BOTANICAL HITECH Odmładzający krem do twarzy na noc (AVA)

50 ml
 BOTANICAL HITECH Odmładzający krem do twarzy na noc (AVA) BOTANICAL HITECH Odmładzający krem do twarzy na noc (AVA) BOTANICAL HITECH Odmładzający krem do twarzy na noc (AVA)
0.00 zł 0.00 zł 0.00 zł

Fuzja natury i nauki pozwala osiągnąć wyjątkowe efekty w pielęgnacji przeciwzmarszczkowej. Krem na noc, Botanical HiTech to technologia przyszłości, krok do przodu w produkcji kosmetyków.
Emulsja wielokrotna (woda – olej – woda) zamyka w specjalnej formule aktywne składniki. Chroni je i wydłuża ich działanie. Nowoczesna technologia Slow Care uwalnia je stopniowo, działając odmładzająco również na głębsze warstwy skóry.
Przełomowa mikronizacja zwiększa wnikanie składników aktywnych w głąb skóry i intensyfikuje efektywność ich działania.
Czysta taksyfolina, antyoksydant o szerokim spektrum działania odmładzającego: wygładza zmarszczki, liftinguje, napina i rozjaśnia skórę. Dodatek kompleksu komórek macierzystych oraz proretinolu silnie regeneruje, ujędrnia i nawilża skórę. Zapewnia jej zdecydowanie młodszy wygląd.
Skorzystaj z technologii przyszłości.Odzyskaj naturalne piękno.

Dla kogo dedykowany:

  • cera dojrzała,
  • wymagająca regeneracji i odżywienia,
  • wymagająca ujędrnienia,
  • sucha


Działanie:

  • nawilżające,
  • odmładzające,
  • przeciwzmarszczkowe,
  • regenerujące,
  • ujędrniające,
  • wygładzające,
  • odżywcze 

Składniki aktywne: Gliceryna, należy do alkoholi trójwodorotlenowych, jeden z najdłużej stosowanych w kosmetyce składnik o działaniu nawilżającym. Wnika do powierzchniowych warstw naskórka i zatrzymuje w nich wodę. Dzięki zdolności rozluźniania połączeń między komórkami warstwy rogowej wspomagazłuszczanie naskórka i w efekcie przyczynia się do wygładzenia jego powierzchni. Tym samym sprzyja również wnikaniu w skórę innych składników aktywnych preparatów kosmetycznych. Olej z awokado, jeden z najbardziej bogatych w składniki biologiczne aktywnych tłuszczów roślinnych zwanym olejem 7 witamin. Zawiera witaminy: B, A, E, H, K, PP, F. Ponadto stanowi źródło fosfolipidów, wchodzących w skład błon komórkowych, oraz skwalenu, który występuję naturalnie i jest składnikiem sebum. Cechuje się również działaniem bakteriobójczym oraz przeciwgrzybicznym. Awokadyna znajdująca się w oleju z awokado wykazuje właściwości regenerujące skórę. Olej z awokado jest szczególnie polecany do pielęgnacji skóry suchej, dojrzałej, skłonnej do egzemy i łuszczycy.   Olej ze słodkich migdałów, olej wchłania się wolniej, nadaje dobry poślizg do masażu. Idealny do bardzo suchej skóry. Pozostawia delikatny film na skórze. Szczególnie polecany do zapobiegania rozstępów. Jest idealnym nośnikiem do maceratów z udziałem ziół. Nawilża, regeneruje, uelastycznia, wygładza. Olej z makadamii, pozyskiwany z orzechów makadamii trójlistnej. Zawiera duże ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych, szczególnie kwasu palmitooleinowego, który jako naturalnie występujący w skórze związek chemiczny jest bardzo łatwo przyswajalny. Olej z makadamii znalazł zastosowanie w preparatach odżywczych, przeciwstarzeniowych, zwalczających cellulit oraz wygładzający włosy. Polecany także do skóry wrażliwej. Balsamita Flower Extract, W środowisku naturalnym występuje w rejonie Morza Kaspijskiego, między innymi w Turcji, na Kaukazie i w Azji Centralnej. Rośnie w przydrożnych poboczach, na polach i nieużytkach.Spotykana jest nawet na kamienistych polach wapiennych oraz stepach. Preferuje stanowiska suche i słoneczne. Rośnie na glebach piaszczysto-gliniastych i suchych. Rośliną tą zainteresowali się naukowcy badający wpływ partenolidu na bóle migrenowe. Okazuje się, że roślina to jest bogata w germakranolidy pochodne partenolidu, stanowić substancję czynną skutecznego preparatu przeciwmigrenowego. Przy okazji badań, dowiedziono, że ekstrakt z rośliny wykazuje działanie przeciwgrzybiczne, przeciwwirusowe i antynowotworowe. Taksyfolina, Taksyfolina pochodzi ze specjalnej wyselekcjonowanej, monitorowanej uprawy Stizolophus balsamita. Roślina ta hodowana jest na poletkach badawczych z zachowaniem ekologicznych standardów. Jeden z najsilniejszych naturalnych antyoksydantów.▪ Niezwykle skutecznie wymiata wolne rodniki.▪ Ma właściwości przeciwzapalne i chroni naczynia krwionośne przed uszkodzeniami.▪ Stymuluje produkcję kolagenu i elastyny, normalizuje i rozjaśnia cerę, spowalnia procesy starzenia się skóry. Modrzew daurski, Pochodzące z północno-wschodniej Azji szybko rosnące drzewo iglaste o pokroju stożkowatym i o szpilkach opadających na zimę. Główny składnik tajgi świetlistej. Na Syberii żywicę tego gatunku (i modrzewia syberyjskiego) pozyskuje się w celu żucia i według producentów ma ona własności oczyszczające i dezynfekujące. Wąkrotka azjatycka, wyciąg z tej rośliny działa na skórę modyfikując jej strukturę na wielu poziomach. Pobudza fibroblasty w skórze właściwej do produkcji kolagenu i elastyny. Stymuluje także syntezę kwasu hialuronowego przyczyniając się do wzrostu zawartości wody w skórze, a tym samym jej nawilżenia. Działa również antyoksydacyjnie i przyspiesza angiogenezę, czyli rozwój nowych naczyń krwionośnych. Wszystkie te właściwości powodują spłycenie zmarszczek, przyspieszenie gojenia się ran oraz wygładzenie blizn i szybsze ich przejście z fazy zapalnej do fazy zanikowej (jak np. w przypadku rozstępów). Może być również stosowana w kosmetykach antycellulitowych, ponieważ pobudza krążenie, działa przeciwobrzękowo i wzmacnia naczynia krwionośne skóry. Jest odpowiednia także dla cery naczynkowej, w profilaktyce obrzęków i cieni pod oczami. Stymulując mikrokrążenie przyspiesza porost włosów i je wzmacnia. Stosowanie wyciągu z wąkroty u osób z trądzikiem daje pozytywne rezultaty dzięki właściwościom antybakteryjnym i silnie przeciwzapalnym. Wyciąg z liścia orzecha włoskiego, ze względu na właściwości przeciwzapalne i antybakteryjne, ekstrakt z orzecha wykorzystywany jest do produkcji kosmetyków dedykowanych skórze delikatnej, wrażliwej, skłonnej do podrażnień i alergii. Znajdziemy go między innymi w maseczkach, których zadaniem jest zwężanie porów czy leczenie trądziku. Ekstrakty z orzecha wykorzystywane są także do produkcji kosmetyków opalających, a zatem kremów czy balsamów, których użycie wiąże się z nadaniem skórze brązowego odcienia. Za działanie brązujące odpowiada juglon, który wchodząc w reakcję z keratyną naskórka tworzy związek o charakterze chromoforu. Alga z rodziny brunatnic, popularna alga z rodziny brunatnic. Składnik przeciwstarzeniowy: stymuluje produkcję elementów strukturalnych skóry (kolagen, elastyna, glikozoaminoglikany) oraz oddziałuje hamująco na enzymy je rozkładające, których aktywność z wiekiem się zwiększa. Poza tym usprawnia mikrokrążenie. Skwalan, jest zaliczany do lekkich olejków, które szybko wnikają w skórę, bez pozostawiania poczucia tłustości, spotykanej przy niektórych olejach roślinnych. Jako składnik spoiwa międzykomórkowego, wpływa na utrzymanie odpowiedniej, ciekłej struktury wodno-lipidowej, która zapewnia prawidłowe nawodnienie skóry. Jako jeden z ważnych elementów serum zapewnia miękkość, elastyczność oraz chroni przed parowaniem wody z wnętrza skóry, dodatkowo wykazuje działanie ochronne przed inwazją bakterii i grzybów oraz przed działaniem promieniowania UV i innymi czynnikami środowiska. Skwalan to również antyoksydant, chroniący lipidowe struktury skóry przed utlenianiem i wolnymi rodnikami. Działa nawilżająco, wzmacnia naturalną barierę lipidową skóry, lekko natłuszcza.  Posiada również właściwości gojące drobne uszkodzenia skóry i stany zapalne. Ważną funkcją skwalanu jest zwiększanie transportu składników aktywnych w głąb skóry. Skwalan jako drobna cząsteczka dobrze penetruje do głębszych warstw skóry i stanowi bardzo dobry nośnik dla składników biologicznie aktywnych rozpuszczalnych w tłuszczach.  Jest on opcją dla cer bardzo wrażliwych, które nie tolerują naturalnych olejów roślinnych. Jest zaliczany do składników o niskim stopniu komedogenności (nie zatyka porów). Proretinol, w skórze ulega przekształceniom z wydzieleniem retinolu - podstawowej formy witaminy A. Odmładza skórę, ujędrnia, rozjaśnia i regeneruje naskórek. Przy dłuższym stosowaniu ujędrnia skórę właściwą, wzmacnia włókna kolagenowe, dzięki czemu przywracana jest jej sprężystość. Stosowany w preparatach dla cery trądzikowej, dojrzałej, po opalaniu, kosmetykach przeciwcellulitowych. Ekstrakt z komórek macierzystych arganowca, ochrania komórki macierzyste skóry. Ma silne właściwości przeciwutleniające. Lecytyna, ma postać gęstej, przypominającej wosk substancji o żółtej barwie. Ma zdolność natłuszczania i zmiękczania naskórka, dzięki czemu łatwiej wnikają w niego substancje biologicznie czynne z preparatów pielęgnacyjnych. Pełnią także rolę emulgatorów. Witamina E. (tokoferole) to silne przeciwutleniacze, które chronią skórę i cały organizm przed atakiem wolnych rodników. Zapobiegają powstawaniu nowotworów, uczestniczą w procesach odpornościowych, wytwarzaniu krwinek czerwonych i prawidłowym funkcjonowaniu układu rozrodczego. Dzięki właściwościom antyutleniającym przyczyniają się do zachowania dobrego stanu skóry i opóźniania jej starzenia. Odpowiadają także za utrzymanie wody w skórze, włosach i paznokciach. Poprawiają ukrwienie i przyśpieszają gojenie ran. Ponadto wspomagają leczenie łojotokowego zapalenia skóry i trądziku. Witamina E jest cennym składnikiem preparatów kosmetycznych przeznaczonych do cery starczej, odwodnionej. Wraz z witaminą A i C jest zaliczana do tzw. witamin młodości.

Dermokonsulatacja banner

Składniki produktu. INCI:

Aqua, Glycerin, Persea Gratissima Oil, Polyglyceryl-4 Laurate, Cetearyl Alcohol, Stearic Acid, Polyglyceryl-2 Stearate, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Polyglyceryl-6 Laurate, Octyldodecyl Oleate, Olus Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Glyceryl Stearate, Stizolophus Balsamita Flower Extract, Stearyl Alcohol, Larix Gmelinii Wood Extract, Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Centella Asiatica Leaf Extract, Juglans Regia Shell Extract, Pyrus Germanica Extract, Beta-Sitosterol, Tricaprylin, Squalene, Oleic Acid, Retinyl Palmitate, Argania Spinosa Callus Culture Extract, Lecithin, Xanthan Gum, Zea Mays Starch, Glycine Soja Oil, Isomalt, Polymethyl Methacrylate, Polyhydroxystearic Acid, Tocopherol, Palmitic Acid, Octyldodecanol, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, BHT, Sodium Hydroxide, Sodium Benzoate, Parfum


5.0/5