HYDRO LASER Krem pod oczy roll-on głęboko nawilżający (AVA)

15 ml
 HYDRO LASER Krem pod oczy roll-on głęboko nawilżający (AVA)
0.00 zł 0.00 zł 0.00 zł

Bogaty zestaw składników aktywnych regeneruje i odbudowuje nawilżenie komórek na 5 płaszczyznach naskórka. Zawiera HYDRANOV™, który 3-krotnie szybciej zwiększa poziom nawilżenia głębszych warstw naskórka niż czysty kwas hialuronowy. Arganowe komórki macierzyste oraz organiczny olej arganowy spłycają zmarszczki, napinają skórę, poprawiają jej jędrność i gęstość pozostawiając skórę miękką, gładką, jędrną i jedwabistą w dotyku. Ekstrakt z chabra bławatka niweluje uczucie zmęczenia oraz minimalizuje opuchliznę powiek.

Dla kogo dedykowany: cera sucha


Składniki aktywne: Gliceryna, należy do alkoholi trójwodorotlenowych, jeden z najdłużej stosowanych w kosmetyce składnik o działaniu nawilżającym. Wnika do powierzchniowych warstw naskórka i zatrzymuje w nich wodę. Dzięki zdolności rozluźniania połączeń między komórkami warstwy rogowej wspomagazłuszczanie naskórka i w efekcie przyczynia się do wygładzenia jego powierzchni. Tym samym sprzyja również wnikaniu w skórę innych składników aktywnych preparatów kosmetycznych. Olej z awokado, jeden z najbardziej bogatych w składniki biologiczne aktywnych tłuszczów roślinnych zwanym olejem 7 witamin. Zawiera witaminy: B, A, E, H, K, PP, F. Ponadto stanowi źródło fosfolipidów, wchodzących w skład błon komórkowych, oraz skwalenu, który występuję naturalnie i jest składnikiem sebum. Cechuje się również działaniem bakteriobójczym oraz przeciwgrzybicznym. Awokadyna znajdująca się w oleju z awokado wykazuje właściwości regenerujące skórę. Olej z awokado jest szczególnie polecany do pielęgnacji skóry suchej, dojrzałej, skłonnej do egzemy i łuszczycy.   Olej arganowy, olej pochodzi z południowo-zachodniego Maroka. Bardzo bogaty w składniki aktywne takie jak: nienasycone kwasy tłuszczowe, witamina E, A, polifenole i sterole. Wykazuje następujące działanie: regenerujące komórki, łagodzące objawy alergii, przeciwzapalne. Spowalnia procesy starzenia się skóry, nawilża ją wygładza, redukuje wielkość blizn potrądzikowych. Odbudowuje płaszcz hydro-lipidowy skóry.   Masło shea, tłuszcz otrzymywany z orzechów drzewa rosnącego w Afryce Zachodniej. Stanowi doskonałą ochronę skóry przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych: klimatycznych, mechanicznych, chemicznych a także wzmacnia spoistość naskórka, wygładza i sprzyja rehydratacji. Pantenol, (witamina B5) - uczestniczy w przemianach energetycznych w organizmie. Wpływa korzystnie na skórę - regeneruje uszkodzenia, nawilża, wzmacnia włosy i wspiera proces ich pigmentacji. Jest ważnym składnikiem biologicznym kosmetyków pielęgnacyjnych zarówno do skóry gładkiej jak i do włosów, paznokci. Stosuje się ją w preparatach nawilżających, łagodzących stany zapalne i podrażnienia skóry. Pantenol korzystnie działa na skórę wspomagając zatrzymanie w niej wody, dlatego tak dobrze spisuje się przy łagodzeniu oparzeń. Witamina E, (tokoferole) to silne przeciwutleniacze, które chronią skórę i cały organizm przed atakiem wolnych rodników. Zapobiegają powstawaniu nowotworów, uczestniczą w procesach odpornościowych, wytwarzaniu krwinek czerwonych i prawidłowym funkcjonowaniu układu rozrodczego. Dzięki właściwościom antyutleniającym przyczyniają się do zachowania dobrego stanu skóry i opóźniania jej starzenia. Odpowiadają także za utrzymanie wody w skórze, włosach i paznokciach. Poprawiają ukrwienie i przyśpieszają gojenie ran. Ponadto wspomagają leczenie łojotokowego zapalenia skóry i trądziku. Witamina E jest cennym składnikiem preparatów kosmetycznych przeznaczonych do cery starczej, odwodnionej. Wraz z witaminą A i C jest zaliczana do tzw. witamin młodości. Ekstrakt z chabra bławatka, surowcem są kwiaty bogate w glikozydy antocyjanidowe, flawonoidy i sole mineralne. Kwiaty chabru stosowane są w przypadku stanów zapalnych oczu. Niebieski barwnik (cyjanina) wyodrębniony z kwiatów bławatka służy również do nadawania barwy niektórym lekom lub mieszankom ziołowym. Działa przeciwzapalnie, antyseptycznie i przeciwbakteryjnie, zmniejsza przepuszczalność naczyń krwionośnych, łagodzi stany zapalne i choroby oczu, zmniejsza reakcje alergiczne na skórze, skuteczny jest w leczeniu trądziku różowatego. Dedykowany do każdego rodzaju skóry. Karagenian sodu, zwiększa nawilżenie i sprzyja utrzymywaniu wody w skórze. Jest to roślinny odpowiednik silikonu. Jest naturalnym zagęstnikiem kosmetyków. Surowiec zastosowany w kosmetykach działa nawilżająco (zmniejsza transepidermalną utratę wody, tworzy polisacharydowy film na powierzchni skóry), wygładza ją, ułatwia jej regenerowanie. Pełni też funkcję ochronną. Ten nieokluzyjny film polisacharydowy wiąże się z białkami epidermy, tworzy "drugą" warstwę skóry. Tworzenie filmu na powierzchni ułatwia równomierne rozprowadzenie innych substancji czynnych lub pigmentów zawartych w kosmetyku. Substancje czynne dłużej utrzymują się na powierzchni skóry. Zawarte minerały (w szczególności wapń i magnez) wzmacniają i stymulują keratynizację, wzmagają odporność skóry na czynniki środowiskowe - detergenty, promieniowanie UV, środki drażniące, zanieczyszczenia. Minerały zawarte w ekstrakcie z krasnorostu wzmacniają włosy (wapń), ułatwiają ich wzrost (cynk), odżywienie cebulek (cynk, żelazo), wzmacniają odporność na stres (magnez) i działanie środków utleniających (miedź i mangan). Włosy, po stosowaniu kosmetyków z karagenianem, mają bardziej gładką powierzchnię, są mocniejsze. Substancja stosowana w środkach do czyszczenia zębów, kremach do golenia, szamponach i produktach oczyszczających. Ekstrakt z komórek macierzystych arganowca, ochrania komórki macierzyste skóry. Ma silne właściwości przeciwutleniające. Fosfolipidy, są składnikami błon komórkowych. Rozprowadzone na powierzchni skóry tworzą warstwę ochronną zabezpieczającą przed działaniem czynników zewnętrznych. Mają również zdolność wnikania w naskórek i wbudowywania się w błony okrywające komórki. Pełnią również rolę tzw. promotorów przejścia, co oznacza, że ułatwiają przenikanie przez warstwę rogową innym składnikom biologicznie aktywnym. Fosfolipidy służą do tworzenia liposomów, czyli nośników substancji biologicznie aktywnych. Są stosowane jako składniki kosmetyków ochronnych i opóźniających procesy starzenia. Bywają również składnikami preparatów przeznaczonych do usuwania makijażu wodoodpornego. Sól morska. w kosmetyce sól morska ma bardzo szerokie zastosowanie, jest naturalnym konserwantem, przedłuża trwałość kosmetyków, reguluje lepkość, jest składnikiem odkażającym, oczyszczającym, gojącym, przeciwzapalnym, ściągającym i tonizującym, przeciwłojotokowym, łagodzącym podrażnienia, stosowana w preparatach do skóry trądzikowej i tłustej. Pomaga w likwidowaniu łupieżu, działa przeciwpróchniczo, często dodawana jest do past do zębów. Działa także detoksykująco, stąd stosowana w kąpielach, wyciąga nadmiar wody z organizmu, likwiduje obrzęki i opuchnięcia nóg. Remineralizuje i opóźnia procesy starzenia. Jest bardzo częstym materiałem ściernym w peelingach mechanicznych do ciała i stóp. Wspomaga likwidację cellulitu.

Dermokonsulatacja banner

Składniki produktu. INCI:

Aqua, Glycerin, Avocado (Persea Grattisima) Oil, Isopropyl Mirystate, Glyceryl Stearate, Argania Spinosa (Argan) Nut Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Dimethicone, D-Panthenol, Tocopheryl Acetate, Phenoxyethanol, Ceteareth-20, Ceteareth-12, Xantan Gum, Cetearyl Alcohol, Cetyl Palmitate, Isomalt, Ethylhexylglycerin, Centaurea Cyanus Flower Extract, EDTA, Sodium PCA, Sodium Carrageenan, Argania Spinosa Sprout Cell Culture Extract, Phospholipids, Sodium Benzoate, Sea Salt.


5.0/5