Serum modelujące Biust (AVA)

150 ml
 Serum modelujące Biust (AVA)
0.00 zł 0.00 zł 0.00 zł

Ava Bio Repair Body Care serum modelujące biust efekt push-up.

Wyjątkowo aktywny, bogaty w naturalne surowce, koncentrat z efektem push-up. Heksapeptyd Adifyline aktywuje tworzenie się komórek tłuszczowych budujących strukturę piersi, powodując wypełnienie i podniesienie biustu. Badania in vivo potwierdziły zwiększenie objętości piersi do 1 cm2 w ciągu 56 dni. Zawarty w serum kompleks z wąkroty azjatyckiej, orzecha włoskiego i nieszpułki ujędrnia, regeneruje i poprawia sprężystość skóry.

Organiczne oleje: z pestek winogron i kokosowy oraz masło shea, intensywnie nawilżają, wygładzają i uelastyczniają skórę zapobiegając powstawaniu rozstępów. Przeznaczony dla kobiet pragnących poprawić kształt i objętość piersi, narażonych na wahania wagi ciała, oraz jako pielęgnacja ujędrniająca skórę po ciąży.

Dla kogo dedykowany: pielęgnacja piersi w przypadku wahania wagi ciała, dla kobiet po ciąży


Składniki aktywne: Masło shea, tłuszcz otrzymywany z orzechów drzewa rosnącego w Afryce Zachodniej. Stanowi doskonałą ochronę skóry przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych: klimatycznych, mechanicznych, chemicznych a także wzmacnia spoistość naskórka, wygładza i sprzyja rehydratacji. Olej kokosowy, w swoim składzie ma przede wszystkim dobroczynne tłuszcze kwasów nasyconych (laurynowy, palmitynowy, kaprylowy i stearynowy), są też tłuszcze nienasycone: oleinowy z grupy Omega-9 i  linolowy z grupy  Omega – 6 . Dzięki swojej strukturze molekularnej (jego cząsteczki są niewielkie) olej kokosowy wchłania się poprzez naskórek. Właściwie każdy jego składnik jest cenny dla skóry. Silne właściwości pielęgnacyjne olej kokosowy zawdzięcza przede wszystkim obecności dużych ilości kwasu laurynowego oraz kwasu kaprylowego – oba te związki mają właściwości antybakteryjne, antywirusowe i antygrzybiczne. Znajdujący się w nim kwas linolowy jest składnikiem cementu międzykomórkowego, poprawia nawilżenie skóry, przyspiesza jej odnowę komórkową, reguluje czynność gruczołów łojowych. W oleju kokosowym sporo jest także minerałów,  witaminy E  oraz innych naturalnych przeciwutleniaczy, co sprawia, że ma on właściwości antyrodnikowe. Olej z pestek winogron, bardzo dobrze się wchłania i błyskawicznie działa, nawilża, odżywia i ujędrnia skórę. Doskonale tonizuje i reguluje wydzielanie sebum, zapobiega powstawaniu stanów zapalnych i wyprysków. Jest także cennym źródłem witaminy E - korzystnie wpływającej na urodę, to także jeden z najsilniejszych antyoksydantów redukujący liczbę wolnych rodników. Witamina E, (tokoferole) to silne przeciwutleniacze, które chronią skórę i cały organizm przed atakiem wolnych rodników. Zapobiegają powstawaniu nowotworów, uczestniczą w procesach odpornościowych, wytwarzaniu krwinek czerwonych i prawidłowym funkcjonowaniu układu rozrodczego. Dzięki właściwościom antyutleniającym przyczyniają się do zachowania dobrego stanu skóry i opóźniania jej starzenia. Odpowiadają także za utrzymanie wody w skórze, włosach i paznokciach. Poprawiają ukrwienie i przyśpieszają gojenie ran. Ponadto wspomagają leczenie łojotokowego zapalenia skóry i trądziku. Witamina E jest cennym składnikiem preparatów kosmetycznych przeznaczonych do cery starczej, odwodnionej. Wraz z witaminą A i C jest zaliczana do tzw. witamin młodości. Wąkrotka azjatycka, wyciąg z tej rośliny działa na skórę modyfikując jej strukturę na wielu poziomach. Pobudza fibroblasty w skórze właściwej do produkcji kolagenu i elastyny. Stymuluje także syntezę kwasu hialuronowego przyczyniając się do wzrostu zawartości wody w skórze, a tym samym jej nawilżenia. Działa również antyoksydacyjnie i przyspiesza angiogenezę, czyli rozwój nowych naczyń krwionośnych. Wszystkie te właściwości powodują spłycenie zmarszczek, przyspieszenie gojenia się ran oraz wygładzenie blizn i szybsze ich przejście z fazy zapalnej do fazy zanikowej (jak np. w przypadku rozstępów). Może być również stosowana w kosmetykach antycellulitowych, ponieważ pobudza krążenie, działa przeciwobrzękowo i wzmacnia naczynia krwionośne skóry. Jest odpowiednia także dla cery naczynkowej, w profilaktyce obrzęków i cieni pod oczami. Stymulując mikrokrążenie przyspiesza porost włosów i je wzmacnia. Stosowanie wyciągu z wąkroty u osób z trądzikiem daje pozytywne rezultaty dzięki właściwościom antybakteryjnym i silnie przeciwzapalnym. Wyciąg z liścia orzecha włoskiego, ze względu na właściwości przeciwzapalne i antybakteryjne, ekstrakt z orzecha wykorzystywany jest do produkcji kosmetyków dedykowanych skórze delikatnej, wrażliwej, skłonnej do podrażnień i alergii. Znajdziemy go między innymi w maseczkach, których zadaniem jest zwężanie porów czy leczenie trądziku. Ekstrakty z orzecha wykorzystywane są także do produkcji kosmetyków opalających, a zatem kremów czy balsamów, których użycie wiąże się z nadaniem skórze brązowego odcienia. Za działanie brązujące odpowiada juglon, który wchodząc w reakcję z keratyną naskórka tworzy związek o charakterze chromoforu. Nieszpułka zwyczajna . pradawne drzewo owocowe. W kosmetyce wykorzystuje się ekstrakt z owoców, które zawierają dużą ilość naturalnych antyoksydantów. Miąższ owoców jest również bogaty w wapń, fosfor,potas i magnez.

Dermokonsulatacja banner

Składniki produktu. INCI:

Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Butyrospermum Parkii Butter, Glyceryl Stearate, Cetyl Alcohol, Cocos Nucifera Oil, Vitis Vinifera Seed Oil, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl, Taurate Copolymer, Dimethicone, Palmitoyl Isoleucine, Tocopheryl Acetate, Centella Asiatica Extract, Juglans Regia Leaf Extract, Pyrus Germanica Extract, Isohexadecane, Ceteareth-20, Ceteareth-12, Cetearyl Alcohol, Cetyl Palmitate, Sodium PCA, Polysorbate 60, Sodium Phytate, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Parfum


5.0/5