Rosacea Repair Regenerujące serum do twarzy (Ava)

30 ml
 Rosacea Repair Regenerujące serum do twarzy (Ava)
0.00 zł 0.00 zł 0.00 zł

Seria ta dedykowana jest dla osób, których dotyka problem trądzika różowatego. Trądzik różowaty jest chorobą skóry o podłożu łojotokowym, tak jak trądzik pospolity. Jednak różni się od niego tym, że występuję na skórze naczyniowej. Zmiany w trądziku różowatym umiejscawiają się na czole, policzkach, grzbiecie nosa, szyi i dekolcie. Zwykle występuje symetrycznie, co dale mam efekt tzw motyla. Aby nie doprowadzić do rozwoju choroby bardzo ważne jest rozpoczęcie prawidłowej pielęgnacji już w początkowym stadium. Umiejętnie dobrane kosmetyki mogą zahamować rozwój objawów oraz poprawić stan skóry. W kosmetykach serii Rosacea Repair po raz pierwszy zastosowano nowatorską recepturę zawierającą farmaceutyczny składnik jakim jest hesperydyna - uszczelnia naczynia krwionośne oraz redukuje stan zapalny.Serum wzmacnia działanie kremów na dzień i na noc z serii Rosacea Repair.

86,7% uczestników badania przeprowadzonego w niezależnym laboratorium potwierdza: redukcję zaczerwienienia skóry/rumień; wzmocnienie naczynek; zmniejszenie uczucia pieczenia skóry; zmniejszenie śladów po trądziku różowatym; złagodzenie podrażnień.

Dla kogo: cera z trądzikiem różowatym, naczyniowa.


Składniki aktywne: Gliceryna, należy do alkoholi trójwodorotlenowych, jeden z najdłużej stosowanych w kosmetyce składnik o działaniu nawilżającym. Wnika do powierzchniowych warstw naskórka i zatrzymuje w nich wodę. Dzięki zdolności rozluźniania połączeń między komórkami warstwy rogowej wspomagazłuszczanie naskórka i w efekcie przyczynia się do wygładzenia jego powierzchni. Tym samym sprzyja również wnikaniu w skórę innych składników aktywnych preparatów kosmetycznych. Pantenol, (witamina B5) - uczestniczy w przemianach energetycznych w organizmie. Wpływa korzystnie na skórę - regeneruje uszkodzenia, nawilża, wzmacnia włosy i wspiera proces ich pigmentacji. Jest ważnym składnikiem biologicznym kosmetyków pielęgnacyjnych zarówno do skóry gładkiej jak i do włosów, paznokci. Stosuje się ją w preparatach nawilżających, łagodzących stany zapalne i podrażnienia skóry. Pantenol korzystnie działa na skórę wspomagając zatrzymanie w niej wody, dlatego tak dobrze spisuje się przy łagodzeniu oparzeń. Uwodorniony olej rycynowy, naturalny emolient, substancja kondycyjąca i konsystenotwórcza, lepiszcze. Nawilża, odżywia, często stosowany jest w emulsjach nawilżających. Dozwolony do stosowania w kosmetykach naturalnych. Hesperydyna, flawonoid, określana jest również nazwą witamina P2. Posiada właściwości antynowotworowe, hipolipemiczne, przeciwutleniające, przeciwzapalne. Wykazuje działanie ochronne na naczynia krwionośne, w szczególności poprawia stan naczyń włosowatych, zmniejszając ich przepuszczalność. Wykazano również, że może działać hamująco na ubytek tkanki kostnej oraz synergicznie z witaminą C stymulując syntezę kolagenu w skórze. Poprawia wygląd skóry poprzez stymulujący wpływ na biosyntezę kolagenu i tym samym na poprawę tkanki łącznej. Chroni przed stresem oksydacyjnym powstającym m.in. na skutek działania promieniowania ultrafioletowego, niweluje również stany zapalne różnego pochodzenia. Poprawia napięcie ścian naczyń krwionośnych. Wąkrotka azjatycka, wyciąg z tej rośliny działa na skórę modyfikując jej strukturę na wielu poziomach. Pobudza fibroblasty w skórze właściwej do produkcji kolagenu i elastyny. Stymuluje także syntezę kwasu hialuronowego przyczyniając się do wzrostu zawartości wody w skórze, a tym samym jej nawilżenia. Działa również antyoksydacyjnie i przyspiesza angiogenezę, czyli rozwój nowych naczyń krwionośnych. Wszystkie te właściwości powodują spłycenie zmarszczek, przyspieszenie gojenia się ran oraz wygładzenie blizn i szybsze ich przejście z fazy zapalnej do fazy zanikowej (jak np. w przypadku rozstępów). Może być również stosowana w kosmetykach antycellulitowych, ponieważ pobudza krążenie, działa przeciwobrzękowo i wzmacnia naczynia krwionośne skóry. Jest odpowiednia także dla cery naczynkowej, w profilaktyce obrzęków i cieni pod oczami. Stymulując mikrokrążenie przyspiesza porost włosów i je wzmacnia. Stosowanie wyciągu z wąkroty u osób z trądzikiem daje pozytywne rezultaty dzięki właściwościom antybakteryjnym i silnie przeciwzapalnym. Betaglucan, składnik immunostymulujący, podnosi odporność skóry na alergeny, zanieczyszczenia, infekcje bakteryjne i wirusowe oraz czynniki klimatyczne, np. promieniowanie UV. Łagodzi podrażnienia i świąd skóry, działa nawilżająco i regenerująco. Stymuluje syntezę kolagenu i elastyny, ma zdolność do głębszego wnikania przez naskórek, zapobiega przedwczesnemu starzeniu skóry, wygładza zmarszczki i poprawia sprężystość. Wzmacnia włosy i minimalizuje ich wypadanie. Polecany dla alergików z obniżoną odpornością organizmu, z problemami skórnymi, egzemami, wysypkami, stanami zapalnymi, nadwrażliwością. Kwas hialuronowy małocząsteczkowy. zapobiega wysychaniu kosmetyków, ale przede wszystkim dodawany jest w celach pielęgnacyjnych, wypełniających zmarszczki, nawilżających, odmładzających, wzmacniających i poprawiających elastyczność skóry. Ma także działanie regenerujące, przyspiesza gojenie ran, działa przeciwzapalnie, likwiduje blizny i przebarwienia, wzmacnia barierę ochronną skóry, ma zdolność wychwytywania jonów metali ciężkich oraz innych toksyn z otoczenia i przekształcania ich w połączenia rozpuszczalne w wodzie, dzięki czemu skóra nabiera odporności na alergeny i oczyszcza się. Substancja wiążąca wodę w naskórku, zapobiega transepidermalnej utracie wody (utracie wody z organizmu przez skórę), lecz w tym celu powinna być stosowana w połączeniu z kwasem hialuronowym lub emolientami, w przeciwnym razie może pochłaniać wilgoć ze skóry czy włosów na zasadzie adsorbentu i spowodować ich przesuszenie.

Dermokonsulatacja banner

Skład produktu. INCI:

Aqua, Glycerin, Panthenol, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Glucosyl Hesperidin, Centella Asiatica Leaf Extract, Beta-Glucan, Sodium Hyaluronate, Disodium EDTA, Citric Acid, Maltodextrin, Xanthan Gum, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid, Parfum

 


5.0/5