Aktywator młodości PLUS BAOBAB I MAKADAMIA (AVA)

30 ml
 Aktywator młodości PLUS BAOBAB I MAKADAMIA (AVA) Aktywator młodości PLUS BAOBAB I MAKADAMIA (AVA) Aktywator młodości PLUS BAOBAB I MAKADAMIA (AVA)
0.00 zł 0.00 zł 0.00 zł

Serum olejowe 

100% odżywienia skóry

Widoczna poprawa wyglądu

Przeciwzmarszczkowe serum olejowe o wielokierunkowym działaniu. Organiczny olej z nasion baobabu, bogaty w kwasy tłuszczowe omega 6 + 9, ma silne właściwości odżywiające, nawilżające i zmiękczające skórę. Specjalnie wyselekcjonowana mieszanka olejów makadamia i winogronowego, zawierających witaminy, doskonale regeneruje, nawilża, poprawia elastyczność i działa antyoksydacyjnie. Witamina E, zwana „witaminą młodości”, skutecznie spowalnia procesy starzenia się skóry. Bogata kompozycja serum, wykorzystująca najlepsze właściwości naturalnych olejów, wygładza skórę i pomaga zachować jej młody wygląd.

EKO-RECEPTURA: Wszystkie surowce zastosowane w produkcie zostały zaaprobowane przez COSMOS i ECOCERT.

Działanie: 

  • odżywcze 
  • nawilżające 
  • napinające
  • antyoksydacyjne (przeciwzmarszczkowe) 

Dla kogo dedykowane: skóra dojrzała, wymagająca odżywienia, skóra sucha 


Składniki aktywne: Olej z pestek winogron, bardzo dobrze się wchłania i błyskawicznie działa, nawilża, odżywia i ujędrnia skórę. Doskonale tonizuje i reguluje wydzielanie sebum, zapobiega powstawaniu stanów zapalnych i wyprysków. Jest także cennym źródłem witaminy E - korzystnie wpływającej na urodę, to także jeden z najsilniejszych antyoksydantów redukujący liczbę wolnych rodników. Olej z makadamii, pozyskiwany z orzechów makadamii trójlistnej. Zawiera duże ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych, szczególnie kwasu palmitooleinowego, który jako naturalnie występujący w skórze związek chemiczny jest bardzo łatwo przyswajalny. Olej z makadamii znalazł zastosowanie w preparatach odżywczych, przeciwstarzeniowych, zwalczających cellulit oraz wygładzający włosy. Polecany także do skóry wrażliwej. Olej z baobabu, Emolient tłusty. Tworzy na powierzchni skóry i włosów odżywczą, zmiękczającą i wygładzającą warstwę, która szybko i głęboko się wchłania, zapobiega odparowywaniu wilgoci oraz chroni przed czynnikami zewnętrznymi, np. wiatrem, mrozem czy chemikaliami. Ma właściwości antyoksydacyjne, regenerujące, uelastyczniające i ujędrniające, zapobiega powstawaniu zmarszczek i wiotczeniu skóry. Olej ten polecany jest do suchej i bardzo suchej, a także szorstkiej skóry ze zmianami chorobowymi, np. egzemą, łuszczycą, bardzo dobrze zmiękcza skórę. Ponadto może być zastosowany jako konserwant dla olejów schnących, wrażliwych na utlenianie, nietrwałych, szybko jełczejących. Skwalan, jest zaliczany do lekkich olejków, które szybko wnikają w skórę, bez pozostawiania poczucia tłustości, spotykanej przy niektórych olejach roślinnych. Jako składnik spoiwa międzykomórkowego, wpływa na utrzymanie odpowiedniej, ciekłej struktury wodno-lipidowej, która zapewnia prawidłowe nawodnienie skóry. Jako jeden z ważnych elementów serum zapewnia miękkość, elastyczność oraz chroni przed parowaniem wody z wnętrza skóry, dodatkowo wykazuje działanie ochronne przed inwazją bakterii i grzybów oraz przed działaniem promieniowania UV i innymi czynnikami środowiska. Skwalan to również antyoksydant, chroniący lipidowe struktury skóry przed utlenianiem i wolnymi rodnikami. Działa nawilżająco, wzmacnia naturalną barierę lipidową skóry, lekko natłuszcza.  Posiada również właściwości gojące drobne uszkodzenia skóry i stany zapalne. Ważną funkcją skwalanu jest zwiększanie transportu składników aktywnych w głąb skóry. Skwalan jako drobna cząsteczka dobrze penetruje do głębszych warstw skóry i stanowi bardzo dobry nośnik dla składników biologicznie aktywnych rozpuszczalnych w tłuszczach.  Jest on opcją dla cer bardzo wrażliwych, które nie tolerują naturalnych olejów roślinnych. Jest zaliczany do składników o niskim stopniu komedogenności (nie zatyka porów). Witamina E. (tokoferole) to silne przeciwutleniacze, które chronią skórę i cały organizm przed atakiem wolnych rodników. Zapobiegają powstawaniu nowotworów, uczestniczą w procesach odpornościowych, wytwarzaniu krwinek czerwonych i prawidłowym funkcjonowaniu układu rozrodczego. Dzięki właściwościom antyutleniającym przyczyniają się do zachowania dobrego stanu skóry i opóźniania jej starzenia. Odpowiadają także za utrzymanie wody w skórze, włosach i paznokciach. Poprawiają ukrwienie i przyśpieszają gojenie ran. Ponadto wspomagają leczenie łojotokowego zapalenia skóry i trądziku. Witamina E jest cennym składnikiem preparatów kosmetycznych przeznaczonych do cery starczej, odwodnionej. Wraz z witaminą A i C jest zaliczana do tzw. witamin młodości.

Dermokonsulatacja banner

Składniki produktu. INCI: 

Vitis Vinifera Seed Oil, Octyldodecyl Oleate, Glycine Soja Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Adansonia Digitata Seed Oil, Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Squalane, Beta-Sitosterol, Squalene, Tocopherol, Octyldodecanol, Polyhydroxystearic Acid, Parfum, Linalool.


5.0/5