ROSACEA REPAIR Krem naprawczy z hesperydyną (AVA)

50 ml
 ROSACEA REPAIR Krem naprawczy z hesperydyną (AVA)
0.00 zł 0.00 zł 0.00 zł

Krem naprawczy z hesperydyną. Aktywny nocą. Redukcja zaczerwienienia skóry już po 24h* Niezwykle skuteczny krem działający aktywnie na skórę podczas snu.

Zawiera hesperydynę, wyjątkowy składnik, dokładnie przebadany pod kątem zmian związanych z pękającymi naczynkami i trądzikiem różowatym. Wzmacnia on naczynia krwionośne, usprawnia krążenie krwi, wykazuje działanie antyoksydacyjne i przeciwzapalne oraz pomaga zachować prawidłową strukturę kolagenu – ważnego białka tkanki łącznej. W połączeniu z wąkrotką azjatycką, beta glucanem i ekstraktem z lukrecji zapewniają:

  • redukcję pierwszych objawów trądzika różowatego
  • zmniejszenie zaczerwieniania skóry i widocznych, rozszerzonych naczynek krwionośnych
  • złagodzenie uczucia pieczenia skóry
  • wzmocnienie układu odpornościowego skóry, zmniejszenie jej podatności na podrażnienia

Dla kogo dedykowany: cera z trądzikiem różowatym, cera naczynkowa


Składniki aktywne: Gliceryna, należy do alkoholi trójwodorotlenowych, jeden z najdłużej stosowanych w kosmetyce składnik o działaniu nawilżającym. Wnika do powierzchniowych warstw naskórka i zatrzymuje w nich wodę. Dzięki zdolności rozluźniania połączeń między komórkami warstwy rogowej wspomagazłuszczanie naskórka i w efekcie przyczynia się do wygładzenia jego powierzchni. Tym samym sprzyja również wnikaniu w skórę innych składników aktywnych preparatów kosmetycznych. Masło shea, tłuszcz otrzymywany z orzechów drzewa rosnącego w Afryce Zachodniej. Stanowi doskonałą ochronę skóry przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych: klimatycznych, mechanicznych, chemicznych a także wzmacnia spoistość naskórka, wygładza i sprzyja rehydratacji. Olej z awokado, jeden z najbardziej bogatych w składniki biologiczne aktywnych tłuszczów roślinnych zwanym olejem 7 witamin. Zawiera witaminy: B, A, E, H, K, PP, F. Ponadto stanowi źródło fosfolipidów, wchodzących w skład błon komórkowych, oraz skwalenu, który występuję naturalnie i jest składnikiem sebum. Cechuje się również działaniem bakteriobójczym oraz przeciwgrzybicznym. Awokadyna znajdująca się w oleju z awokado wykazuje właściwości regenerujące skórę. Olej z awokado jest szczególnie polecany do pielęgnacji skóry suchej, dojrzałej, skłonnej do egzemy i łuszczycy.   Olej kokosowy, w swoim składzie ma przede wszystkim dobroczynne tłuszcze kwasów nasyconych (laurynowy, palmitynowy, kaprylowy i stearynowy), są też tłuszcze nienasycone: oleinowy z grupy Omega-9 i  linolowy z grupy  Omega – 6 . Dzięki swojej strukturze molekularnej (jego cząsteczki są niewielkie) olej kokosowy wchłania się poprzez naskórek. Właściwie każdy jego składnik jest cenny dla skóry. Silne właściwości pielęgnacyjne olej kokosowy zawdzięcza przede wszystkim obecności dużych ilości kwasu laurynowego oraz kwasu kaprylowego – oba te związki mają właściwości antybakteryjne, antywirusowe i antygrzybiczne. Znajdujący się w nim kwas linolowy jest składnikiem cementu międzykomórkowego, poprawia nawilżenie skóry, przyspiesza jej odnowę komórkową, reguluje czynność gruczołów łojowych. W oleju kokosowym sporo jest także minerałów,  witaminy E  oraz innych naturalnych przeciwutleniaczy, co sprawia, że ma on właściwości antyrodnikowe. Pantenol, (witamina B5) - uczestniczy w przemianach energetycznych w organizmie. Wpływa korzystnie na skórę - regeneruje uszkodzenia, nawilża, wzmacnia włosy i wspiera proces ich pigmentacji. Jest ważnym składnikiem biologicznym kosmetyków pielęgnacyjnych zarówno do skóry gładkiej jak i do włosów, paznokci. Stosuje się ją w preparatach nawilżających, łagodzących stany zapalne i podrażnienia skóry. Pantenol korzystnie działa na skórę wspomagając zatrzymanie w niej wody, dlatego tak dobrze spisuje się przy łagodzeniu oparzeń. Witamina E, (tokoferole) to silne przeciwutleniacze, które chronią skórę i cały organizm przed atakiem wolnych rodników. Zapobiegają powstawaniu nowotworów, uczestniczą w procesach odpornościowych, wytwarzaniu krwinek czerwonych i prawidłowym funkcjonowaniu układu rozrodczego. Dzięki właściwościom antyutleniającym przyczyniają się do zachowania dobrego stanu skóry i opóźniania jej starzenia. Odpowiadają także za utrzymanie wody w skórze, włosach i paznokciach. Poprawiają ukrwienie i przyśpieszają gojenie ran. Ponadto wspomagają leczenie łojotokowego zapalenia skóry i trądziku. Witamina E jest cennym składnikiem preparatów kosmetycznych przeznaczonych do cery starczej, odwodnionej. Wraz z witaminą A i C jest zaliczana do tzw. witamin młodości. Hesperydyna, flawonoid, określana jest również nazwą witamina P2. Posiada właściwości antynowotworowe, hipolipemiczne, przeciwutleniające, przeciwzapalne. Wykazuje działanie ochronne na naczynia krwionośne, w szczególności poprawia stan naczyń włosowatych, zmniejszając ich przepuszczalność. Wykazano również, że może działać hamująco na ubytek tkanki kostnej oraz synergicznie z witaminą C stymulując syntezę kolagenu w skórze. Poprawia wygląd skóry poprzez stymulujący wpływ na biosyntezę kolagenu i tym samym na poprawę tkanki łącznej. Chroni przed stresem oksydacyjnym powstającym m.in. na skutek działania promieniowania ultrafioletowego, niweluje również stany zapalne różnego pochodzenia. Poprawia napięcie ścian naczyń krwionośnych. Wąkrotka azjatycka, wyciąg z tej rośliny działa na skórę modyfikując jej strukturę na wielu poziomach. Pobudza fibroblasty w skórze właściwej do produkcji kolagenu i elastyny. Stymuluje także syntezę kwasu hialuronowego przyczyniając się do wzrostu zawartości wody w skórze, a tym samym jej nawilżenia. Działa również antyoksydacyjnie i przyspiesza angiogenezę, czyli rozwój nowych naczyń krwionośnych. Wszystkie te właściwości powodują spłycenie zmarszczek, przyspieszenie gojenia się ran oraz wygładzenie blizn i szybsze ich przejście z fazy zapalnej do fazy zanikowej (jak np. w przypadku rozstępów). Może być również stosowana w kosmetykach antycellulitowych, ponieważ pobudza krążenie, działa przeciwobrzękowo i wzmacnia naczynia krwionośne skóry. Jest odpowiednia także dla cery naczynkowej, w profilaktyce obrzęków i cieni pod oczami. Stymulując mikrokrążenie przyspiesza porost włosów i je wzmacnia. Stosowanie wyciągu z wąkroty u osób z trądzikiem daje pozytywne rezultaty dzięki właściwościom antybakteryjnym i silnie przeciwzapalnym. Kwas glicyryzynowy pozyskiwany z korzenia lukrecji,  to substancja aktywna, łagodząca i przeciwzapalna. Jest naturalny, bezpieczny, a jednocześnie bardzo skuteczny. Kwas glicyryzynowy wykazuje wszechstronny wpływ na skórę, dlatego też bardzo często wykorzystywany jest zarówno w kosmetykach, jak i zewnętrznych preparatach wspomagających leczenie różnorodnych dolegliwości skórnych. Jest dobrze tolerowany przez skórę, z łatwością przenika w jej głąb i nie przyczynia się do występowania skutków ubocznych. Do najważniejszych cech zaliczamy właściwości: łagodzące, przeciwalergiczne, antybakteryjne, przeciwwirusowe, antygrzybicze. Łagodzi stany zapalne skóry, podrażnienia, swędzenie, wspomaga redukowanie obrzęków, leczenie zmian atopowych skóry, egzemy, dermatozy i łuszczycy. Kwas glicyryzynowy wykazuje bardzo silne właściwości wiązania wody w skórze już przy minimalnym stężeniu (0.1%), dlatego też jest skutecznym składnikiem nawilżającym. Co więcej, jego działanie antybakteryjne jest wykorzystywane w preparatach do walki z trądzikiem. Często występuje też w produktach do skóry głowy, gdyż łagodzi podrażnienia, swędzenie i wysuszenie. Betaglucan. składnik immunostymulujący, podnosi odporność skóry na alergeny, zanieczyszczenia, infekcje bakteryjne i wirusowe oraz czynniki klimatyczne, np. promieniowanie UV. Łagodzi podrażnienia i świąd skóry, działa nawilżająco i regenerująco. Stymuluje syntezę kolagenu i elastyny, ma zdolność do głębszego wnikania przez naskórek, zapobiega przedwczesnemu starzeniu skóry, wygładza zmarszczki i poprawia sprężystość. Wzmacnia włosy i minimalizuje ich wypadanie. Polecany dla alergików z obniżoną odpornością organizmu, z problemami skórnymi, egzemami, wysypkami, stanami zapalnymi, nadwrażliwością.

Dermokonsulatacja banner

Składniki produktu. INCI:

Aqua , Glycerin, Butyrospermum Parkii Butter, Persea Gratissima Oil , Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Cocos Nucifera Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Dimethicone, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Glucosyl Hesperidin, Centella Asiatica Leaf Extract, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Glycyrrhiza Glabra Root Extract, Beta-Glucan, Ceteareth-20, Isohexadecane, Ceteareth-12, Cetyl Palmitate, Sodium Benzoate, Polysorbate 60, Disodium EDTA, Potassium Sorbate, Citric Acid, Maltodextrin, Phenoxyethanol, Xanthan Gum, Sodium Dehydroacetate, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid, Ethylhexylglycerin, Parfum.


5.0/5