Bio Rokitnik Redukcja zmarszczek krem pod oczy (AVA)

15 ml
 Bio Rokitnik Redukcja zmarszczek krem pod oczy  (AVA)
0.00 zł 0.00 zł 0.00 zł

Efektywnie odmładzający krem pod oczy na bazie ekstraktu z rokitnika. Skutecznie zwalcza oznaki starzenia. Kompleks aloesu i rumianku koi delikatną skórę pod oczami: łagodzi podrażnienia, odżywia naskórek. Naturalne ekstrakty roślinne redukują opuchliznę i cienie oraz stymulują procesy naprawcze naskórka. Naturalne oleje skutecznie natłuszczają i nawilżają delikatną skórę pod oczami, sprawiają, że staje się ona elastyczna i wygładzona. Przywracają równowagę hydrolipidową, redukują drobne zmarszczki, działają antyoksydacyjnie. Krem pozostawia skórę jędrną, gładką, odmłodzoną.

Dla kogo: cera dojrzała.


Składniki aktywne: Gliceryna, należy do alkoholi trójwodorotlenowych, jeden z najdłużej stosowanych w kosmetyce składnik o działaniu nawilżającym. Wnika do powierzchniowych warstw naskórka i zatrzymuje w nich wodę. Dzięki zdolności rozluźniania połączeń między komórkami warstwy rogowej wspomagazłuszczanie naskórka i w efekcie przyczynia się do wygładzenia jego powierzchni. Tym samym sprzyja również wnikaniu w skórę innych składników aktywnych preparatów kosmetycznych. Oliwa z oliwek, wyciskana z owoców oliwki europejskiej, stanowi jeden z najstarszych środków kosmetycznych. Oliwa wnika w skórę w nieznacznym stopniu i pozostawia na jej powierzchni tłusty film. Z uwagi na dużą zawartość cennych składników aktywnych takich jak witaminaE, karotenoidy i fosfolipidy, jest chętnie stosowanym surowcem kosmetycznym. Ma właściwości odżywcze, natłuszczające i przeciwzapalne. Koi i łagodzi przesuszoną skórę. Dzięki zawartości karotenoidów i witaminy E chroni przed uszkodzeniami skóry wywołanymi działaniem wolnych rodników. Sprzyja pielęgnacji suchej i dojrzałej skóry. Nie polecana jest do cery tłustej. Olej z pestek winogron, bardzo dobrze się wchłania i błyskawicznie działa, nawilża, odżywia i ujędrnia skórę. Doskonale tonizuje i reguluje wydzielanie sebum, zapobiega powstawaniu stanów zapalnych i wyprysków. Jest także cennym źródłem witaminy E - korzystnie wpływającej na urodę, to także jeden z najsilniejszych antyoksydantów redukujący liczbę wolnych rodników. Aloes, surowcem kosmetycznym są liście aloesu, wypełnione bogatym w składniki aktywne żelem. W skład żelu wchodzą przede wszystkim śluzy mukopolisacharydy, związki mineralne (wapń, magnez, miedź, cynk, żelazo) NNKT, aminokwasy, witaminy z grupy B, witaminy A i C, kwas foliowy oraz saponiny. Żel aloesowy wykazuje wyjątkowe właściwości gojące. Leczy owrzodzenia, poparzenia, pęknięcia skóry spowodowane nadmiernym przesuszeniem oraz stany zapalne. Dzięki zawartości enzymów oraz kwasu salicylowego lekko złuszcza warstwę rogową, dzięki czemu przyczynia się do wygładzenia skóry. Ma także właściwości bakteriobójcze oraz silnie nawilżające. Zawiera naturalny filtr przeciwsłoneczny, chroni przed działaniem wolnych rodników. Jest doskonały do pielęgnacji skóry suchej, podrażnionej i łojotokowej oraz trądzikowej. Z uwagi na właściwości kojące i nawilżające nadaje się również do stosowania po depilacji. Masło shea, tłuszcz otrzymywany z orzechów drzewa rosnącego w Afryce Zachodniej. Stanowi doskonałą ochronę skóry przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych: klimatycznych, mechanicznych, chemicznych a także wzmacnia spoistość naskórka, wygładza i sprzyja rehydratacji. Rokitnik, jego owoce zawierają o wiele więcej wartościowych i odżywczych mikroelementów niż inne rośliny. Ich intensywna pomarańczowa barwa jest zasługą wysokiej zawartości witaminy A w postaci karotenoidów (beta-karotenu, likopenu, kryptoksantyny i zeaksantyny). Dzięki ogromnemu bogactwu witamin rokitnik działa regenerująco na skórę. Owoce rokitnika mają w sobie 15 razy więcej witaminy C niż pomarańcza, 3 razy więcej witaminy A niż marchewka i 4 razy więcej witaminy E niż pestki słonecznika. Rokitnik to bogactwo 190 aktywnych składników między innymi: 14 witamin (w tym C, A, E, F, K, P, B12), 11 mikroelementów (m.in. żelazo, wapń, potas, glin, krzem), 18 aminokwasów, 22 kwasów tłuszczowych, 42 lipidów i antyoksydantów. Liczne, niezależne badania udowodniły dobroczynny wpływ rokitnika na skórę: opóźnia procesy starzenia, odbudowuje komórki, chroni skórę przed słońcem, pomaga goić rany, działa regeneracyjnie, łagodzi stany zapalne, likwiduje przebarwienia i wyrównuje koloryt skóry. Olej roślinny, jest to emolient tłusty, substancja nawilżająca, zmiękczająca. Substancja ta jest stosowana w produktach do pielęgnacji skóry, aby uczynić ją miękką i jedwabistą. Badania wykazały, że skóra na której umieszczono emolient wykazuje znacznie mniejszą utratę wody niż skóra niepodana jego działaniu. Emolient pełni rolę "opatrunku okluzyjnego" zabezpieczającego skórę przed utratą wody. Emolient naniesiony na skórę powoduje jej zmiękczenie, wygładzenie, czyniąc ją przyjemniejszą w dotyku. Działa wtórnie natłuszczająco, hamując nadmierne odtłuszczanie powierzchni naskórka. Olej ze słonecznika, otrzymywany jest przez wyciskanie nasion ze słonecznika. Dobrze się wchłania w skórę, nie pozostawia tłustego filmu. Jego ogromną zaletą jest brak właściwości komendogennych (tzw. zapychania), co oznacza, że nie powoduje powstawania zaskórników. To czyni go wartościowym przy pielęgnacji skóry tłustej. Dzięki zawartości witaminy E i karotenów ma właściwości antyoksydacyjne i przeciwzapalne. Witamina E, (tokoferole) to silne przeciwutleniacze, które chronią skórę i cały organizm przed atakiem wolnych rodników. Zapobiegają powstawaniu nowotworów, uczestniczą w procesach odpornościowych, wytwarzaniu krwinek czerwonych i prawidłowym funkcjonowaniu układu rozrodczego. Dzięki właściwościom antyutleniającym przyczyniają się do zachowania dobrego stanu skóry i opóźniania jej starzenia. Odpowiadają także za utrzymanie wody w skórze, włosach i paznokciach. Poprawiają ukrwienie i przyśpieszają gojenie ran. Ponadto wspomagają leczenie łojotokowego zapalenia skóry i trądziku. Witamina E jest cennym składnikiem preparatów kosmetycznych przeznaczonych do cery starczej, odwodnionej. Wraz z witaminą A i C jest zaliczana do tzw. witamin młodości. Rumianek, surowcem stosowanym w kosmetyce są kwiaty. Zawierają one flawonoidy, śluzy, karotenoidy, umbeliferon (należący do kumaryn naturalny filtr przeciwsłoneczny), cholinę, oraz olejek eteryczny, w skład którego wchodzą m.in. chamazulen i bisabolol. Ekstrakt z rumianku jest szczególnie znany ze swoich właściwości przeciwzapalnych i łagodzących podrażnienia. Goi rany, działa bakteriobójczo i przeciwdziała reakcjom alergicznym. Jest polecany do skóry wrażliwej. Wyciąg z kory kasztanowca, składnik rekomendowany przede wszystkim do skóry naczynkowej, przekrwionej, z trądzikiem różowatym. Działa przeciwzapalnie, przeciwbakteryjnie, przeciwkrwotocznie, uszczelnia naczynia krwionośne. Wykazuje korzystne właściwości w usuwaniu pajączków, leczeniu hemoroidów i żylaków, zaburzeń krążenia krwi, zapalenia żył, naczyń włosowatych, ścięgien, odmrożeń, poparzeń. Likwiduje obrzęki okolic oczu, krwiaki i uczucie "ciężkich" nóg. Przyspiesza gojenie i regenerację uszkodzonego naskórka i zapobiega powstawaniu zmarszczek. Wyciąg z szyszek cyprysa, działa ściągająco, ujędrniająco, przeciwłojotokowo, przeciwłupieżowo, przeciwstarzeniowo. Stosowany również przy tworzeniu kompozycji zapachowej. Lipa, składnik działa głównie łagodząco, kojąco, nawilżająco, zmiękczająco, wygładzająco i osłonowo, łagodzi podrażnienia, alergie i zaczerwienienia skóry, przyspiesza gojenie ran, poparzeń i wyprysków. Przypisuje mu się działanie depigmentacyjne, podobno rozjaśnia piegi. Jest także stosowany w szamponach i odżywkach w celu odżywienia i nabłyszczenia włosów oraz wzmocnienia cebulek włosowych, pomocny przy łysieniu androgenowym. Jest antyoksydantem, przeciwdziała starzeniu skóry. Składnik wykazuje jeszcze działanie perspiracyjne, czyli napotne, pobudza czynności gruczołów potowych, nie jest więc składnikiem rekomendowanym w produkcji dezodorantów. Zalecany do każdego rodzaju skóry. Beta karoten, jest prekursorem witaminy A odpowiedzialnej za regenerację komórek. Po aplikacji na skórę przyspiesza metabolizm komórek, powodując, że cera staje się bardziej promienna. Jednocześnie stymuluje ona wytwarzanie nowych włókien kolagenu i elastyny, co dodatkowo powoduje efekt odmłodzenia skóry. Olej z nasion marchwi, jest niezwykle bogaty w beta-karoten oraz witaminy A, B, C, E, F i kwasy tłuszczowe. Regeneruje i wygładza skórę, zwiększa elastyczność i poprawia koloryt nadając zdrowy wygląd. Olej z nasion marchwi posiada właściwości tonizujące i przeciwzmarszczkowe. Polecany jest do cery dojrzałej, starzejącej się, tracącej jędrność i nawilżenie. Intensywnie regeneruje, poprawia elastyczność skóry, wygładza i nadaje skórze zdrowy blask. Doskonale nawilża i zapobiega wysychaniu skóry. Dzięki bogactwu witamin o właściwościach antyoksydacyjnych olej z nasion marchwi odmładza i spowalnia procesy starzenia skóry. Łagodzi poparzenia słoneczne i podrażnienia, rewitalizuje skórę. Wykazuje silne działanie przeciwzapalne. Ze względu na swoje właściwości, olej z nasion marchwi zalecany jest w leczeniu łuszczycy, oparzeń i blizn. Kwas askorbinowy. podstawowa, biologicznie czynna postać witaminy C. Witamina C stymuluje lepsze ukrwienie skóry, poprzez wspomaganie procesu syntezy kolagenu wpływa na jędrność i elastyczność skóry, wzmacnia ścianki naczyń krwionośnych, rozjaśnia skórę i wpływa na spłycenie zmarszczek. Obecność kwasu askorbinowego powoduje regenerację witaminy E. Witamina C zalecana jest także przy pielęgnacji cery trądzikowej i po kąpielach słonecznych.

Dermokonsulatacja banner

Składniki produktu. INCI:

Aqua, Glycerin, Olea Europaea Oil Unsaponifiables, Cetearyl Alcohol, Vitis Vinifera Seed Oil, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Butyrospermum Parkii Butter, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract, Zea Mays Starch, Olus Oil, Glycine Soja Oil, Helianthus Annuus Seed Oil, Hydrogenated Vegetable Oil, Tocopherol, Chamomilla Recutita Flower Extract, Aesculus Hippocastanum Bark Extract, Aesculus Hippocastanum Flower Extract, Cupressus Sempervirens Seed Extract, Tilia Cordata Flower Extract, Beta-Sitosterol, Beta-Carotene, Daucus Carota Sativa Root Extract, Daucus Carota Sativa Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Coco-Glucoside, Cetearyl Glucoside, Hydrogenated Ethylhexyl Olivate, Sodium Phytate, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Citric Acid, Hydrogenated Olive Oil Unsaponifiables, Squalene, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Parfum


5.0/5