Rozszerzone naczynka Wzmacniający krem SPF 15 na dzień (AVA)

50 ml
 Rozszerzone naczynka Wzmacniający krem SPF 15 na dzień (AVA)
0.00 zł 0.00 zł 0.00 zł

Niewiarygodnie silne działanie!

Krem z filtrem SPF 15 dla cery naczynkowej, wrażliwej i skłonnej do podrażnień. Zawiera wyjątkowy składnik, hesperydynę, który zmniejsza przepuszczalność naczyń krwionośnych i ich kruchość. Krem wzmocniony jest przez synergiczne działanie unikalnego kompleksu ekstraktów z 5 roślin:

  • kasztanowiec wzmacnia i uszczelnia kruche naczynka
  • ruszczyk poprawia mikrokrążenie
  • lukrecja redukuje rumień i podrażnienia
  • wąkrotka zwiększa elastyczność naczynek i zapobiega ich pękaniu,
  • nagietek przyspiesza regenerację, zmiękcza i nawilża skórę, zapobiega tworzeniu zmarszczek.
  • a ekstrakt z kory afrykańskiego drzewa Enantia chlorantha zapewnia gładką i matową skórę.
  • Silny antyoksydant – ekstrakt z bzu regeneruje

Naczynka stają się jaśniejsze i mniej widoczne. Skóra jest nawilżona, odzyskuje właściwy koloryt, elastyczność i gładkość.

*Badanie przeprowadzone na 15 wybranych ochotnikach ze skórą naczynkową, wrażliwą i skłonną do podrażnień, przez 4 tygodnie.

Dla kogo dedykowany: cera naczynkowa


Składniki aktywne: Gliceryna, należy do alkoholi trójwodorotlenowych, jeden z najdłużej stosowanych w kosmetyce składnik o działaniu nawilżającym. Wnika do powierzchniowych warstw naskórka i zatrzymuje w nich wodę. Dzięki zdolności rozluźniania połączeń między komórkami warstwy rogowej wspomagazłuszczanie naskórka i w efekcie przyczynia się do wygładzenia jego powierzchni. Tym samym sprzyja również wnikaniu w skórę innych składników aktywnych preparatów kosmetycznych. Olej z pestek winogron, bardzo dobrze się wchłania i błyskawicznie działa, nawilża, odżywia i ujędrnia skórę. Doskonale tonizuje i reguluje wydzielanie sebum, zapobiega powstawaniu stanów zapalnych i wyprysków. Jest także cennym źródłem witaminy E - korzystnie wpływającej na urodę, to także jeden z najsilniejszych antyoksydantów redukujący liczbę wolnych rodników. Olej arganowy, olej pochodzi z południowo-zachodniego Maroka. Bardzo bogaty w składniki aktywne takie jak: nienasycone kwasy tłuszczowe, witamina E, A, polifenole i sterole. Wykazuje następujące działanie: regenerujące komórki, łagodzące objawy alergii, przeciwzapalne. Spowalnia procesy starzenia się skóry, nawilża ją wygładza, redukuje wielkość blizn potrądzikowych. Odbudowuje płaszcz hydro-lipidowy skóry.   Olej roślinny, jest to emolient tłusty, substancja nawilżająca, zmiękczająca. Substancja ta jest stosowana w produktach do pielęgnacji skóry, aby uczynić ją miękką i jedwabistą. Badania wykazały, że skóra na której umieszczono emolient wykazuje znacznie mniejszą utratę wody niż skóra niepodana jego działaniu. Emolient pełni rolę "opatrunku okluzyjnego" zabezpieczającego skórę przed utratą wody. Emolient naniesiony na skórę powoduje jej zmiękczenie, wygładzenie, czyniąc ją przyjemniejszą w dotyku. Działa wtórnie natłuszczająco, hamując nadmierne odtłuszczanie powierzchni naskórka. Pantenol, (witamina B5) - uczestniczy w przemianach energetycznych w organizmie. Wpływa korzystnie na skórę - regeneruje uszkodzenia, nawilża, wzmacnia włosy i wspiera proces ich pigmentacji. Jest ważnym składnikiem biologicznym kosmetyków pielęgnacyjnych zarówno do skóry gładkiej jak i do włosów, paznokci. Stosuje się ją w preparatach nawilżających, łagodzących stany zapalne i podrażnienia skóry. Pantenol korzystnie działa na skórę wspomagając zatrzymanie w niej wody, dlatego tak dobrze spisuje się przy łagodzeniu oparzeń. Olej sojowy, emolient tłusty, tworzy na powierzchni ochronny, odżywczy film, wygładza, zmiękcza i natłuszcza. Dostarcza witaminę E, cennego przeciwutleniacza, zapobiega starzeniu skóry i zmarszczkom, uelastycznia i przyspiesza regenerację. Występujew różnego rodzaju kosmetykach - mydłach, kremach, mieszankach olejowych do twarzy, ciała i włosów oraz w naturalnych świecach do masażu. W niewielkich stężeniach zalecany jest także do cery tłustej i trądzikowej. Hesperydyna, flawonoid, określana jest również nazwą witamina P2. Posiada właściwości antynowotworowe, hipolipemiczne, przeciwutleniające, przeciwzapalne. Wykazuje działanie ochronne na naczynia krwionośne, w szczególności poprawia stan naczyń włosowatych, zmniejszając ich przepuszczalność. Wykazano również, że może działać hamująco na ubytek tkanki kostnej oraz synergicznie z witaminą C stymulując syntezę kolagenu w skórze. Poprawia wygląd skóry poprzez stymulujący wpływ na biosyntezę kolagenu i tym samym na poprawę tkanki łącznej. Chroni przed stresem oksydacyjnym powstającym m.in. na skutek działania promieniowania ultrafioletowego, niweluje również stany zapalne różnego pochodzenia. Poprawia napięcie ścian naczyń krwionośnych. Ekstrakt z kwiatów czarnego bzu, substancja stymuluje produkcję kwasu hialuronowego oraz zwiększa nawilżenie i regenerację, a także chroni kruche naczynka włosowate, zwiększając ich elastyczność. Substancja ta jest jednym z najsilniejszych antyutleniaczy, wykazuje działanie łagodzące, przeciwzapalne, oczyszczające, a także ściągające i antybakteryjne. Ponadto stanowi niezwykle wartościowy dodatek do kremów i emulsji przeciwstarzeniowych oraz z przeznaczeniem dla cery naczynkowej i wrażliwej. Bardzo dobrze sprawdza się w preparatach anycellulitowych oraz balsamach do ciała. Wyciąg z kory kasztanowca, składnik rekomendowany przede wszystkim do skóry naczynkowej, przekrwionej, z trądzikiem różowatym. Działa przeciwzapalnie, przeciwbakteryjnie, przeciwkrwotocznie, uszczelnia naczynia krwionośne. Wykazuje korzystne właściwości w usuwaniu pajączków, leczeniu hemoroidów i żylaków, zaburzeń krążenia krwi, zapalenia żył, naczyń włosowatych, ścięgien, odmrożeń, poparzeń. Likwiduje obrzęki okolic oczu, krwiaki i uczucie "ciężkich" nóg. Przyspiesza gojenie i regenerację uszkodzonego naskórka i zapobiega powstawaniu zmarszczek. Ekstrakt z kory Enantia chlorantha, Substancja działa antybakteryjnie, reguluje pracę gruczołów łojowych, zmniejsza wydzielanie sebum, zwęża pory, zapobiega łuszczeniu naskórka. Łagodzi podrażnienia i stany zapalne. Ruszczyk kolczasty, Surowiec zielarski ruszczyka kolczastego to kłącza, czyli podziemne części rośliny. Ta część ruszczyka zawiera m.in. saponiny sterydowe (neuroruskogenina, ruscyna i ruskogenina), fitosterole (kampesterol, stigmasterol, sitosterol), benzofuran, flawonoidy, olejek eteryczny, nienasycone kwasy tłuszczowe, kumaryny i alkaloidy. Mechanizm działania saponin polega na przeciwdziałaniu nadmiernemu poszerzaniu naczyń żylnych i wzmacnianiu naczyń krwionośnych. W kosmetykach ekstrakt z ruszczyka wykazuje działanie przeciwzapalne, zmiękczające, nawilżające i pobudzające mikrokrążenie. Ruszczyk występuje jako składnik kosmetyków antycellulitowych i ujędrniających oraz preparatów do pielęgnacji cery naczynkowej, skłonnej do zaczerwienień i stanów zapalnych. Wyciąg z szyszek cyprysa, działa ściągająco, ujędrniająco, przeciwłojotokowo, przeciwłupieżowo, przeciwstarzeniowo. Stosowany również przy tworzeniu kompozycji zapachowej. Lipa, składnik działa głównie łagodząco, kojąco, nawilżająco, zmiękczająco, wygładzająco i osłonowo, łagodzi podrażnienia, alergie i zaczerwienienia skóry, przyspiesza gojenie ran, poparzeń i wyprysków. Przypisuje mu się działanie depigmentacyjne, podobno rozjaśnia piegi. Jest także stosowany w szamponach i odżywkach w celu odżywienia i nabłyszczenia włosów oraz wzmocnienia cebulek włosowych, pomocny przy łysieniu androgenowym. Jest antyoksydantem, przeciwdziała starzeniu skóry. Składnik wykazuje jeszcze działanie perspiracyjne, czyli napotne, pobudza czynności gruczołów potowych, nie jest więc składnikiem rekomendowanym w produkcji dezodorantów. Zalecany do każdego rodzaju skóry. Wąkrotka azjatycka, wyciąg z tej rośliny działa na skórę modyfikując jej strukturę na wielu poziomach. Pobudza fibroblasty w skórze właściwej do produkcji kolagenu i elastyny. Stymuluje także syntezę kwasu hialuronowego przyczyniając się do wzrostu zawartości wody w skórze, a tym samym jej nawilżenia. Działa również antyoksydacyjnie i przyspiesza angiogenezę, czyli rozwój nowych naczyń krwionośnych. Wszystkie te właściwości powodują spłycenie zmarszczek, przyspieszenie gojenia się ran oraz wygładzenie blizn i szybsze ich przejście z fazy zapalnej do fazy zanikowej (jak np. w przypadku rozstępów). Może być również stosowana w kosmetykach antycellulitowych, ponieważ pobudza krążenie, działa przeciwobrzękowo i wzmacnia naczynia krwionośne skóry. Jest odpowiednia także dla cery naczynkowej, w profilaktyce obrzęków i cieni pod oczami. Stymulując mikrokrążenie przyspiesza porost włosów i je wzmacnia. Stosowanie wyciągu z wąkroty u osób z trądzikiem daje pozytywne rezultaty dzięki właściwościom antybakteryjnym i silnie przeciwzapalnym. Hydrolizowany wyciąg z drożdży, uzyskany za pomocą probiotycznych bakterii uzupełnia niedobór ceramidów oraz stymuluje produkcję lipidów. Substancja filmotwórcza, hydrofilowa, rozpuszczalna w wodzie. Jest odpowiedzialna za utrzymywanie wody w naskórku, dzięki czemu go nawilża, a także kondycjonuje, czyli zmiękcza i wygładza. Ponadto stosowana jest w preparatach myjących w celu ograniczenia potencjalnego działania drażniącego anionowych substancji powierzchniowo czynnych jak np. Sodium Laureth Sulfate. Wykazuje doskonałe powinowactwo do powierzchni skóry, włosów i paznokci. Substancja antystatyczna, zmniejsza elektryzowanie się włosów. Substancja posiada także właściwości bakteriostatyczne, dlatego wykorzystywana jest w kosmetykach do cery tłustej, a także trądzikowej. Nagietek lekarski, w kosmetologii wykorzystuje się kwiaty nagietka, zawierające cenne dla skóry składniki aktywne takie jak: saponiny, flawonoidy, karotenoidy, gorycze, fitosterole, kwasy organiczne, śluzy, żywice, fitoncydy, alantoinę i kwas ursolowy. Wyciąg z nagietka ma wszechstronne działanie na skórę - hamuje stany zapalne, zmiękcza i nawilża skórę, przyśpiesza jej regenerację oraz odbudowę naskórkową. Chroni przed infekcjami bakteryjnymi i grzybiczymi. Ogranicza szkodliwe działanie wolnych rodników i zapobiega tworzeniu zmarszczek. Polecany jest w szczególności do pielęgnacji skóry suchej oraz wrażliwej. Oliwa z oliwek, wyciskana z owoców oliwki europejskiej, stanowi jeden z najstarszych środków kosmetycznych. Oliwa wnika w skórę w nieznacznym stopniu i pozostawia na jej powierzchni tłusty film. Z uwagi na dużą zawartość cennych składników aktywnych takich jak witaminaE, karotenoidy i fosfolipidy, jest chętnie stosowanym surowcem kosmetycznym. Ma właściwości odżywcze, natłuszczające i przeciwzapalne. Koi i łagodzi przesuszoną skórę. Dzięki zawartości karotenoidów i witaminy E chroni przed uszkodzeniami skóry wywołanymi działaniem wolnych rodników. Sprzyja pielęgnacji suchej i dojrzałej skóry. Nie polecana jest do cery tłustej. Escyna. mieszanina saponin z nasion kasztanowca zwyczajnego. Lek działający przeciwzapalnie, łagodzi ból, zmniejsza obrzęki. Poprawia przepływ krwi, zmniejsza kruchość, przywraca elastyczność oraz właściwe napięcie naczyń krwionośnych. Zwiększa dotlenienie tkanek, przyspiesza rozpuszczanie zakrzepów krwi w podskórnych warstwach tkanek. 

Dermokonsulatacja banner

Składniki produktu. INCI:

Aqua, Glycerin, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Octocrylene, Butylene Glycol, Vitis Vinifera Seed Oil, Cetearyl Olivate, Cetearyl Alcohol, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Sorbitan Olivate, Glyceryl Stearate, Hydrogenated Ethylhexyl Olivate, Zea Mays Starch, Olus Oil, Panthenol, Glycine Soja Oil, Coco-Caprylate/Caprate, Glucosyl Hesperidin, Sambucus Nigra Flower Extract, Escin, Enantia Chlorantha Bark Extract, Ruscus Aculeatus Root Extract, Aesculus Hippocastanum Bark Extract, Aesculus Hippocastanum Flower Extract, Cupressus Sempervirens Seed Extract, Tilia Cordata Flower Extract, Ammonium Glycyrrhizate, Centella Asiatica Leaf Extract, Hydrolyzed Yeast Protein, Calendula Officinalis Flower Extract, Beta-Sitosterol, Hydrogenated Olive Oil Unsaponifiables, Isohexadecane, Phenoxyethanol, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Ethylhexylglycerin, Disodium EDTA, Polysorbate 60, Tocopherol, Sorbitan Isostearate, Squalene, Sodium Citrate, Sodium Hydroxide, BHT, Oleanolic Acid, Parfum.


5.0/5