KOKTAJL MŁODOŚCI S.O.S Sebum Control (AVA)

30 ml
  KOKTAJL MŁODOŚCI S.O.S Sebum Control (AVA)
0.00 zł 0.00 zł 0.00 zł

Jeżeli chces uzyskać błyskawiczne zmatowanie, oraz uregulować produkcję sebum, a przy tym nie utracić nawilżenia? Ten produkt jest przeznaczony właśnie dla Ciebie.

Innowacyjny skład koktajlu redukuje efekt świecenia się skóry. Niacynamid i azeloglicyna w synergicznym działaniu zmniejszają nadmierną produkcję sebum, rozjaśniają przebarwienia potrądzikowe i uelastyczniają skórę. Olejek herbaciany działa antybakteryjnie, a Moisturizing Factor nawilża i regeneruje. Działanie przeciwtrądzikowe, gojące i przeciwstarzeniowe wzmacnia ekstrakt z aloesu.

Działanie:

  • antybakteryjne,
  • matowienie,
  • regulacja wydzielania sebum,
  • rozjaśnienie przebarwień


Dla kogo dedykowane: cera tłusta, mieszana oraz ze skłonnością do trądziku, niezależnie od wieku.


Składniki aktywne: Gliceryna, należy do alkoholi trójwodorotlenowych, jeden z najdłużej stosowanych w kosmetyce składnik o działaniu nawilżającym. Wnika do powierzchniowych warstw naskórka i zatrzymuje w nich wodę. Dzięki zdolności rozluźniania połączeń między komórkami warstwy rogowej wspomagazłuszczanie naskórka i w efekcie przyczynia się do wygładzenia jego powierzchni. Tym samym sprzyja również wnikaniu w skórę innych składników aktywnych preparatów kosmetycznych. Azeloglicyna, jest pochodną kwasu azelainowego, składającą się z kwasu azelainowego i glicyny. Jest aktywnym składnikiem, który rozjaśnia i wyrównuje koloryt skóry oraz zmniejsza przebarwienia przy jednoczesnej poprawie skóry. Dzięki obecności glicyny ma właściwości nawilżające i uelastyczniające. Dodatkowo działa przeciwzaskórnikowo, przeciwbakteryjnie i przeciwzapalnie. Może być stosowany przy cerze naczyniowej, wrażliwej i skłonnej do rumienia. Aloes, surowcem kosmetycznym są liście aloesu, wypełnione bogatym w składniki aktywne żelem. W skład żelu wchodzą przede wszystkim śluzy mukopolisacharydy, związki mineralne (wapń, magnez, miedź, cynk, żelazo) NNKT, aminokwasy, witaminy z grupy B, witaminy A i C, kwas foliowy oraz saponiny. Żel aloesowy wykazuje wyjątkowe właściwości gojące. Leczy owrzodzenia, poparzenia, pęknięcia skóry spowodowane nadmiernym przesuszeniem oraz stany zapalne. Dzięki zawartości enzymów oraz kwasu salicylowego lekko złuszcza warstwę rogową, dzięki czemu przyczynia się do wygładzenia skóry. Ma także właściwości bakteriobójcze oraz silnie nawilżające. Zawiera naturalny filtr przeciwsłoneczny, chroni przed działaniem wolnych rodników. Jest doskonały do pielęgnacji skóry suchej, podrażnionej i łojotokowej oraz trądzikowej. Z uwagi na właściwości kojące i nawilżające nadaje się również do stosowania po depilacji. Niacynamid (witamina PP/B3), bierze udział w wielu reakcjach biochemicznych w organizmie, m.in. w przemianach białek, tłuszczów i węglowodanów, produkcji niektórych hormonów i erytrocytów, regulacji poziomu cholesterolu i glukozy we krwi. Ma wpływ na utrzymanie dobrego stanu skóry. Niacynamid ma wszechstronne działanie dla każdego rodzaju skóry, ale głównymi jej zaletami są:• zmniejszanie nadmiernego wydzielania sebum, co przekłada się na efektywność normalizowania cery tłustej, łojotokowej i trądzikowej;• zwężanie rozszerzonych porów;• hamowanie wytwarzania melaniny w skórze, dzięki czemu rozjaśnia przebarwienia spowodowane promieniowaniem UV, bądź bliznami potrądzikowymi; • dzięki stymulacji produkcji kwasu hialuronowego oraz kolagenu, poprawia jędrność i napięcie skóry, a także spłyca drobne zmarszczki i wygładza, dzięki czemu skóra wygląda młodziej;• redukowanie przebarwień starczych i szorstkość skóry;• wspomaganie ochrony przed wolnymi rodnikami, przez co jest cennym dodatkiem do kosmetyków anti-pollution oraz preparatów z filtrem;• wzmacnianie bariery hydrolipidowej, przez co skóra lepiej trzyma wilgoć i jest bardziej odporna na działanie niekorzystnych czynników zewnętrznych;• łagodzenie zaczerwienień i działanie kojąco na stany zapalne. Pantenol, (witamina B5) - uczestniczy w przemianach energetycznych w organizmie. Wpływa korzystnie na skórę - regeneruje uszkodzenia, nawilża, wzmacnia włosy i wspiera proces ich pigmentacji. Jest ważnym składnikiem biologicznym kosmetyków pielęgnacyjnych zarówno do skóry gładkiej jak i do włosów, paznokci. Stosuje się ją w preparatach nawilżających, łagodzących stany zapalne i podrażnienia skóry. Pantenol korzystnie działa na skórę wspomagając zatrzymanie w niej wody, dlatego tak dobrze spisuje się przy łagodzeniu oparzeń. Uwodorniony olej rycynowy, naturalny emolient, substancja kondycyjąca i konsystenotwórcza, lepiszcze. Nawilża, odżywia, często stosowany jest w emulsjach nawilżających. Dozwolony do stosowania w kosmetykach naturalnych. Mocznik, amid kwasu węglowego. Naturalnie występuję w ludzkim moczu i pocie. Ma działanie keratolityczne (złuszczające) – powoduje rozkład keratyny naskórka. W stężeniach poniżej 10% działa nawilżająco. Alantoina, substancja aktywna. Działa przeciwzapalnie, łagodzi podrażnienia, wspomaga procesy regeneracji i odbudowy naskórka, stymuluje proces gojenia się ran. Działa silnie nawilżająco, przez co wywołuje uczucie gładkości na skórze. Zmniejsza drażniące działanie anionowych substancji powierzchniowo czynnych. Wykazuje działanie keratolityczne (usuwa martwe komórki odblokowując pory, pozwalając na wypłynięcie nadmiaru łoju na powierzchnię skóry), wygładzające i zmiękczające. Stosuje się ją w kosmetykach pielęgnacyjnych (do cery wrażliwej, dojrzałej, suchej i trądzikowej), w produktach do pielęgnacji niemowląt (zasypkach, kremach przeciwko PZS), kosmetykach nawilżających do rąk, stóp, preparatach do golenia, a także środkach przeznaczonych do higieny jamy ustnej i preparatach po opalaniu. Kwas mlekowy, należy do kwasów AHA. Jest wykorzystywany podczas zabiegów złuszczania naskórka. Reguluje kwasowość (pH) preparatów kosmetycznych. Jest stosowany w kosmetykach do cery trądzikowej i środkach nawilżających. Olejek z drzewa herbacianego. ma działanie przeciwbakteryjne na wiele gatunków bakterii, a także przeciwgrzybicze i aseptyczne; jest skuteczny w zwalczaniu pierwotniaków. Olejek ten stosuje się w leczeniu schorzeń dermatologicznych – lekko i średnio ciężkich postaciach trądziku i grzybicach skóry. W kosmetyce olejek ten ma zastosowanie również aromaterapeutyczne, do leczenia łupieżu i grzybic skóry głowy, grzybic skóry, pękaniu wysychaniu i swędzeniu skóry. Jest używany w preparatach przeznaczonych do cery problematycznej i młodzieńczej.

Dermokonsulatacja banner

Składniki produktu. INCI:

Aqua, Glycerin, Potassium Azeloyl Diglycinate, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Niacinamide, Propylene Glycol, Panthenol, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Urea, Glucose, Allantoin, Lysine, Lactic Acid, Glutamic Acid, Glycine, Phenoxyethanol, Xanthan Gum, Sodium PCA, Disodium EDTA, Ethylhexylglycerin, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil, Limonene

 


5.0/5