Red Wine Care serum dla cery dojrzałej (AVA)

30 ml
 Red Wine Care serum dla cery dojrzałej (AVA)
0.00 zł 0.00 zł 0.00 zł

Skoncentrowane serum dla skóry dojrzałej. Moc potrójnego działania

Dlaczego ekstrakt z czerwonego wina z Bordeaux?

Czerwone wino to nieocenione korzyści nie tylko dla zdrowia, ale również dla urody. Ekstrakt ten pochodzi z najlepszych szczepów winogron z Francji. Jest podstawą intensywnego działania odmładzającego. Zawarte w wyciągu polifenole zapobiegają procesom starzenia się skóry. Ekstrakt z wina aktywuje enzymy SIRT- białka procesów naprawczych, poprawiające kondycję komórek skóry. Wygładza i redukuje zmarszczki mimiczne, zapobiega powstawaniu nowych.

Serum – moc potrójnego eliksiru! Synergiczne działanie ekstraktu z wina, wyciągu i oleju z pestek winogron silnie hamuje procesy starzenia skóry. Stymuluje jej regenerację, pobudza odnowę kolagenu i elastyny, głęboko nawilża, poprawia napięcie i elastyczność. Zwiększona dawka wszystkich składników aktywnych w serum gwarantuje efekt odmłodzonej, jędrnej i gładkiej skóry.

Dla kogo dedykowane: cera dojrzała z głębokimi zmarszczkami


Składniki aktywne: Gliceryna, należy do alkoholi trójwodorotlenowych, jeden z najdłużej stosowanych w kosmetyce składnik o działaniu nawilżającym. Wnika do powierzchniowych warstw naskórka i zatrzymuje w nich wodę. Dzięki zdolności rozluźniania połączeń między komórkami warstwy rogowej wspomagazłuszczanie naskórka i w efekcie przyczynia się do wygładzenia jego powierzchni. Tym samym sprzyja również wnikaniu w skórę innych składników aktywnych preparatów kosmetycznych. Ekstrakt z czerwonego wina, aktywuje białka młodości SIRT, które chronią DNA naskórka przed uszkodzeniem, usuwa wolne rodniki, pobudza naturalną regenerację skóry. Spłyca zmarszczki mimiczne i zapobiega powstawaniu nowych. Stymuluje produkcję kolagenu i elastyny. Dba o młody wygląd skóry, która staje się jędrna, elastyczna i odmłodzona. Olej z pestek winogron, bardzo dobrze się wchłania i błyskawicznie działa, nawilża, odżywia i ujędrnia skórę. Doskonale tonizuje i reguluje wydzielanie sebum, zapobiega powstawaniu stanów zapalnych i wyprysków. Jest także cennym źródłem witaminy E - korzystnie wpływającej na urodę, to także jeden z najsilniejszych antyoksydantów redukujący liczbę wolnych rodników. Wyciąg z owoców winorośli, składnik silnie antyoksydacyjny, rozjaśniający, przeciwzapalny, gojący, łagodzący, wzmacniający skórę i naczynia krwionośne, nawilżający, oczyszczający i detoksykujący. Zapobiega powstawaniu zmarszczek, zaskórników i wyprysków, koi podrażnienia, zaczerwienienie skóry, poprawia koloryt bladej, poszarzałej i zmęczonej cery, likwiduje przebarwienia, poprawia jędrność i elastyczność, stymuluje niezbędne procesy metaboliczne. Wzmacnia skórę przed negatywnym wpływem promieni słonecznych, zapobiega fotostarzeniu. Składnik namacalnie i widocznie poprawia kondycję i strukturę skóry, wygładza, dodaje zdrowego blasku, sprężystości, ujednolica, zwęża pory, likwiduje obrzęki okolic oczu. Stosowany jest w produkcji różnego rodzaju kosmetyków do twarzy, całego ciała a także do włosów, ponieważ wpływa na wzmocnienie cebulek i zapobiega wypadaniu włosów. Dodatkowo nadaje kosmetykom owocowy zapach. Wyciąg z czerwonej koniczyny, składnik zawiera fitohormony, które wykazują działanie proestrogenne i podobne do estrogenów, hormonów, których poziom w organizmie kobiet maleje wraz z wiekiem, co przyczynia się do procesów starzenia skóry. Składnik silnie przeciwzmarszczkowy, przeciwdziała utracie jędrności i zwiotczeniom skóry, wygładza, napina i uelastycznia. Wzmacnia skórę i uelastycznia naczynia krwionośne. Polecany do skóry dojrzałej, zwłaszcza kobietom powyżej 40 roku życia i w okresie menopauzalnym. Wykorzystywany przede wszystkim w kosmetykach anti-age, liftingujących, wygładzających, ujędrniających i do skóry naczynkowej. Ponadto składnik ma właściwości łagodzące i regenerujące, a także przeciwzapalne i regulujące nadmierną pracę gruczołów łojowych, korzystne w przypadku skóry tłustej i trądzikowej. Wykazuje także działanie kojące dla skóry potraktowanej retinoidami. Olej roślinny, jest to emolient tłusty, substancja nawilżająca, zmiękczająca. Substancja ta jest stosowana w produktach do pielęgnacji skóry, aby uczynić ją miękką i jedwabistą. Badania wykazały, że skóra na której umieszczono emolient wykazuje znacznie mniejszą utratę wody niż skóra niepodana jego działaniu. Emolient pełni rolę "opatrunku okluzyjnego" zabezpieczającego skórę przed utratą wody. Emolient naniesiony na skórę powoduje jej zmiękczenie, wygładzenie, czyniąc ją przyjemniejszą w dotyku. Działa wtórnie natłuszczająco, hamując nadmierne odtłuszczanie powierzchni naskórka. Witamina E. (tokoferole) to silne przeciwutleniacze, które chronią skórę i cały organizm przed atakiem wolnych rodników. Zapobiegają powstawaniu nowotworów, uczestniczą w procesach odpornościowych, wytwarzaniu krwinek czerwonych i prawidłowym funkcjonowaniu układu rozrodczego. Dzięki właściwościom antyutleniającym przyczyniają się do zachowania dobrego stanu skóry i opóźniania jej starzenia. Odpowiadają także za utrzymanie wody w skórze, włosach i paznokciach. Poprawiają ukrwienie i przyśpieszają gojenie ran. Ponadto wspomagają leczenie łojotokowego zapalenia skóry i trądziku. Witamina E jest cennym składnikiem preparatów kosmetycznych przeznaczonych do cery starczej, odwodnionej. Wraz z witaminą A i C jest zaliczana do tzw. witamin młodości.

Dermokonsulatacja banner

Składniki aktywne. INCI:

Aqua, Glycerin, Propanediol, Vitis Vinifera Vine Extract,Vitis Vinifera Seed Oil, Vitis Vinifera Seed Extract, Trifolium Pratense Extract, Olus Oil, Tocopherol, Polyglyceryl-4 Caprate, Xanthan Gum, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Citric Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Parfum


5.0/5