Pianka do higieny intymnej dla kobiet (SOLVERX)

200 ml
 Pianka do higieny intymnej dla kobiet (SOLVERX)
0.00 zł 0.00 zł 0.00 zł

Pianka do codziennej higieny i pielęgnacji okolic intymnych dla kobiet

Delikatna pianka do codziennej higieny i pielęgnacji okolic intymnych. Bazująca na naturalnych składnikach myjących z kokosa, które łagodnie myją najwrażliwsze części kobiecego ciała oraz przywracają równowagę pH skóry.

Unikalny skład pianki wykorzystuje cenne właściwości kwasów: mlekowego i laktobionowego, które wzmacniają naturalną mikroflorę, zapobiegając infekcjom i stanom zapalnym. Pantenol oraz alantoina wspomagają regenerację podrażnionego i zaczerwienionego naskórka, przywracając skórze komfort. Dodatkowo betaina, ekstrakty roślinne (z lukrecji i krwawnika) dbają o utrzymanie odpowiedniego poziomu nawilżenia, zapobiegają wysuszeniu śluzówki, skutecznie koją podrażnienia śluzówki, zmniejszając uczucie świądu i pieczenia. Natomiast oleje lniany i z wiesiołka odżywiają i regenerują skórę.

Produkt zapewnia długotrwałe uczucie czystości i świeżości

Działanie:

  • nawilżenie
  • regeneracja
  • odżywienie,
  • zmniejszenie uczucia świądu i pieczenia

Dla kogo dedykowana: skóra wrażliwa, skłonna do podrażnień, delikatna


Składniki aktywne: Kwas mlekowy, należy do kwasów AHA. Jest wykorzystywany podczas zabiegów złuszczania naskórka. Reguluje kwasowość (pH) preparatów kosmetycznych. Jest stosowany w kosmetykach do cery trądzikowej i środkach nawilżających. Sól sodowa kwasu piroglutaminowego (Sól PCA), Substancja nawilżająca skórę i włosy, zapobiegająca elektryzowaniu włosów, a także wysychaniu kosmetyków. Wiąże wodę, jest składnikiem naturalnego czynnika nawilżającego NMF. Sodium PCA wytwarza się w wyniku dehdratacji kwasu glutaminowego (aminokwasu), pozyskanego z owoców, a następnie neutralizacji. Możliwa jest również droga enzymatyczna. Sodium PCA jest uznawany za substancję bezpieczną. Alantoina, substancja aktywna. Działa przeciwzapalnie, łagodzi podrażnienia, wspomaga procesy regeneracji i odbudowy naskórka, stymuluje proces gojenia się ran. Działa silnie nawilżająco, przez co wywołuje uczucie gładkości na skórze. Zmniejsza drażniące działanie anionowych substancji powierzchniowo czynnych. Wykazuje działanie keratolityczne (usuwa martwe komórki odblokowując pory, pozwalając na wypłynięcie nadmiaru łoju na powierzchnię skóry), wygładzające i zmiękczające. Stosuje się ją w kosmetykach pielęgnacyjnych (do cery wrażliwej, dojrzałej, suchej i trądzikowej), w produktach do pielęgnacji niemowląt (zasypkach, kremach przeciwko PZS), kosmetykach nawilżających do rąk, stóp, preparatach do golenia, a także środkach przeznaczonych do higieny jamy ustnej i preparatach po opalaniu. Betaina, substancja naturalna pozyskiwana z buraków cukrowych lub pszenicy. Roślinny aminokwas. Jest to substancja kondycjonująca i nawilżająca. Niacynamid (witamina PP/B3), bierze udział w wielu reakcjach biochemicznych w organizmie, m.in. w przemianach białek, tłuszczów i węglowodanów, produkcji niektórych hormonów i erytrocytów, regulacji poziomu cholesterolu i glukozy we krwi. Ma wpływ na utrzymanie dobrego stanu skóry. Niacynamid ma wszechstronne działanie dla każdego rodzaju skóry, ale głównymi jej zaletami są:• zmniejszanie nadmiernego wydzielania sebum, co przekłada się na efektywność normalizowania cery tłustej, łojotokowej i trądzikowej;• zwężanie rozszerzonych porów;• hamowanie wytwarzania melaniny w skórze, dzięki czemu rozjaśnia przebarwienia spowodowane promieniowaniem UV, bądź bliznami potrądzikowymi; • dzięki stymulacji produkcji kwasu hialuronowego oraz kolagenu, poprawia jędrność i napięcie skóry, a także spłyca drobne zmarszczki i wygładza, dzięki czemu skóra wygląda młodziej;• redukowanie przebarwień starczych i szorstkość skóry;• wspomaganie ochrony przed wolnymi rodnikami, przez co jest cennym dodatkiem do kosmetyków anti-pollution oraz preparatów z filtrem;• wzmacnianie bariery hydrolipidowej, przez co skóra lepiej trzyma wilgoć i jest bardziej odporna na działanie niekorzystnych czynników zewnętrznych;• łagodzenie zaczerwienień i działanie kojąco na stany zapalne. Pantenol, (witamina B5) - uczestniczy w przemianach energetycznych w organizmie. Wpływa korzystnie na skórę - regeneruje uszkodzenia, nawilża, wzmacnia włosy i wspiera proces ich pigmentacji. Jest ważnym składnikiem biologicznym kosmetyków pielęgnacyjnych zarówno do skóry gładkiej jak i do włosów, paznokci. Stosuje się ją w preparatach nawilżających, łagodzących stany zapalne i podrażnienia skóry. Pantenol korzystnie działa na skórę wspomagając zatrzymanie w niej wody, dlatego tak dobrze spisuje się przy łagodzeniu oparzeń. Mocznik, amid kwasu węglowego. Naturalnie występuję w ludzkim moczu i pocie. Ma działanie keratolityczne (złuszczające) – powoduje rozkład keratyny naskórka. W stężeniach poniżej 10% działa nawilżająco. Fruktoza, Cukier owocowy, Składnik nawilżający i odżywczy, stosowany także w peelingach mechanicznych tzw. "cukrowych" jako materiał ścierny, jest lepszą alternatywą dla innych cukrów krystalicznych, sacharozy i glukozy, ponieważ nie topnieje w kontakcie z ciepłą skórą. Krwawnik pospolity, do celów kosmetycznych wykorzystuje się liście i kwiaty, bogate w takie substancje czynne jak: olejek eteryczny (zawierający m.in. azulen, działający przeciwzapalnie) achileinę, garbniki, flawonoidy, witaminy (A, C, E, K), NNKT oraz sole mineralne (miedzi, żelaza, jodu, manganu). Wyciąg z krwawnika ma silne właściwości gojące, przeciwzapalne, ściągające i sebostatyczne. Jest cenionym składnikiem preparatów regulujących wydzielanie łoju, przeznaczonych do cery tłustej, jaki i przetłuszczających się włosów. Działa również obkurczająco na naczynia włosowate, dlatego bywa dodawany do preparatów przeciwdziałających powstawaniu naczynek. Ekstrakt z korzenia lukrecji,  Substancja łagodzi podrażnienia, przyspiesza gojenie, zmniejsza zaczerwienienia, regeneruje, rozjaśnia Olej z wiesiołka, jeden z najbardziej cenionych w kosmetologii olejów roślinnych. Cechuje się wysoką zawartością Naturalnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych (ok 80% składu). Uzupełnia niedobory kwasu ƴ – linolenowego w skórze. Ma działanie nawilżające i regenerujące. Wspomaga barierę ochronną skóry. Koi i łagodzi podrażnienia oraz stany alergiczne skóry. Jest wykorzystywany w preparatach do leczenia stanów zapalnych i alergicznych, egzemy i łuszczycy, a także w preparatach nawilżających i przeciwstarzeniowych. Wskazany przy pielęgnacji skóry wrażliwej. Olej lniany. pozyskiwany z nasion. Ponad 50% składników oleju lnianego to należący do NNKT kwas α–linolenowy. Ponadto zawiera fitoestrogeny, witaminę E oraz niewielką ilość śluzów. Aplikowany na skórę w formie preparatu kosmetycznego ma działanie przeciwzapalne, łagodzące i zmiękczające, przyśpiesza regenerację skóry oraz hamuje rozwój bakterii.

Dermokonsulatacja banner

Składniki produktu. INCI:

Aqua (Water), Decyl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin, Lactobionic Acid, Lactic Acid, Sodium PCA, Sodium Lactate, Allantoin, Betaine, Inositol, Niacinamide, Panthenol, Urea, Glycine, Fructose, Achillea Millefolium Extract, Glycyrrhiza Glabra Root Extract, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Seed Oil, Linum Usitatissimum (Linseed) Seed Oil, Citric Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Parfum (Fragrance).


5.0/5