażnienia skóry. Pantenol korzystnie działa na skórę wspomagając zatrzymanie w niej wody, dlatego tak dobrze spisuje się przy łagodzeniu oparzeń. Hydrolizowany wyciąg z drożdży, uzyskany za pomocą probiotycznych bakterii uzupełnia niedobór ceramidów oraz stymuluje produkcję lipidów. Substancja filmotwórcza, hydrofilowa, rozpuszczalna w wodzie. Jest odpowiedzialna za utrzymywanie wody w naskórku, dzięki czemu go nawilża, a także kondycjonuje, czyli zmiękcza i wygładza. Ponadto stosowana jest w preparatach myjących w celu ograniczenia potencjalnego działania drażniącego anionowych substancji powierzchniowo czynnych jak np. Sodium Laureth Sulfate. Wykazuje doskonałe powinowactwo do powierzchni skóry, włosów i paznokci. Substancja antystatyczna, zmniejsza elektryzowanie się włosów. Substancja posiada także właściwości bakteriostatyczne, dlatego wykorzystywana jest w kosmetykach do cery tłustej, a także trądzikowej. Hesperydyna, flawonoid, określana jest również nazwą witamina P2. Posiada właściwości antynowotworowe, hipolipemiczne, przeciwutleniające, przeciwzapalne. Wykazuje działanie ochronne na naczynia krwionośne, w szczególności poprawia stan naczyń włosowatych, zmniejszając ich przepuszczalność. Wykazano również, że może działać hamująco na ubytek tkanki kostnej oraz synergicznie z witaminą C stymulując syntezę kolagenu w skórze. Poprawia wygląd skóry poprzez stymulujący wpływ na biosyntezę kolagenu i tym samym na poprawę tkanki łącznej. Chroni przed stresem oksydacyjnym powstającym m.in. na skutek działania promieniowania ultrafioletowego, niweluje również stany zapalne różnego pochodzenia. Poprawia napięcie ścian naczyń krwionośnych. Escyna, mieszanina saponin z nasion kasztanowca zwyczajnego. Lek działający przeciwzapalnie, łagodzi ból, zmniejsza obrzęki. Poprawia przepływ krwi, zmniejsza kruchość, przywraca elastyczność oraz właściwe napięcie naczyń krwionośnych. Zwiększa dotlenienie tkanek, przyspiesza rozpuszczanie zakrzepów krwi w podskórnych warstwach tkanek.  Witamina E, (tokoferole) to silne przeciwutleniacze, które chronią skórę i cały organizm przed atakiem wolnych rodników. Zapobiegają powstawaniu nowotworów, uczestniczą w procesach odpornościowych, wytwarzaniu krwinek czerwonych i prawidłowym funkcjonowaniu układu rozrodczego. Dzięki właściwościom antyutleniającym przyczyniają się do zachowania dobrego stanu skóry i opóźniania jej starzenia. Odpowiadają także za utrzymanie wody w skórze, włosach i paznokciach. Poprawiają ukrwienie i przyśpieszają gojenie ran. Ponadto wspomagają leczenie łojotokowego zapalenia skóry i trądziku. Witamina E jest cennym składnikiem preparatów kosmetycznych przeznaczonych do cery starczej, odwodnionej. Wraz z witaminą A i C jest zaliczana do tzw. witamin młodości. Ruszczyk kolczasty, Surowiec zielarski ruszczyka kolczastego to kłącza, czyli podziemne części rośliny. Ta część ruszczyka zawiera m.in. saponiny sterydowe (neuroruskogenina, ruscyna i ruskogenina), fitosterole (kampesterol, stigmasterol, sitosterol), benzofuran, flawonoidy, olejek eteryczny, nienasycone kwasy tłuszczowe, kumaryny i alkaloidy. Mechanizm działania saponin polega na przeciwdziałaniu nadmiernemu poszerzaniu naczyń żylnych i wzmacnianiu naczyń krwionośnych. W kosmetykach ekstrakt z ruszczyka wykazuje działanie przeciwzapalne, zmiękczające, nawilżające i pobudzające mikrokrążenie. Ruszczyk występuje jako składnik kosmetyków antycellulitowych i ujędrniających oraz preparatów do pielęgnacji cery naczynkowej, skłonnej do zaczerwienień i stanów zapalnych. Wąkrotka azjatycka, wyciąg z tej rośliny działa na skórę modyfikując jej strukturę na wielu poziomach. Pobudza fibroblasty w skórze właściwej do produkcji kolagenu i elastyny. Stymuluje także syntezę kwasu hialuronowego przyczyniając się do wzrostu zawartości wody w skórze, a tym samym jej nawilżenia. Działa również antyoksydacyjnie i przyspiesza angiogenezę, czyli rozwój nowych naczyń krwionośnych. Wszystkie te właściwości powodują spłycenie zmarszczek, przyspieszenie gojenia się ran oraz wygładzenie blizn i szybsze ich przejście z fazy zapalnej do fazy zanikowej (jak np. w przypadku rozstępów). Może być również stosowana w kosmetykach antycellulitowych, ponieważ pobudza krążenie, działa przeciwobrzękowo i wzmacnia naczynia krwionośne skóry. Jest odpowiednia także dla cery naczynkowej, w profilaktyce obrzęków i cieni pod oczami. Stymulując mikrokrążenie przyspiesza porost włosów i je wzmacnia. Stosowanie wyciągu z wąkroty u osób z trądzikiem daje pozytywne rezultaty dzięki właściwościom antybakteryjnym i silnie przeciwzapalnym. Skwalan, jest zaliczany do lekkich olejków, które szybko wnikają w skórę, bez pozostawiania poczucia tłustości, spotykanej przy niektórych olejach roślinnych. Jako składnik spoiwa międzykomórkowego, wpływa na utrzymanie odpowiedniej, ciekłej struktury wodno-lipidowej, która zapewnia prawidłowe nawodnienie skóry. Jako jeden z ważnych elementów serum zapewnia miękkość, elastyczność oraz chroni przed parowaniem wody z wnętrza skóry, dodatkowo wykazuje działanie ochronne przed inwazją bakterii i grzybów oraz przed działaniem promieniowania UV i innymi czynnikami środowiska. Skwalan to również antyoksydant, chroniący lipidowe struktury skóry przed utlenianiem i wolnymi rodnikami. Działa nawilżająco, wzmacnia naturalną barierę lipidową skóry, lekko natłuszcza.  Posiada również właściwości gojące drobne uszkodzenia skóry i stany zapalne. Ważną funkcją skwalanu jest zwiększanie transportu składników aktywnych w głąb skóry. Skwalan jako drobna cząsteczka dobrze penetruje do głębszych warstw skóry i stanowi bardzo dobry nośnik dla składników biologicznie aktywnych rozpuszczalnych w tłuszczach.  Jest on opcją dla cer bardzo wrażliwych, które nie tolerują naturalnych olejów roślinnych. Jest zaliczany do składników o niskim stopniu komedogenności (nie zatyka porów). Nagietek lekarski. w kosmetologii wykorzystuje się kwiaty nagietka, zawierające cenne dla skóry składniki aktywne takie jak: saponiny, flawonoidy, karotenoidy, gorycze, fitosterole, kwasy organiczne, śluzy, żywice, fitoncydy, alantoinę i kwas ursolowy. Wyciąg z nagietka ma wszechstronne działanie na skórę - hamuje stany zapalne, zmiękcza i nawilża skórę, przyśpiesza jej regenerację oraz odbudowę naskórkową. Chroni przed infekcjami bakteryjnymi i grzybiczymi. Ogranicza szkodliwe działanie wolnych rodników i zapobiega tworzeniu zmarszczek. Polecany jest w szczególności do pielęgnacji skóry suchej oraz wrażliwej.

Dermokonsulatacja banner

Składniki produktu. INCI:

Aqua, Glycerin, Vitis Vinifera Seed Oil, Butylene Glycol, Octyldodecanol, Polyacrylate-13, Argania Spinosa Kernel Oil, Olus Oil, Panthenol, Glycine Soja Oil, Hydrolyzed Yeast Protein, Glucosyl Hesperidin, Escin, Tocopherol, Ruscus Aculeatus Root Extract, Ammonium Glycyrrhizate, Beta-Sitosterol, Xylose, Centella Asiatica Leaf Extract, Squalene, Calendula Officinalis Flower Extract, Octyldodecyl Xyloside, PEG-30 Dipolyhydroxystearate, Polyisobutene, Hydrogenated Ethylhexyl Olivate, Coco-Caprylate/Caprate, Hydrogenated Olive Oil Unsaponifiables, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Polysorbate 20, Sorbitan Isostearate, Pentylene Glycol, Sodium Citrate, Parfum


5.0/5